Sängliggande

Det har jag varit hela dagen.
Jacek har tvingat mej stanna i säng heeeeeela lååååånga daaaaaagen... Bah.
Gulligt av honom förstås. Men ack, vad tråkigt!!
Ok, han har varit jättebra sällskap, och han har kommit springande med c-vitamin och te och varm svartvinbärssaft och allt annat som jag behöver.. Vi har sett på film och på Scrubs och myst... Men det ändrar inte på att det är såååå tråkigt att ligga i säng hela dagen.
Nu har han åkt hem för att hämta byteskläder, så jag ska passa på att smyga ut i köket och se om jag hittar något gottigt att äta.. Sugen på lite mer kladdkaka som jag vet att det borde finnas kvar av (om inte mina kära housemates har ätit upp den).. Hihi.
När katten är borta...

Bored bara värre.

Det är sååå tråkigt att vara sjuk......

Happ.

Då har man sjukanmält sej idag då.
Det kom från två olika håll i världen.
Både mamsen och Jacksen. De tyckte båda att jag inte skulle åka på jobb idag. Tydligen tycker de att jag är sjuk. Vet inte var de har fått det ifrån. Jag rebellerar. Jag är INTE sjuk. Bara för ofrisk för att gå på jobb.
Suck.
Men gubben tar hand om mej. Så det är ju bra. Nu har han nog lite tråkigt för att jag bloggar..

Det här med sömn..

Att allting ska vara så insatt i psyket...
Jag hatar att sova ensam. Har alltid hatat det.
Men jag hade inga större problem med det sedan - ja, Uppsala tiden, då jag blev singel igen efter ett bra tag... Så, har alltså inte haft större problem med det. Vande mej vid det rätt fort.. Har till och med tyckt det är skönt. Grymt att kunna stäcka sej ut i sin stora dubbelsäng och kunna använda alla 4 kuddar (nuförtiden - tidigare var 7 ett minimum)..!
Men nu.
Nu har man alltså gått och kärat ner sej.
Och sovit ihop i princip varje natt (om inte en av oss har jobbat).
NU är det jättejobbigt att sova själv!
Ligger här i hans hoodie och väntar på att han ska komma hem från jobbet.. Egentligen borde jag sova. Ska upp och träffa Silvia tidigt imorgon.. Men det går icke...

Det här med att vara sjukling..

Jag hade satt mej i backen på att inte bli sjuk. Verkligen.
Som en envis liten unge satt jag mej ner och skulle INTE bli sjuk.
SKA inte bli sjuk.
Men hur ska jag hålla energin uppe för det om jag inte kan äta på grund av att jag inte kan svälja på grund av att någonting har satt sej i sidan av halsen på mej och ville inte botas bort med något av mina dunder mediciner??? Det känns som att det kommer att bryta ut i öroninflammation - och DET mina vänner är då det sista jag vill ha. Argh!

En fördel med att vara sjuk är ju att man kan ligga i sängen hela dagen utan att få dåligt samvete, och det är ju rätt så skönt. Nackdelen är att det blir såååå tråkigt efter ett tag. Speciellt som KT är i Paris över helgen, Mirek gick just ut på dejt, Heuri sitter uppe och datorerar sej och älsklingen är på jobb. Fast jag gratis mezzar ju, så det har jag gjort hela dagen. Hihi. Och Heuri har varit snäll och tagit hand om mej efter att han kom hem från jobbet, men nu är det snart läggdags där uppe, så nu är det tyst och tråkigt igen...

Älskling, kom hem och ta hand om mej..! (eller underhåll mej rättare sagt..)



Hemma bäst

Hemma och sjukar idag.
Inte sjukanmäld eller så, bara hemma och sjukar på min lediga dag...
Jacek ville inte köra hem mej när han åkte på jobb, tyckte jag skulle stanna i säng. Men jag är hellre hemma och sjukar hela dagen. Bättre så.
Och jag är inte sjuk-sjuk. Bara svårt att svälja.. Vad nu det kan bero på.

Julshopping får det bli en annan dag..

Yay!!

Inte bara fick jag lon idag - det var nog den basta lonen jag fatt sedan jag jobbade pa Silja! Awesome! OCH jag ar ledig imorgon, sa da blir det jul shopping!! Bara jag slipper ur den har "haller-pa-och-blir-sjuk" grejen jag ar i just nu.
Men karln tar hand om. :)
Give and take my friends - give and take..!

Just nu ligger jag ompysslad i sang med varm kopp te, c-vitaminer, halstabletter och film. Kan det bli battre??

Men på riktigt..

