Solbränd

Haha.. Ja, nog lyckas man rätt bra ibland. Här har man tre soliga dagar ledigt, och vad gör man? Jo, man bränner sej den första dagen och sitter nu med illröd rygg inomhus. Hmmph. Det var ju inte så lyckat.. Men som tur är har jag min underbara jojobaojla som hjälpte mej förra gången jag brände mej, så förhoppningsvis ska den hjälpa nu också!

Igår var jag och Bianca ut, och krapula till all ära spenderades ute i solen. Somnade visst tror jag. Pi var också med igår, och efter att vi stekt oss i solen så skulle vi gå till Crumlin's swimming pool, men dom hade stängt, så vi gick ner till byn och köpte glass och la oss i parken. Såååå fint väder. Varmt.

Imorgon blir det camping uppe i Watertop Park på Nordirland. Tidig uppstigning eftersom det är en lång biltur och vi vill ju komma dit tidigt. Hehe. Har ju i och för sej redan varit uppe och sett Giant's Causeway, men inte med K1 och Agneshka. Ska låna Harrys kamera. Beställde faktiskt en ny åt mej själv också! Det var på tiden! Bara 4 månader tog det! Haha!

Nu ska jag laga tortellinilåda med kalkon och banan (låter kanske mysco, men ack så gott!) och sen ska jag aja och oja mej lite. Får ju förstås bara skylla mej själv, men iaf.

Bjussar på lite bilder från igår och idag också!



Helg!!

Yay!!!
Jag har just öppnat en flaska vin och har en ostbricka brevid mej på bordet ute på altanen i kvällssolen. 
Kan det bli en bättre början på en långhelg?
Och lyssnar på bra musik... 
Mmmm.. I love summer nights.

June Bank Holiday

Haha!
Jag fick nyss reda pa att det ar bank holiday pa mandag! Det ar alltsa helgdag, vilket betyder, eftersom jag jobbar pa kontoret, att jag ar ledig i tre dagar! Wow, vad jag gillar det har! Forst missar jag en dag den har veckan for mitt huvud kan inte rakna dagar, och sen far jag en extra dag ledig for att jag inte kommer ihag det har landets alla konstiga helgdagar! Yay! OCH dom har lovat superfint vader! Snacka om att jag ska ta det lugnt och ligga ute i solen och glassa! Haha!
Visst vore det ju kul att aka nagonstans nu nar jag har tre dagar ledigt, men tyvarr ar det ocksa hyresvecka.
Ah well, I'm still happy!

Hot hot Dublin

Haha!
Det är just nu varmare ute än vad det är inne! Wuhuu!! 
Jag sitter ute på altanen, och hade nyss solen lysande rakt på mej (nu gick den tyvärr nyss precis bakom huset på andra sidan gränden) och njuter som bara den. Gick hem från jobbet idag också, så sol har man fått. Min termometer inne visar att det är 28 grader ute i solen, men den är lite konstig, så jag tror inte riktigt det är så varmt. Eller ja, det kunde det nog ha varit när solen lyste på. Nu har det nog gått ner till 22 grader sku jag gissa. Men skönt är det. :D Sol, sol, stråååålande sol.... Hihi.
Dom har lovat jättefint till helgen också. Jag blev bjuden att komma med upp till norr och campa, men jag vet nu inte riktigt om jag är sååå sugen. Får se lite vad annat som händer i helgen. Det är Life festival i helgen också, och det vore jättetrevligt att gå på det med Rach och dom. Peter kommer att spela nämligen, och en massa andra band från McGruders tiden. Hmm.. Måste fundera på saken. Har ju den här dumma ögon funderingen också, så jag vet inte riktigt. Men, det är inte helg än, det är ju en dag kvar! (haha, jag måsta nyss fråga vad det var för dag, för jag har trott att det är onsdag hela dagen, så nu försvann det visst en dag i min vecka! jippiiiee!)
Nu ska jag kika på lite boende i Italien. Vet ju inte riktigt alla ställen vi kommer att åka till, men lite kan man ju kika. ;)

Taste of Dublin - coming soon



Jag vill att det ska vara nuuuuuu!!

Skuldfri!

YEEEEES!!!

Nu ar jag skuldfri. SWEET! Helt och hallet, fri fran skulden till mina underbara foraldrar, som lanade mej pengar bade efter Heidis jakla skitgora, min flytt till Dublin och mina tand-funderingar... YES! Efter den stora summan pengar som samlades pa mej kanns det nu som om hela varlden lyft. Jag ar skuldfri. Jag kan antligen borja spara pengar at mej sjalv. Jag kan fortsatta mitt liv som vanligt, men anda ha pengar kvar pa banken efter att veckan tagit slut. Haha!

Jag ar lycklig!

