Vappen

Jag läste på Maddes blogg att det var eldningsförbud på Åland på grund av inget regn.
Ha ha.
Ok, jag är egentligen inte så elak och tycker att det är kul att ni inte får elda, jag tycker faktiskt det är synd. Men eftersom jag inte ens kan fira Vaborg med tanke på att jag ligger hemma i sängen och gör nada, så är det en tröst (om än en så liten) att veta att jag inte är den enda. 
But I do feel for you.
Hur kul är det att fira Vappen utan brasa liksom?? 



Folk, uppdatera era bloggar!

Jag är sjukskriven, och behöver något att göra! Jag behöver bloggläsning!! 
Och det jobbiga är att jag mår bra, svullnaden håller på och går ner, jag äter (typ) och måste ändå ligga kvar i sängen och inte göra någonting.
Idag har jag fuskat.
Jag har faktiskt plockat ur diskmaskin och vikt tvätt och till och med satt på en ny maskin med tvätt. Duschade just och ska ännu byta lakan (så fort de torkat).
Jag behöver något att göra.
(ja, ingen annan är alltså hemma)

Maraton

Ja, needless to say att på grund av min nuvarande sjukskrivning så lär det inte bli mycket maraton springande för min del. 
Hinner nog inte riktigt träna upp mej tills den går av stapeln. Man vet ju aldrig förstås, men just nu känns det ganska långsökt.
Attans också. Jag ville ju vara riktigt duktig.


Hungrig

Ååhh.. Jag vill ha mat.
Jag har legat här och funderat på vad jag kan äta, och de enda bilderna som kommer upp i min hjärna är halvblodig filé mignon och krämig potatisgratäng, eller grillad kyckling på en bädd av tzatziki och rostad nypotatis. Krämig, kladdig chokladkaka, men färska hallon och blåbär, vitchokladtryffel osv osv osv.. 
Jag vill ha mat.
Gourmet mat.


         

Mumps a.k.a. Påssjukan

Ok, jag har lugnat ner mej.
Det är inte hela världen. 
OK.
Så jag ser ut som en hamster med kinderna stora som hus. Och har ont runt om hela halsen och käken och kinderna. 
Så jag måste ligga i sängen i 10 dagar utan att göra ett skvatt.
Så jag ligger och tittar på oändliga serier och filmer och tråkar huvudet av mej.
Det kunde ju faktiskt vara värre...

Huh?

Who am I kidding? 

Jag har nu legat i sängen i 2 dagar och jag tror jag storknar! Jag menar.. jag? I sängen? Göra ingenting? Ja, jag vet att jag är världens lataste människa, men jag är iaf världens lataste människa som har MÖJLIGHETEN att göra något om jag vill... Nu är jag stuck. Kan inte gå någonstans, kan inte ens gå och handla. Kan gå upp och laga mat eller länsa skafferiet, men fat lot of good that's gonna do när det är tomt där!! Bah!

Jag behöver stimulans.

Så jag ska lära mej japanska.
Sayonara!



Nej, nu får det vara nog!

Påssjukan?? Freaking jävla påssjukan?? Hur mycket ska jag måsta tåla?? 
Påssjukan???????????
Jag har påssjukan. Påssjukan... PÅSSJUKAN?????

Ja, jag måste repetera det så många gånger jag kan, för det är ju hur jäkla otroligt som helst! Påssjukan!? What the fuck??? 

Ja, mitt ansikte har svällt upp och är numera två gånger så stort som vanligt. Jag kan inte sova ordentligt, för jag kan inte lägga mej på sidan och sova på mina enorma fucking jävla KINDER!!!!!!!! Nej, nu får det vara nog. Nu får det ta mej fan vara nog...! När doktorn sa att det var "Mumps", tänkte jag OK, och kollade upp på engelska vad Mumps var för något. Tänkte inte ens på vad det hette på svenska.. Kollade just upp översättningen för mumps.. och ja.. PÅSSJUKAN???? 

Give me a fucking break!!

Pi - ye French bastard!

Ja. Jag var ju som sagt otroooooligt trott igar. Mina ogon ville inte hallas oppna. Sa nar jag kom hem skippade jag min joggning och foll i sang. Gick upp pa kvallen da Harry hade lagat middag, at lite och damp sen ner i sangen igen. Ungefar en timme senare vaknar jag av att nagon later som om de ska spy och Linda kommer inspringande i mitt rum.