Ni får ursäkta. Jag läste nyss en artikel på aftonbladet.se. Jag är sällan in på Aftonbladet längre, finns inget som intresserar mej där.. Men det här.. Ja, som sagt, ni får ursäkta. Nu kommer det verkligen saker som upprör mej... So I'm sorry if I offend anyone.
Jag vet att det finns folk som tror på det här med svininfluensavaccinet. Men över min döda kropp att jag skulle ta det. Och det här var en av de "snällare" varianterna av artikel jag läst om ämnet. Ni får ursäkta, men i mina ögon är det bullshit. De längder folk går till för att tro vissa saker är beyond me. Den artikeln känns bara så genomskinlig. Att folk inte ser de tecken som helt klart finns rakt framför ögonen på oss..
Leverantören - som alltså sagt ifrån sej allt ansvar med vaccinet - rekommenderar alltså läkare att inte använda den aktuella leveransen. Men de vet inte vad alla biverkningar beror på. Men de TROR inte det ska vara någon fara med någon annan leverans - men hur i hela helvete kom ni fram till det då?? Om ni inte ens vet vad som orsakar biverkningarna??!! Och det är 5 gånger så många människor än räknat som fått biverkningar?! 5!!
Hmmph. Jag säger mej inte vara en expert på ämnet. Men i princip 3 ggr i veckan skickar mamma ett nytt mail med artiklar, utlåtanden, fakta om det här.. Och ja - jag önskar att fler folk inser faran i det här vaccinet.
Haha - välkommen Laura - antivaccin personen. Tog inte den där dumma borrelia-sprutan för några år sen när den var actuell heller. Och inte har jag dött av någon borrelia. Och inte tänker jag dö av svininfluensa.
Fler folk dör ju av vanlig förkylningsinfluensa än den där jäkla oink-oink-sjukan...

Snart är det jul

Idag har jag checkat ut Beyonce's crew från hotellet. Jag bryr ju mej inte ett dugg om denna sorts artister, och vet knappt hur damen ser ut, men visst ar det lite kul när det kommer kändisar till hotellet. Ja, nu bodde ju inte damen själv hos oss, hon bodde inne i stan, men hennes back up singers, dansare, tekniker, band etc etc etc etc bodde hos oss. 70+ rum. Snacka om att det var stressigt att checka ut alla mellan 0700 och 0900, när halva gänget en halv timme senare kom tillbaka för några timmars sömn till eftersom deras flyg var försenat. Ok, tyckte vi och checkade in halva gruppen igen. Och två timmar senare var det dags att checka ut dom igen.
Jojo. Ibland är det kul det här med att jobba på hotell.
Storm var det alltså. Så flygen blev försenade. Det lade sej lite på eftermiddagen, men det tog mej ändå 2h att ta mej till Jacek idag.
Det är bara att inse. Han bor långt ut i ingentans. Det har inget med väder eller vind eller strejker att göra. Han bor långt ute i ingenstans. Punkt.
Imorgon får han lov att komma hit.
Har iaf myst hela kvällen, vilket behövdes efter dagen.. Och nu är han på jobb igen, och jag är hemma och funderar på att försöka sova. Jobbar inte förrn sent imorgon, men man vore ju duktig om man lade sej tidigt idag. Så man kunde gå upp tidigt imorgon. Och gå ner på stan. Och se vad man skulle kunna handla för roliga julklappar till folk. Lönedag på måndag. December på tisdag. Snart är det ju jul.

Bidde icke

Nej. Bidde inget gym idag. Pa grund av att jag inte somnade igar kvall. Sa jag satt uppe hela natten och sag pa serier. Usch, vad fort man vanjer sej vid att sova med nagon vid sin sida. Sa jag fick ingen somn. Sa idag ar jag trott. Och det tog mej 2 fucking timmar att ta mej fran jobbet hem till Jacek!! 2!!! Helt otroligt vad segt det var idag. Men det var strejk inne i stan. Inte busstrejk, men nagon sorts strejk iaf. Sa jag fick vanta pa bussen i 25 minuter. Sen regnade det ocksa. Och blaste. Dom sager att det ska blasa upp till storm inatt. Men jag bryr mej inte. Jag ska ligga uppkurad i sangen med min karl jag. Sa fort han behagar sej vara klar med disken. Och tyvarr blir det inte hela natten, for var trevliga chef har ju satt honom att jobba natt inatt. Na, sa kan det ga. Imorgon hoppas jag bussen inte tar lika lang tid.

jag har btw varldens storsta finne pa inkommande a nasan. Rod. Ser ut som Rudolf.
Hihi.
Lagom till jul.
Jag fick hora att jag var fin anda. ;)

Nu var det fardigt med disk..! :D

Lyckligast.


Nighty night

Igår såg vi granen tändas. I regnet. Usch.
Inte mycket julkänsla alls.
Förra året var det kallt och fint och massor med folk.
I år var det varmt och blött och nästan inga människor alls.

Samma gran hade dom också. Den franska.



