Dziendobry

Good morning, good morning..
Sitter här och är lite småbitter, eftersom jag håller på och blir förskyld.. På min semester! Inte bra. Men, vi kurerar. Snart är det dags för middag hos Jaceks mormor.

Har jag sagt att vi är på semester?

Och när man är i Polen på semester - då dricker man vodka!




Nu bär det av

Eller om 4 timmar - bär det av till Polen i 9 dagar!
Semester - ja tack! Väldigt efterlängtat just nu!
Skidning - wuhuu!!

Bjuder på en bild från jobbets julfest, eftersom jag fortfarande inte lagt upp bilder från det.
Nighty night!


Helicopters are LOUD

Häromdagen blev jag väckt 7 på morgon av två helikoptrar som surrade över våran byggnad.. Jacek kom precis hem från jobbet då, och berättade att det såg ut som att de letade efter något/någon.. Försökte förgäves somna om,  och precis som jag trodde det var omöjligt och tog mej ut till köket för att koka vatten till en kopp te förflyttade sej helikoptrarna. Tur tyckte jag och hoppade tillbaka i säng.. :) Tyvärr tog det ett tag att somna om och 2 timmar senare var det dags att stiga upp igen.. Nåja...
Idag jobbade jag tidigt pass, så det var tidig uppstigning idag igen.
Imorgon jobbar jag sent, men jag har lite smågrejer att göra i stan före det, så det blir IGEN tidig uppstigning,
Och på lördag är det semester!! :)
Ang guess what? Vårt flyg är 06:50. Haha.. Får jag alls sova den här veckan??
Inte gör det mej något, men med det ska jag nu gå och lägg mej.. :)

Nostalgi

Min/Vår (min och Mariusz alltså) nostalgitripp för idag består i/av att se på - håll i er nu - Nightmare on Elm Street!
DEM har man ju inte sett på över 15 år! Såå kul!
Mariusz var mitt i att se den första när jag kom hem från jobbet nämligen, så nu knallar vi på med Freddy's Revenge. :)
Tyvärr måste jag nog lägga av mitt i, för jag jobbar imorgon kl 11. Inte lika tidigt som vanligt, men tidigt nog iaf, måste ju upp vid 9 och klockan är ju redan 1.30...
Älsklingen missar tyvärr det roliga, för han jobbar natt inatt igen, men han brukar inte vara så taggad när det gäller skräckisar ändå.. :P

Dagens Lista

Saker jag saknat/saknar sedan jag flyttade till Dublin och som jag kommer att frossa i när vi flyttar hem!
  1. Rågbröd!
  2. Lakrits (som tidigare nämnt så finns det ju nog att få tag på, men det är inte alltid det finns till hands
  3. Salmiak
  4. Hjortronsylt (finns att köpa sen Ikea öppnade i Dublin)
  5. Surmjölk (som jag hittade på polska hyllan några månader sen)
  6. Gott kaffe (det finns nog helt OK kaffe här med, men det är rätt dyrt och jag är ju en sucker för finskt kaffe)
  7. God ost (det finns väldigt lite att välja på här, de flesta butikerna har bara cheddar ost - mörk eller ljus)
  8. Surskorpor/Knäckebröd
  9. Fil (finns bara yogurt här i landet)
  10. Solsken! (tur att vi flyttar hem till sommaren!)
Plus en hel del annat förstås.. Men efter mitt lakrits ätande idag var det dessa få saker som poppade upp i skallen på mej..!

Lakrits

Mmmm.. Igår när vi var i stan köpte vi lakrits. Äkta italiensk (?) lakrits.
Såååå gott.
Jag har saknat lakrits.
Och trots att den här lakritsen nu är italiensk, och lite på "the chewy side", så är den gooood..! :)
Mums!

Yesterday VS. Today

Igår:
Stråååålande fint solken, med +17 grader. Värsta fina vårvädret liksom.
Jag och älsklingen var lediga ihop och åkte in till stan för att shoppa lite.
Hade all energi i världen och struttade runt på mitt älskade Dublins gator.
Åt god mat och surfade runt på jobbsajter hemifrån och avslutade kvällen med film.