OK, har borde jag kanske forklara en liten sak. Sen i sondags har det luktat valdigt konstigt i varat kok. Jag stadade i sondags, och trodde forst det var dammsugarn som luktade konstigt. Och det borjade bara lukta mer och mer medan jag stadade. Na, jag oppnade altandorren, Linda och jag tvattade ur bada sopisarna, och jag tande ett doftljus. Ja, det blev ju snappet battre, Sa vi trodde det var lost. Nehej. Nasta morgon var lukten fortafarnde dar.. Det var valdigt irriterande, och nar jag kom hem repeterade jag det vi gjort pa sondagen. Pa tisdagen fattade jag att det nog inte var dammsugarn eller soporna. Det luktade konstigt bakom kylen. Och da ar konstigt en underdrift - det luktade spyor. Men nar jag flyttade pa kylen sa hittade jag inget som kunde ha legat och ruttnat dar bakom eller under. Men jag ar helt saker pa att det var dar det luktade ifran. Linda la fram teorin att det var en mus eller nagot som hade dott i vaggen bakom kylskapet. Hmm.. Jag tyckte inte riktigt det luktade sa, men sen var det ju ett tag sen jag bodde pa Aland och hade rattor/moss i vaggarna under vintern, sa jag gick med pa den iden.

Igar da. Ja, da hade Linda och Harry ocksa tagit ut kylen fran vaggen, och inne in under kylen i ett kylfack eller vad det heter vid kylmotorn, lag Pierres spillda mjolk fran i lordags. Han hade spillt ut mjolk i kylen, men "tvattat ur" den (sa han iaf). Men lite av mjolken (eller ratt mycket om man ska ga pa Harrys spyljud), hade runnit ut och in under vid sjalva motorn, och dar har det legat och blivit surt.. Och usch och fy, sager jag bara..! Jag gick forstas inte upp nar Linda sa trevligt kom och meddelade deras upptackt, men jag kan tanka mej hur ruttet det maste ha varit. Pi fick komma ner och stada ur hela kylen, och imorse luktade det faktiskt helt gott i varat kok igen!

Jag sager bara det, fransman ar superjobbiga att bo med, och grisiga. Bla.

Pearl Jam - Last Kiss


Dagens Garfield


My eyes are stinging

Nu har det hant igen. Mina ogon sticker och kan helt enkelt inte hallas oppna. Usch. Jag tog en power nap pa lunchen, och det piggade upp mej i vada? 10 minuter? Jah, needless to say att det nu inte riktigt var vad jag hade hoppats pa, men jag har ju bara 2,5 timmar kvar pa jobb. Sen ska jag nog ta mej en liten tur ut och springa och sen tanker jag faktiskt helt kallt ga och lagga mej och sova. Den ni!

Neilo

Tjo! Min lilla Neil ar tillbaka fran Liverpool! Fast bara for inatt. Imorgon bitti aker han till Berlin... Men han kommer tillbaka om en vecka! Och da ar han har i 5 dagar for han aker tillbaka hem till Kanada! Da blir det fest! Ah, vad jag har saknat honom, trots att han bara varit borta i 5 veckor... Ska bli kul att umgas med honom dom sista dagarna han har kvar har. Sen nasta gang vi ses ar nar jag aker till Vancouver. Hihi. Lilla torvel.

bloggar

Alla bloggar. Alla.
Don't get me wrong, jag gillar helt starkt iden att lasa vad alla mina vanner sysselsatter sej med, ibland kan det till och med vara skonare att lasa deras bloggar an att prata med dom i telefon. Det har kan ju ocksa vara for att jag nyss inforskaffade mej internet i huset, och har inte kunnat ringa nagon via Skype tidigare (vilket jag ju nu alltsa kan gora), sa det har varit alldeles for dyrt att ringa fram till nu. Men iaf.
Och Facebook. Gudars, vad jag inte gillade konceptet tidigare.. Men efter att ha flyttat utomlands och inte har samma kontakt med familj och vanner hemma ar det en helt annan sak. Forstar ni vilken frihet det ar att kunna logga in och se direkt vad som hander i folks liv. Visst, det ar lite "Big Brother Watching Over You" over det hela, men i grund och botten funkar det. Iaf for mej. Jag saknar mina vanner, och att bara skriva en liten mening till dem funkar sa fint kanns det som. Ska man skriva ett email sa kanns det som att man behover lagga ner mer tid och omtanke (for att inte tala om ett skrivet brev) och man kommer liksom aldrig till skott. Trots detta ar jag skeptisk till den har cyber varlden vi lever i. Jag alskar handskrivna brev och langa telefonsamtal. Att kunna kanna att jag ar vard att lagga ner tid och pengar pa, aven om jag ar langt bort. Och jag alskar att kunna ge den kanslan at mina vanner.. Sa hur i hela fridens namn hamnade vi har??