Men glada var vi ändå med våra varma coffee-to-go. Ingen hot wine/whiskey att ta med ut i regnet på gatan bland folk. Så vi drack kaffe. Sen hittade vi puben. :P

Idag har jag och Jacek bara latat oss hemma. Sett på Vänner och Scrubs. Lagat mat och kladdkaka. Sovit. Funderat på hur vi ska överleva en vecka till fram till löning. Lösning hittad - visa kort. :P

Och vi hade just housemate date med Linda i Australien över Skype. Bra grejer det här med Skype. Ska nog börja använda det mer.

Men nu är det sovdags. Ska stiga upp 5 imorgon så jag hinner på jobb. Så nu ska jag packa väskan (ska till Jacek och till gymmet efter jobbet) och sen lägga mej och sussa. Utan min karl. Vad lycklig jag är med honom..!

Festival of Lights

Idag tander dom julgranen pa O'Connell Street. Som sagt.

Och dit ska jag och mysa med min karl och mina vanner. Dricka irlands svar pa glogg - hot wine, eller hot whiskey (blir nog vinet for min del), se pa julartister och njuta av att min favorittid pa aret just borjar!! :)
Nasta helg ar det lillajul. Och ingen i det har landet har ju hiffat det konceptet an, men jag ska fira iaf! Med Jacek om inte annat! For han var lite ledsen for att han inte far fira jul med mej i ar, sa vi ska fira lillajul istallet. :)

Har ar forra arets franska julgran (blir knappast franskt i ar med tanke pa fotbollsforlusten - ni som inte vet sa tog Henry med handen pa bollen i utslagsmatchen fore han gjorde mal, och domarn godkande malet till irlandarnas fasa -  sa de ar inte sa glada just nu). Granen i sej var inte fin. Sa vi hoppas pa battre i ar. Men den funkade val.. Hade fina farger iaf (den varierade mellan rott-gront-blatt-vitt).




Soffpotatis

Har legat på soffan hela dagen. Sedan uppstigning alltså. Och maratonat genom mina serier. Var ju ett tag sen nu. Man har ju haft annat för sej. Idag har jag dock varit ensam hemma hela dagen i princip. Så jag har potatisat hela dagen. Hihi. Awesome!

Gotta love this country.

Nu marks det att det ar host/vinter pa Irland.
Vi har oversvammning i landet. Och da menar jag oversvammning. Cork, Galway, Athlone - you name it - they've got it. Sa mycket vatten pa gator och landsvagar att man i vissa delar vadar med vatten upp till magen.
Snacka om att manga har ledigt och jobbar hemifran nu.

Sov som en stock

Japp. Som en STOCK! :)
Vaknade inte ens av att badrums-fixar-gubben kom imorse. Han slog ett annu storre hal i taket, och lamnade sedan huset. Hmmph. Skulle komma tillbaka under dagen, men ni kan ju gissa vad som hande. Sa vi har nu ett stort hal i taket i nagra dagar, for han lar ju knappast komma och fixa det under helgen. Men man vet ju aldrig. Kan ju handa att man blir forvanad.
Sov lange ocksa. Tills Jacek kom hem fran jobbet. Jag vaknade alltsa av att KT oppnade dorren at honom och han sen kom intassandes i mitt rum och gav mej en puss pa kinden. Fa ganger har jag blivit vackt sa pa de senaste aren. Och ack, vad saknat det har varit. Halv fem var nog klockan ocksa! Yay! :)

Vi akte upp till Guinness Storehouse idag - Jacek, jag, KT, Mirek och Heuri, for att mota upp KT's 2 vaninnor for att ta ett typiskt Dublinskt foto. For att onska Grattis at en annan av KT's vaninnor. Hennes mamma ar sjuk med cancer och hon har fatt aka hem till Nya Zeeland. Sa vi klippte ut pappbokstaver och klistrade pa rumpan och moonade under Guinness Storehouse gaten. Haha. Hade diverse irlandska atterljer pa oss ocksa (fjaderboa i irlandska fargerna, leprechaun hattar, fyrklover etc etc), och fick fraga en framling pa gatan om han ville ta bild pa oss. Tyvarr var det ratt morkt ute, sa bilden blev inte jattelyckad, men efter lite photoshop sa ska det nog losa sej!

Idag trotsar jag kaffedrickandet igen. Men ar saaaaa sugen pa en kopp.
Far inte traffa min karl idag heller, inte forran ikvall nar vi byter av varann pa jobbet. Men han slutar tidigt pa sondag, och da ska vi in till stan och se julgranen tandas pa O'Connell street! Tillsammans med julljusen pa gagatorna.. :) Yay!



Gymmat igen

Joda. Ni sag ratt. Jag var pa gymmet idag igen (igar alltsa).
Ojoj.
Borjar kanna mej riktigt duktig.
Och eftersom Jacek var med och kom fram till att han ocksa vill borja gymma, sa har vi nu gymdejt pa mandag. Haha. Ja, vi ses varje dag, men vi har inte varit pa dejt pa ett tag, och eftersom bada ar luspanka for tillfallet, sa ska vi gymma ihop. Det ar var dejt fore loning. Kostar inget eftersom jag redan betalat mitt gym membership och han anvander mina, KT's och Mireks gastpass denna manad.
Haha. Nej, vi ar inte normala nagonstans. Imorgon ska vi bara vara lata.