Idag:
Ruggigt och regnigt - runt +10 grader.
Har världens mensvärk.
Älsklingen jobbade natt, så han ligger fortfarade och sover, och jag gör mitt bästa för att vara tyst och inte väcka honom.
Sitter hemma i pyamasen fortfarande och har inte ens haft enrgi till att sätta på kaffet eller laga frukost - nu börjar magen dock säga ifrån, så jag ska nog ta rumpan ur soffan och börja laga mina efterlängtade homous-avokado frukost mackor. :)
Men får väl pigga upp mej med frukosten och film nu med då...

Thin Lizzy 17 Feb 2011

Såååå bra det var då! Har varit lite upptagen med recovery efter konserten, men nu är det dags att lägga upp lite bilder å berätta hur stört skön hela konserten var!!! :)
OK, jag vet att bara 3 av original medlemmarna är kvar, men det är något med att se dem på hemmaplan, sista giget på turnén, med speciell tribute till både Phil Lynott och Gary Moore (som dog 2 veckor sen, RIP).
Hur som helst, det var mäktigt. :)


Yay!

Wohoo! Fick internetet att funka!
Nu är det bara att tuta och köra.. :)
Hihi.
Såååå kuuuul! :)
Får lägga upp bilder och sånt snart, men nu känns det som att lite annat internetande är aktuellt. :) Hihi..

3 Mobile

Idag köpte jag ett pre pay kort till 3 mobils mobila bredband. Bara för att vi ska kunna ha ett fungerande internet de sista månaderna här. Mirek gav nämligen sin gamla 3-dosa åt mej, så jag knallade in hos 3 och inhandlade ett månadskort för 30 Euro, och har nu suttit i 4 timmar och försökt få det att fungera.. Ringde Mirek och har sen pratat med 3s customer service (någon kvinna i Indien som till slut när vi fortfarande inte fått det att fungera sa att det måste vara något fel på min dator - mmm... nya Sonyn liksom.. OK..) och fortfarande inget.
Tjyvar lite från grannen nu alltså.. men åh vad störande att det inte funkar med 3!!! (har aldrig personligen varit ett stort fan av 3 precis, men när man fick dosan gratis av Mirek (istället för att betala 40 Euro för den), så tar man det som det är..)
Har även vart och klippt mej med Silvia idag. :) Lite slingor och medan Silvia fick sin förg omgjord (hon var inte nöjd med första resultatet) så fick jag mina naglar gjorda också! :)
Fina fisken idag alltså - tills man kom hem och försökte med det här dumma mobila bredbands joxet.. Smart som jag är har jag hittat felet, måste bara hitta en dator med Windows XP på för att fixa det först.. Själv har jag nämligen Windows 7. Hmmph.

Teacher of the modern kind

Nu var det sa lange sen jag bloggade sist, sa jag behovde till och med sjalv besoka min blogg for att kika vad jag senast skrivit.. Som ni markt sa har det inte blivit mycket forbattring i var internet connection, men vi haller oss upptagna anda!
Mest med jobb.. Men annat ocksa forstas. Jag var till exempel ledig hela forra veckan.. Hade semesterdagar att ta ut innan slutet pa febuari, sa chefen gav mej 5 dagar ledigt eftersom det inte var sa mycket att gora pa jobbet.. Sa jag har sysslat med att borja lara grabbarna finska pa riktigt. :)
Som jag redan tidigare namnt (tror jag iaf) sa satter jag upp Post-It lappar overallt med de finska namnen pa saker. An sa lange har jag 85 Post-Its uppsatta runt lagenheten.. Och jag har informerat grabbarna om att det blir prov pa det. Imorgon for att vara exakt. :) Markte dock att alla jobbar olika pass, sa jag ska ge dem en extra dag till att plugga. Sa provet far bli pa torsdag istallet - men det vet dom inte om annu. Da ar jag iaf ledig och kan dona och ratta under dagen. :) Ska aven ta mej till frissan pa torsdag. Inte for att det absolut behovs, det var ju bara 2 manader sen sist, men for att min kara Silvia har bestamt sej for att aka hem till Uruguay for alltid, och hon aker nasta vecka, sa det blir var sista "girly date" tillsammans innan hon aker.
Nu ska jag dock hopp i sang, for jag ska upp tidigt pa jobb imorgon. Natti natti!