Jag kan erkanna att jag blir bara mer och mer osocial hela tiden. And that's saying something. Eftersom mer social manniska far man ju leta efter. Men jag hittar pa mej sjalv med att gomma mej undan folk - nej, inte gomma, mer valja att inte umgas... - mer och mer.. Jag? For mej sjalv? What's up? Har aldrig riktigt tankt pa saken, har mer tagit dagen som den kommer, och det gor a ju nu ocksa forstas.. Men forra veckan hade dom publicerat en artikel i .. ja, nagon av Dublins dagstidningar.. om att folk blir mer ensamvargar pa grund av Facebook. De blir ocksa mer aggresiva, irriterade, drar sej tillbaka, och det resulerar i mer internet etc. Vald pratade dom om ocksa. Jah, jag kan inte komma ihag alla detaljer ur tidningen, och inte tror jag att jag hamnar i nagon hemsk osocial stallning i livet. Mitt liv handlar ju om att traffa manniskor och umgas osv. I mitt jobb moter jag folk fran varje litet horn pa jorden och inte en enda gang har jag kannt mej mindre trevlig eller aggresiv for att jag sitter framfor datorn. Mer irriterad over att jag sitter still sa mycket, som ocksa bidragit till mitt forsok i att ta tag i min kondition och fitness.. Men inte otrevlig.

Dublin by SUN

Men aaaah... Snacka om att det ar stralande solsken ute den har helgen da! Och vad gor man? Jo, jobbar sa klart. Men jag ska ta mej en kopp take away kaffe efter jobbet och satta mej nere vid kanalen och njuuuuta.. :D Nu ar det minsa sista sushi bitar som lockar..! Solsken = YAY!!


Min nya jogging tur gar via Dublins Grand Canal. Fiiina grejer i solen.

Eagles - a band of my own heart


Maraton traning

Ok.
Det var dags kande jag.
Igar skulle jag ta pa mej mina slim jeans. Mina Diesel (som for ovrigt tydligen ska ge mej en JLo rumpa..??) som jag alskar!! Och vad hander? Jo, jag far inte pa mej dom!!! WTF?? Nog vet jag ju att jag har gatt upp lite i vikt, det hander ju, men nu kom jag knappt i jeansen langre! Jag stankade och pustade och lyckades till slut klamma in lar-korvarna i byxbenen (det var dar det fastnade namligen), och hivade in magen allt jag kunde och fick fast knappen. Fjuuh.. *pust* Inga problem. Tills jag skulle racka mej efter skorna for att satta pa mej dom. Hahaha. Nej.
Det var droppen.
Om jag inte kan komma i mina slim jeans langre. Da ar det dags att gora nagot at saken.
Sa nu ater vi battre. Jag och Linda ska kolla over varat matintag. Vi kopte Aloe Vera juice for att tvatta vara sakerligen vackra insidor. Och imorse gick jag upp klockan 0600 och sprang i en halv timma. Well.. Forsokte springa en halv timme. Och powerwalkade resten. Har otroligt dalig kondis markte jag. Men det ska vi ocksa rada bot pa. Kan ju inte springa ett 10km maraton om ja knappt kan springa i 10 minuter..! Sa den ni! Det ar min nya morgon sysselsattning! Tills jag trottnar och kommer fram till att att ga upp en par kilo val anda inte ar sa farligt.
Sen powerwalkade jag och Linda pa jobb imorse ocksa. Tyvarr hade hon skavsar, och plastret gick upp. Men hon korde power through bara! Haha. Nu ska jag ringa Hertz och se vad for trevligt pris vi kan fa pa en liten bil till nasta helg.

Tjyvar en rolig historia

Mitt namn är Li, och mitt efternamn Westerlund. Jag kommer från Skotland och är 60 år ung. Jag jobbar som sjökapten (pensionerad nu dock) men är utbildad sjöman. Jag älskar fläskfile, äter det varje torsdag. Jag har 2 barn och min hårfärg är lila och jag har grå ögon... Min största idol är Smokie, lyssnade just på deras låt "For a Few Dollars More".


Så här gör ni för att få er berättelse:
Förnamn = ditt mellan namn
Efternamn = bästa vännens efternamn
Hemort = senaste semester resan
ålder = din mammas ålder
jobb = din pappas jobb
favoritmat = den mat du avskyr mest
antal barn = antal piercingar du har (hålen i örat räknas)
hårfärg = färgen på tröjan du har på dig just nu
ögonfärg = färgen på dina byxor
idol = senaste musik du lyssna på

Scotland

Airport



Dalahäst i skyltfönstret på en shop i Biggers





Met my sweet Anthony in Edinburgh

    

Loch Ness



      

Glen Nevis

     

Glenfinnan

     

Coast

     

    

Jessica at Ardeonaig Hotel



Highland castle & Highland cow

  

Aberdeen with Mike, Tim and Linus

     


Sushi



      

All well..