Och som en liten p.s. pa det - jag har inte druckit kaffe pa hela natten, och forsoker att halla mej, for jag sov bara 6h idag igen. Sa jag ska se vad som hander om jag inte dricker kaffe, kanske jag far en ordentlig dagsomn da. Ska aven anvanda min vackra ogonmask har jag bestamt idag, ifall det mot formodan skulle vara ljuset som gor att jag vaknar sa tidigt.
Och kissa fore laggdags, for bada dagar jag vaknat tidigt nu har jag vaknat och direkt insett att jag behovt ga upp pa toaletten. Suck.
Och ingen badrums-fixar-gubbe har det synts till annu heller.

Sa har pa morgonkvisten.

vad är klockan när du börjar med det här? – 04:45
vad heter du? – Laura
hur gammal är du? – 24
var kommer du ifrån? – Suomi Finland!
vad heter din mamma? – Helena
vad heter din pappa? – Svante
har du några syskon? – Syster Hanna och bror Anders

SENASTE GÅNGEN
du rökte?
– Ehm.. Cigarett? 2005 om jag vill minnas ratt.
du snusade? – Aldrig provat
du färgade håret? – En manad sen?
du tränade? – I tisdags
du solade solarium? – Precis fore jag flyttade till Dublin borde det vara.. Sa for ungefar tva ar sen..
du skällde på någon? – I somras nar Pi bodde hos oss
du duschade? – fore jag akte pa jobb igar kvall
du köpte nya kläder? – Ehm... Handlade val senast med Silvia i augusti tror jag??
du åkte buss? – i mandags
du åkte taxi? – Nar jag och Mirek gick pa Mael Mordha konsert den 7de nov
du åkte tåg? – i april da jag akte upp till min tandlakare pa Nordirland
du smsade någon? – Messade med landlord pa dagen igar.
du ringde någon? – Ringde KT nar jag akte till jobbet igar kvall, for att paminna henne om elrakningen
du camade med ngn? – come again??

HAR DU NÅNSINN
hoppat studsmatta?
Ja
ätit fiskbullar? – Ja (alskade fiskbullar som liten)
tagit kort på dig själv? Ja
skrattat så du började gråta? – Ja, flera ggr
skolkat mer än 3 skoldagar i rad? – Hmm.. det kan nog ha hant.
sovit mer än 10 st i ett tält? Nope.
badat mitt i natten? – Jajjemen
åkt bergochdalbana och spytt efter det? – det har jag nog inte
spytt för att du var full? – Ja
trillat när du åkt skidor? – haha oh-ja
gråtit till en bok? – Joda
varit rädd för tomten? – Vet faktiskt inte? Men tror inte det.. mamma?
fått IG? – Nej
ätit deg tills du spytt? – Inte sa jag spytt, men jag tycker om deg. :)
lagat en misslyckad måltid? - Ja inte har jag val alltid att jag lyckas. Men nagot katastrofalt har aldrig hant.
har du sjungit karaoke? – Haha, ja tyvarr
fastnat med tungan på en lyktstolpe? – Haha! Jo, det har jag faktiskt! Som liten! Utanfor mormors lagenhet pa parkeringen (ingen aning om hur jag kom pa det just nu)

FAVORIT:
band/artist? ehm.. AC/DC
låt? Hmm.. Radiohead's Karma Police ar helt klart i toppen.
mat? hmm.. svart det dar. tycker ju om mat. all mat.
färg? rod
dryck? – kaffe??
känsla? love love love
dag? – har nog aldrig kunnat svara pa den fragan
lärare? - ja, det var ju ett tag sen man hade en larare, men Jarmo Koskinen (historia) i hogstadiet var bra
godis? - hmm.. mork choklad
glass?? Ben & Jerry's Cookie Dough
alkoholdryck? Öl
snus? Snusar inte
cigg? Roker inte
klädaffär? – nej, nu gor ni det svart... Monsoon sager vi
film? – Pulp Fiction
bok? – Haha. Harry Potter. Without a doubt.
kändis? - Sean Connery
tröja? - min fina stickade Tommy troja.. Myyyyys!
byxor? – oj, mina alldeles slitna Lee jeans som ja kopte for flera ar sen i Abo.
plats/ställe? - just nu skulle jag inte ha nagot emot att aka och vakna upp hemma hos mamma och pappa. Men annars trivs jag sa bra sa i mitt underbara Dublin!

ANTINGEN ELLER
mörkt – ljust? Mörkt
kallt – varmt? – Varmt
vodka – whisky? – Gin?
cider – öl? – Öl
röka – snusa? – Usch - inget..
vinter – sommar? – Har har vi inga arstider, vi har regn!
bada – sola? – Sola
hemmakväll – utekväll? – beror val pa med vem.. haha
vad är klockan nu? 05:39


Miss i planeringen.

Jo, jag markte att jag bara sov 4,5h timmar idag, men hur i hela fridens namn gick det till?? Kom hem runt 8, somnade val halv 9 och steg up 1300?? Ehm..?? Har ju legat pa soffan sen dess. Och nar Jacek kom, sa inte forflyttade vi oss mycket, forutom nar jag lagade middag.. Sa jag har ju inte varit up and about. Men 4,5h??
Jag ska alltsa klara den har natten pa 4,5h somn.
OK.
Det fixar jag.
Tanker tillbaka pa tiden da jag inte drack kaffe. Jag jobbade natt da. I 4,5 ar knegade jag pa om natterna. Utan kaffe. Nu kan jag knappt komma upp ur snagen utan koppen. An mindre jobba en hel natt efter 4,5h somn.
Dar ser man.
Aldern borjar ta ut sin ratt.

Haha. nej, vad sager jag? Jag ar ju 12! Alltid 12!

Sjukling på inkommande

Borde vara iaf.
Vädret ruggigt som bara den. Och jag kan tänka mej att trafiken är jobbig.
Jag vet att det kan verka konstigt att han är sjuk och ändå kommer hit, men jag ska kurera honom så han inte behöver vara sjuk längre. Jag försökte förklara för honom att han behövde vila och ta det lugnt så det inte blir värre. Men det kunde han ju göra här tyckte han. Sant. Det kan han absolut få göra. Jag tror ändå inte att man kan bli frisk om man inte är helt glad. Så är han glad här så får han vara här! :D Jag har nämligen bestämt att jag inte tänker bli sjuk. Alls. Där med basta!

Osis

Jojo.. Jag trodde det skulle bli lugnt att jobba inatt. Hmmph. Sa fel det kan bli ibland. Jobbade som en tok de 3 forsta timmarna, och trots att det ar lugnt och skont nu, sa har vi 180 avfarder idag. 180..! Det betyder att fran och med i princip nu, kommer jag att jobba hacken av mej igan fram till att jag aker hem. Och eftersom det ar forsta natten pa veckan, och mina fina vackning imorse, sa ar jag ju redan trott. Sa jag sitter har med min tredje kopp kaffe pa 2 timmar och kommer nog inte kunna sluta dricka kaffe fore hemfard heller. Vilket i sin tur betyder att hur i hela helvete ska jag somna nar jag kommer hem????????? Vah? (nej, inte alls irriterad over min tabbe)
Tur att min lilla sjukling har hamnat att byta pass och jobbar nu pa morgon istallet (sa vi kan spendera eftermiddagen ihop), sa jag har nagot trevligt att se fram emot nu pa morgonkvisten! :)

Hard work work

Nu har det gymmats. Och ätits middag. Och setts på film.
Finding Nemo.
Helt klart en av de bästa filmerna.



Och nu är det dags för jobb. Godnatt mina vänner!

Gym time

Jag har inte varit på gymmet på över en månad. Så nu har KT tagit mej i kragen. Så nu är jag på väg till gymmet.
Bah.
Karln är sjuk och hemma hela dagen. Första dagen på 3 veckor som vi inte ses. :( Inatt är det jobb igen.
Nu = gymmet.

Sol!

Åh, och jag som behövde sova hela dagen eftersom jag jobbar natt den här veckan.. Men så började solen skina in i mitt sovrum något sådär jättetidigt som man inte alls är van med, så jag kunde ju inte sova ordentligt! Har säkert varit vaken sen 10 imorse, men somnat om lite halvt sådär.. Och jag som hade tänkt sova till minst klockan 14 för att orka inatt. Ja, det är den nu, men jag har redan varit upp och ätit frukost och tittat på när min underbara Heuri har storstädat hela huset! haha, trodde först det var vår dusch-fixar-gubbe som hade kommit för att fixa i badrummet, men det var Heuri som förde oväsen med sej i sitt städande. Och detta bör påpekas at han faktiskt försökte vara tyst och inte väcka mej. Heuri är alltså inte den tystaste. Man hör alltid att det är han som kommer nerför trappan, för det känns som att huset skakar. Haha. Nej, riktigt så illa är det väl inte, men högljudd är han.

Ja, någon ska komma och fixa i vårt badrum, för det är nämligen så att toaletten på övrevåningen läcker vatten till badrummet, så taket i badrummet har börjat lukta ruttet och blivit helt soggy och mögelframkallande. Så han som var så dum och inte fixade vår toaläcka i februari, får nu komma och jobba gratis och fixa hela badrummet. Problemet är ju att han kommer den här veckan, då jag helst vill ligga och sova på dagen. Detta måste åtgärdas. Kanske jag åker till Jacek och sover den dagen han kommer. Bara man visste när den dagen är. Bah. Irländare och tidsbegrepp.