Jepp jepp.
Jag är frisk. Datorn är frisk.
Nu ska jag stiga upp, äta frukost, tvätta sängkläder, hoppa i duschen och åka in till stan och gå på asiatisk marknad med Linda. Vi ska laga sushi ikväll. För första gången någonsin. Yay! Ska bli kul! 
Ska se om jag lyckas föra över bilder idag också från kameran, så jag kan lägga upp bilder från Skotland och från vår nalkande sushi kväll. :D

Lite 80's nostalgi


Dagens Garfield


Sjukling

Både jag och datorn.
Vi har båda fått virus.
Jag iaf. Men det är något som är vajs med datorn. Linda laddade ner en fil som verkar vara lite korrupt. Varje gång jag försöker radera filen så fryser datorn. Kan inte göra någonting.
Jag å andra sidan har gått och blivit dunderförkyld med feber och grejer. Men grejen är.. jag känner inte för att bli frisk. Eller alltså, jo. Det är klart jag vill bli frisk. Men det är rätt skönt att bara ligga i sängen och inte behöva göra något. Trots att feberfrossa och täpt näsa med snor rinnande varje sekund ju inte är så kul.. Men det skulle vara skönt att ha någon som pysslar om mej. Bara lite. Men...
Nå.. Linda lagade lunch åt mej idag, och Pierre gick till butiken och handlade (i brist på Jaffa) Fanta och lite smått och gott åt mej, men det är inte samma sak som att bli ompysslad. Plus att när Pi kommer och checkar läget så blir jag mest irriterad över att bli avbruten i min sömn och mitt vilande.. Men det kan ju vara för att han kommer in stup i kvarten.
Ja, vad kan man säga. Ibland vore det faktiskt skönt att vara hemma och ha mamma som tar hand om en. ;)

Dagens Garfield


Roadtrippin in Scotland

Glasgow.
Edinburgh - with Anthony.
Loch Lomond.
Fort Augustus.
Loch Ness - no Nessie :(.
Fort William.
Glen Nevis - a valley with a beautiful waterfall.
Glenfinnan Monument and the Harry Potter Bridge.
Coastal road towards the Isle of Skye - missed the ferry though.
Picked up some hitchhikers.
Fort Augustus again.
Ardeonaig Hotel between Kinnan and Kenmore - to see Jessica.
Dundee - no Lenny :(.
Aberdeen - with Mike, Tim and Linus.
Drunk.
Flight home in the morning, working all day, but man, was the trip worth it! We had a very good time, Scotland is a beautiful place! Definitely recommended! :D
Back to reality now though. Hopefully I'll get next weekend off to go roadtripping with Linda and Paula on our lovely Emerald Isle. Fingers crossed! Pics from trip to be posted.

Scotland, here we come..

Imorgon bitti åker jag till Skotland på fem dagars semester. KUL!

Music, maestro..!

I've been very indecisieve in what music I want to listen to at the moment. I feel like I've listened to everything, and nothing suits my mood. So today, I listened to Benny. It's nice to have friends that are good at music. ;)

Quote of the day

You can never plan the future by the past.

Träning

Jag behover nog borja trana.
Forst och framst for att jag ska springa den dar jikla maratonen.
OCH for att jag har blivit sa lat och har ingen energi alls! (och en liten sideffekt ar val att min lilla Baby Guinness vaxer ocksa...)

Nej, arligt. Jag fungerar inte pa morgnarna. Ingen energi. Orkar inte stiga upp. Jag staller klockan tidigt sa jag ska hinna duscha fore jag aker pa jobb, men jag ligger och snoozar till allra sista minuten, och kommer sen fram till att jag inte hinner duscha fore jobbet. Detta resulterar i en snabbdusch varje dag jag kommer hem och ett lofte at mej sjalv att jag kommer att stiga upp i tid IMORGON. Nej. Aven foljande dag skiter det sej, och har sitter jag sen. Pa jobb. Och kanner mej skabbig. For att jag ens ska fungera pa jobbet pa morgnarna behover jag en kopp kaffe. Och oftast har jag snoozat bort min frukost tid hemma, sa jag ater jobbigt vitt brod med marmelad nar jag kommer till jobbet, och DET hjalper ju inte precis saken.