Insikt

Ni vet när man ser ett sånt där otroligt gulligull par i parken eller på bussen eller på stan. Ett sånt där par som man på ett sätt hatar för att de så öppet älskar att vara med varandra. Som man tycker att kan gå hem och göra sånt i sin egen privathet. Men som man egentligen är lite smygsvartis på för att de just är så himla söta ihop. Ett sånt där par som man själv egentligen vill vara en del av. Som man vet att man hatar bara för att man inte har det själv.
Ja, ni vet.
Ett sånt par satt en par rader framför mej i bussen idag på väg hem från jobbet. Glada. Lyckliga. Kära. Kramgoa.
Och då kom den där känslan. Helt naturligt. Men åh, get a room, men åååh, vad jag också vill sitta och kramas och pussas sådär...
Sen slog det mej. Och jag satt där med ett leende på läpparna. Ja, slog och slog, det vibbade till i telefonen och jag fick ett litet sms var väl mer vad som hände. Men där satt jag och tittade ur ögonvrån på paret framför mej, och läste mitt fina sms, och kom på att jag ju ÄR en del av ett sånt par. Jag behöver inte vara svartis. Jag behöver inte hata dem. Folk kan få hata mej. Det är ok. Folk kan få vara svartis på mej. Bara för att jag har en karl som öppet visar hur mycket han tycker om mej. Ja, nu var ju inte sms:t riktigt ett öppet visande, haha, men ni förstår vad jag menar.
Jag är glad. Lycklig. Kär.
Kramgo. :)


OCH ÄVEN

8. En termosmugg. Så jag kan stiga upp på morgnarna och få i mej mitt kaffe. På bussen. Så jag slipper stressdricka medan jag är hemma.

Santa Claus is coming tonight.

Igar nar jag steg av bussen i stan var julljusen uppe pa gagatorna. Inte tanda naturligtvis, men uppe. Mmm.. Nu borjar det nalkas.
Appropa det.
Har en uppdatering i min onskelista.

7. Nya horlurara till min iPod. De gamla ar helt slut nu. I bitar snart.


En france

Det blev som väntat fransk seger. Men inte efter en "lätt" match. Ja, det är väl att ta i. Men första halvlek så var definitivt irländarnas (in terms of sisu iaf). Sen tröttnade dom i andra halvlek, så det gick ju som det gick. Så 1-0 till Frankrike. Happ. Kul för dom då.
Nu inväntas finsällskap och sömn.
John Blund är på gång. And Jackie-boy. ;)

Go Ireland!

Heja heja!!
Inte för att jag tror på något vis ens att det kommer att vara en match för Frankrike ikväll, men man kan väl heja ändå!! :D

Pan(i)k

Nu hoppade hjärtat mitt upp i halsgropen.
Jag kollade nyss in mitt bankkonto, och nog visste jag att det skulle vara lite på kontot, men vad faaaaan säger jag..?? Hur ska jag klara mej till sista november på det där??

Ont i fotterna har jag ocksa

... attans att det regnade imorse och jag behovde ta hoga klackar pa mej sa att arbetsbyxorna inte skulle bli blota, och att jag var sa groggy att jag inte hiffade att ta med mej ett par platta skor att jobba i. Aj sager jag.
Och karln slutar ju inte forran sent, och jag ska till puben, sa fotterna lar nog inte ma battre under dagen..

Way too early

Jag ar inge bra pa det har med tidiga morgnar. Usch fy sager jag bara. 5 pa morgon ska man upp. Bla. Idag snoozade jag i en halv timme. Vaknade helt enkelt inte av klockan. Nar Jacek's telefon till slut pep utav bara fan, da var jag tvingad att ga upp. Usch. Han skrattade lite at mitt humor, vilket som bekant inte ar varldens basta, morgonmanniska som jag ar. Men jag lyckades halla mej fran att morra for mycket. Mest for att jag vet att imorgon bitti kommer att vara varre.
Idag ar det namligen Irland-Frankrike fotboll. Puben, here we come! Jag och Silvia ska vara riktiga Eire supporters ikvall. Sen ska jag hem. For jag ska upp imorgon igen klockan 5. Jacek far lov att hamta upp mej fran stan ikvall. Sen ska jag vara grumpy imorgon bitti. Usch. Vill inte.

Sjuklingar i huset

Jojjo.
Här har man jobbat som en TOK hela dagen. Helt slut var jag när jag kom hem. Och GENOMblöt! Det ösregnade så in i norden när jag åkte bus hem (ingen skjuts idag inte eftersom karln jobber kväll)..! Och så stannade inte bussen där den skulle, så jag blev mer blöt! Bah! Tur att man har satt på värmen i huset så att det var mysigt att komma hem.
Men här sitter det sen två sjuklingar i soffan och tittar på Vänner. Haha. Söta dom är. KT och Mirek. Så nu kurerar jag. Hihi. En har jag skickat till sängs, för hon såg bedrövlig ut. Och den andra fixar vi en kopp varm te med munkdroppar i. Jojo.
Nu ska jag laga lite mat tror jag. Eller baka semlor. För middag har jag redan ätit, och jag har inget bröd hemma. Så det ska bli nybakta semlor med färsk Gouda ost och Lidl's supergoda kalkonsalami! Och gurka! Mmmm..... :)

Lara sej nya sprak.

Happ.
Ska man forsoka sej pa ett till??
Ett som i min mun ar ett av de svaraste spraken som finns. For jag kan inte alla ch-, sh-, z-, sch- etc etc -ljud. Polska.
Forsoker saga Jack pa polska.
Jacek alltsa.
Det ska uttalas Yatzeck.
Ehm.. Ja.

Nu ar det snart fajita dags. :)


Content

Jag ar nojd.
Jag har sovit ut.
Jag ar ledig.
Spenderar dagen med Jack.
Han lagar just nu middag. Yay. Varldens basta!! :D

Pa riktigt alltsa...

Igar osregnade det som om himlen oppnade sej, men jag fick skjuts bade till jobbet och hem. Jobbade som en tok hela dagen, och fick sen en otrolig fotmassage igar kvall, och imorse vaknade jag av frukost pa sangen (for andra dagen i rad!)..!
Hur kan man vara annat an glad for hur livet ibland tar sej..??

Nu ska jag ga ner och se hur middagen artar sej.. Hihi.

Det tar ont

Vissa saker slår en hårdare än man tror. Vissa saker man aldrig vet om. Och när de dyker upp, vet man inte vad man ska göra. Är det för sent? Är det värt en andra chans? Är man där man borde vara..?
Vad gör man? På riktigt? Jag avskyr den här situationen.
Jag är lycklig. Helt klart. Svävat på moln den senaste veckan. :)
Men att en så liten sak, från någonstans man aldrig trodde, kan dra ner en..

Åh, nu behövs det verkligen lite housemate time här.
(Ja, det får bli imorgon eftersom alla sover nu... och det ska jag med. Jag och KT ska gå på gym imorgon bitti.)

Przemek's B'day i fredags

Lukas, Jana & Juraj
Jag & Jana
Jag & Jacek
Juraj, Mohika, Jacek, jag & Lukas
Juraj, Jana & Przemek (b'day boy)
Jag & Lukas
Ja, jag var den enda nyktra personen där. Men kul var det!

Dear Santa

Nu efter Halloween och allt sa ar det ju snart dags for jul. Ja, speciellt i det har landet. Dom har inte tant jullysena an, och jag sager inte att alla har borjat julpynta, men nar jag och Jack gick in pa Dundrum Shopping Center forra veckan hade de lagt upp lysena i tak etc. Inte pa, men upp. Sa jag i sann julanda har borjat fundera pa julklappar och sant. Och jag har en liten lista pa vad jag onskar mej. Den kommer sakert kompletteras fore julen faktiskt ar har, men dessa saker borjar bli valdigt nodvandiga for mej, sa de toppar listan just nu:

1. nya mysiga varma tofflor att ga runt i vart kalla hus med
2. ryggsack
3. extern harddisk till datorn
4. digital kamera (som denna gang INTE ska supas bort)
5. nya bekvama arbetsskor (jobbar just nu i mina Dunnes sneakers - inte varldens vackraste, men de ar ju svarta iaf)
6. ny mobil

Ja, jag vet, vissa saker ar av dyrare slaget, but the heart wnats what the heart wants. :)
Besides, man vet aldrig vem som far for sej att lasa detta och inhandla nagot at mej! Man maste ju ta tag mojligheterna, aven om de inte ar sa manga.

Ny favorit

Jag at nyss en supergod yougurth. Custard style rabarber yougurth var det. Mumma! :) Helt klart nya favorityougurthen pa lange! Den ni!

Oh My

Update: Ja, han var sa perfekt. (Med massagen alltsa, fast tyvarr ar nacken fortfarande valdigt om..)

Snart hemdags

Om 34 minuter aker karln fran jobbet. Forhoppningsvis ar han har 30 minuter senare. Ja, det kommer han definitivt vara. Saken ar val mer att jag hoppas han inte behover vanta pa mej sa lange. Bara han hittar hit forstas. For han har inte varldens basta orienteringssinne. Och vi vet alla vilken mardrom det ar att kora bil i Dublin... Sa jag hoppas det gar bra.
Sa att jag kan fa min efterlangtade soffmysareftermiddag. :)
En timme kvar!