Varst var det nar jag var bakfull i helgen. Kom hem mitt pa dagen i sondags, efter att Jules korde hem mej (eller det var Stuart, hans housemate, som korde, for Jules vart visst bakis han med...! hahaha! (ja, Jules ar alltsa en big macho army kille, och blir aldrig full/bakfull.)). Jag var inte sa farligt dalig, mest trott. Men kaffe kande jag att skulle ha suttit bra. Sa jag tankte da anvanda var nya kaffekokare for forsta gangen. Happ, tankte jag och trodde det var vanliga matt som gallde. ICKE. Mitt kaffe smakade sumpvatten. Jag fick blanda i snabbkaffe i koppen, och ack vad det kan bli fel ibland. Sa efter mina kara 14h pass, sa ska jag ga till butiken och kopa ett matt som passar min kaffekokare.

Idag fick vi internet till huset. Ah, vad kul!! Nu ar det massor med grejer som ska laddas! Sa trots att jag jobbar till 23, och jag borjar 09 imorgon, sa ska jag hem och leka lite. :D


Mången tack..

Den här dagen segar sej fram.. Inte mycket att se fram emot imorgon heller. Har jobbat sen 9 imorse, och slutar 23.. Samma sak imorgon. Detta för att jag ska kunna åka till SCOTLAND i 5 dagar!!! Åker på torsdag, och oj oj oj vad det ska bli kul! Vi flyger in till Glasgow och sen hyr vi bil och bilar runt och åker hem från Aberdeen. Det roliga är att Micke och grabbarna ska till Aberdeen över påsk också, så vi åker hem på samma gång.. Tror jag iaf. Får inte tag på min lilla Mike.. Men, det löser sej!
Ska även träffa på Anthony i Edinburgh (en av aussi killarna som jag träffa i Frankfurt när jag slog ut tänderna (Charlie - han som orsakade olyckan - var också i Edinburgh fram till två veckor sen då han åkte tillbaka till Australien för att gå på bröllop, så jag får inte träffa honom...)) och Jessica i Perthshire. Jessica är från Canada och henne träffade jag också i Frankfurt.. ;)
Skulle ha varit trevligt att åka till Dundee och hälsa på Lenny, men där är man väl inte så välkommen antar jag.. :( Men kul ska vi ha! Jag och Eddy.
Och, nej, det här är alltså inte mitt ex Ed från London, utan det här är min nya Nya Zeeländska kompis som bor i London. Ehm.. Jah. Inte så svårt.
Nu ska jag försöka jobba mina sista timmar och sen ska jag sova här. Känns onödigt att åka hem om jag ändå ska upp snart.. :P
Imorgon kommer dom och installerar internet i mitt hus. Det tog mej alltså bara 1 år och 1 månad och 10 dagar att fixa internet i Dublin... Good one.
Hahahahahaha.....

För många..

Nej men nu. Det är för många att välja på. Jag blir confused. Vet inte vad jag ska göra. 
För många goda saker som väger upp de onda... men i för många människor. 
En.
Det är det det är meningen att det ska vara. 
En person.
Och du.
Men hur i hela fridens namn ska det gå? 
Om dom alla kommer på en gång, hur ska jag kunna vara en med någon?

Hmm.. Njäe.. Jag lämnar det. 
I stand my ground. 
Är det någon som tror sej klara av mej, kom an bara. Men tills det.. 
Jag tänker inte tänka på det. 
Jag orkar inte. 
Jag vill inte. 
Jag tycker om mitt nuvarande civil status. Jag tycker om mitt singla liv. Med mina vänner. Med mina "friare".. Haha. 
Att vara singel är inte confusing. Det är enkelt. 
Ja.
Jag tycker om mitt singla liv.


Dagens Garfield


Wednesday madness?

Ja, nu hander det saker.. Oj oj vad mycket det var pa gang. Igar var det mammas och pappas 25-ars brollopsdag..! Grattis!! Idag ar det mycket springande pa jobbet. vilket ar skont, for det betyder att jag inte behover sitta still.. Ikvall ar det Enricos leaving pint.. Imorgon kommer Eddy till Dublin for dagen, och vi ska ta en kopp kaffe innan han flyger tillbaka till London. Sen ska jag traffa Paula for middag. Pa fredag ar det antingen ett till metal gig med Bianca eller sydamerikansk middag med Silvia och utgang. Alicia kommer hit pa lordag, sa da ar det middag och utgang. Och ja.. Jag och Linda bestallde biljetter till U2s konsert i sommar imorse. OCH vi ska anmala oss till Dublin Women's Mini Marathon i borjan pa juni. Den ni! Nu ar det massor med grejer som hander..!