My Boy


SMS

"I'm gonna get smart thanks to You Honey..."

Sa trevligt det kan vara att fa sms nar man ar pa jobbet. Hihi. Detta var responsen jag fick nar jag rattade Jack's senaste sms, dar hans engelska inte var den basta. :D Tur att han reagerar sa har och inte tar illa upp..! This is the beginning of a very lovely relationship.

Bloody Sunday

Jojo.
Igar var det konsert igen. Mael Mordha har ny skiva pa kommande, sa de ar pa lite Ireland-tour. Var i kallaren pa the Academy. Bra med folk. Bra gig. Bra mycket med ol, sa nu ar det huvudvark som heter duga. Nacken ar stel efter allt diggande, och trott ar jag.
Har inte sovit ordentligt pa flera dagar nu ju.
Men idag. Nar jag slutar jobba. Eller alltsa - jag ar pa Litton Lane idag, och sen jobbar jag pa hotellet inatt - emellan mina skift - da ska jag sova. Jack ar pa jobb nu, och ganska perfekt sa slutar han sa han kan plocka upp mej nar jag slutar! Yay! :) Da ska jag ta min karl under armen och lagga mej i soffan med honom och en film och somna.
Mmmm.. Nice ;)
Ska se om han ar sa perfekt sa han ger mej en liten massage ocksa. Hihi.

Happy. Happy-happy.

Kan det bli battre? Tror inte det..
Har hittat varldens finaste man, som bara verkar for bra for att vara sann.
Ni vet. Prince charming.
He treats me like a princess. A True Gentleman.
Hihi.
Sitter pa jobb och ser honom komma in leende, och tanker hur trevligt det ar att kunna se honom komma och ga med gasterna. Han har den dar glimten i ogat varje gang han kommer in. Och han ser pa mej som om jag vore a million bucks. And man, do I feel like a million bucks! ;)
Jag och Lillian hade kallt, sa han kom med ett litet element hit till receptionen och nu sitter vi har och varmer oss.


Hemkommen

Sitter i soffan och reflekterar över mina två senaste dagar. Mina två senaste helt underbara dagar. :)
Jag och Jack åkte upp till Wicklow och körde runt i bergen lite här och där.. Jag körde. :) Mmm... Vad jag har saknat det. Hade hur trevligt som helst, tyvärr blir det ju mörkt rätt fort här också nu, så det var ju inte så man kunde stanna ute hela kvällen. Så vi åkte hem till honom och beställde hem kinamat och såg på film. Attans trevligt. När vi väl var klara med både The Illusionist och Taken, så var klockan så mycket, så inte orkade jag ta mej hem. Vaknade otroligt tidiagt då Nico - som är Jacks brorson på 3 månader - började gråta på grund av att tänderna växer ut på honom.. Åh, stackars barn, vad det tjöt, men vi lyckades somna om.. Och OM den ungen är söt! Helt klart finaste bebisen någonsin! Anyway, vi tog en ordentlig sovmorgon, och åkte sedan och shoppade åt herremannen. Lyckades hitta helt bra med saker. Sen hade vi en till liten filmkväll med Ben & Jerry's Cookie Dough glass - som bara MÅSTE vara den godaste glassen som finns!! :D Once hette filmen för igår. Sjukt bra irländsk "lågbudget" film. Romantisk och bra. Hihi. Satt sedan uppe och hade "the night". Pratade om allt mellan himmel och jord - allt och ingenting - och jag bara älskar dom nätterna. Hade planerat att gå till gymmet före jobbet idag, men gick tyvärr inte upp förrns 12. Vi somnade väl runt 06... :P Har jobbat som en tok hela dagen, för av någon anledning har det varit riktigt busy idag. Men det har helt enkelt flytit på hela dagen. Har svävat på rosa moln. Inget har varit för jobbigt. Ingen gäst har varit för irriterande. Och mina kära kollegor har bara gått runt och flinat som fån så fort de sett mej - ja, så enkelt var det alltså att hålla vårat dejtande från dem. Men Lukas sa när han körde hem mej idag, att alla tycker det är grymt kul.

Day off

Ögat är fortfarande rödsprängt, men finnen i pannan har lagt sej, och jag är utsövd och glad. Ska nu hoppa i duschen och vänta på min dejt. :) Wicklow idag? Himmelens fint väder är det! :D

Halloween @ Crumlin Road


Jojo, vi kan när vi vill..! Haha! Kul var det, och saker hände det! hihi ;)


Me and Jackie-boy ;)

Fler blider får det lov att komma senare.. Nu orkar jag inte.. Är trött, och har ögoninflammation, och har nyss kommit hem efter 24 timmar på jobb (sov alltså på jobbet då det inte går bussar på söndagkvällar för mej).
Dags för lite update i serievärlden! :)
Imorgon är jag ledig och då har jag dejt igen. Hihi. Vi ska ut och bila. :)