OCH jag far aka till solen i sommar!! Nu ska jag spana in flyg sa jag kan aka hem en svang ocksa. :D

No Spain

Blev inget Spanien för mej och Nanny iaf. Det blir sköna underbara ITALIEN istället!!!! Yay! Vi åker ut till Venedig på måndagen den 27de juli och så reser vi runt lite, tills vi åker hem från Milano på söndagen den 2ra augusti. 
Hmm.. Kom just på att jag inte blivit godkänd med min semester, men jah, det ska nog gå bra. Jag jobbar ju på kontoret ändå, så det ska nog lösa sej. 
Men ååååh vad roligt set ska bli! Skulle varit kul att åka till Spanien förstås, har ju inte varit där, och så har jag ju min kära Alicia där. Men Bianca är ju från Italien, och Joe är ju där också. Så Italien blev ett bra val. Älskar Italien. 
Wihuu!! Glad man kan vara!

Ja, fick vänta 4 timmar på läkaren, och ja, tydligen är ögonen uttorkade. Så jag fick massor med ögondroppar, som skall petas i fyra gånger om dagen. Usch. Och inte får jag använda linser på 6 veckor heller.. Hmmph. Men nu vet jag ju iaf!

Nu ska jag sussa och drömma om mitt vackra Venedig som jag ska få besöka för tredje gången..! :D

Och vi ska åka GONDOL!!

  

3h...

Happ.. Da ska man alltsa vanta pa lakare i tre timmar. Tur att jag jobbar 2 minuter fran stallet, sa jag kan jobba i de tre timmarna jag behover vanta. Dom skulle ringa om det blev tidigare. Jag kanske dimper ner om tva timmar bara for att checka laget. Hehe..
Och hundra euro fick jag punga ut med ocksa! Usch!
Men jag bestallde tidigare i veckan ett sjukforsakringskort, sa nar jag far det sa kan jag ansoka om pengarna tillbaka. Och det ar ju tur. :)

Ogonen mar icke bra

Hmm.. Det har blev riktigt jobbigt nu. Vaknade imorse och hade sand i ogonen, och det har jag da inte haft sen jag var liten! Nu vill dom igen inte hallas opnna. Ogonen alltsa. Ringde nyss till ogon och oron sjukhuset precis nerfor gatan fran jobbet, och de sa att de kommer att ta flera timmar tills jag far se en lakare. Hmmph. Vissa tror jag har pollenallergi, men det verkar lite mysco, eftersom jag aldrig har haft problem med det forut. Jag tror ju fortfarande att de ar infekterade, men det ar ju ocksa lite jobbigt, for da maste jag ju verkligen till lakaren och fa antibiotika. Sen kan det ju forstas alltid vara nagot annat, men jobbigt iaf. Hmm..
Nu ska jag snabbt springa ner och ta kolapp pa sjukan sa att jag far komma in under dagen nagon gang.

Joan Jett & The Blackheart




Sol, sol, stralande sol!!

Forsokte hitta bilder pa Dublins Soul Festival - Soul Picnic som jag gick pa igar, men det fanns inga bra bilder att lagga upp. Inget som visa hur otroligt fint och harligt det var dar! Jag steg upp pa morgon, efter en helt otroligt skon och utvilad helg, satt ute i solen och at frukost, och akte sen in till stan. Ingen kunde riktigt komma med mej pa festivalen dock.. Linda jobbade och behovde packa (hon akte till Amsterdam idag), Harry ar sjuk (han fick passjukan han med), Paula var bakis, Bianca skulle jobba, Micke pluggade etc etc. Ah, tankte jag och gick sjalv till Merrion Square och Soul Picnicen. NICE! Det var helt otroligt varmt igar, solen sken och jag sprang runt i kjol, linne och flipflops. Hade med mej en filt och la mej dar bland alla manniskor i parken och bara njoooot. Hade med mej en bok, men satt mest och lyssnade pa banden som spelade och solade. Hade smorjt in mej med solkram forstas, men tyvarr lyckades jag branna mej anda. Fattade inte riktigt hur mycket forran jag hoppade i duschen imorse och varmvattnet brannde mej pa ryggen. Haha. Na, sa farligt ar det inte. Men att sitta i solen fran det att man stiger upp kl 11 och tills den gar ner gor att man ar lite rod. Men jag klagar inte! Hade en helt super dag! Rachel kom efter ett tag, och vi satt i glad festival anda och njot av musiken och kande lukten av marjuana fran filten brevid. Haha. Silvia och hennes Stefano kom ocksa, men de ville inte sitta sa nara scenen (volymen var valdigt hog) sa de satte sej lite langre bort. Men som sagt, solsken och musik, det var bara att njuta. Efterat gick jag och Rach ut pa en pint, vilket resulterade i flera pints, men kul hade vi. Har inte varit pa Eamonn Doran's pa vaaaaldigt lange, och det var faktiskt massor med manniskor ute.
Aah, I love summer. Sa varmt var det hela dagen, att vi faktiskt stod ute hela kvallen (visst blev det lite kyligt om mina stackars flipflop fotter, men fy den som klagar nar vi antligen har sa fint vader).
Gick till jobbet imorse, men markte att det var lite jobbigt, jag slog i foten inatt namligen nar jag ramlade ur sangen (don't ask, vet inte hur jag lyckades - for jag var faktiskt inte full..), men solsken imorse igen och jag bara bet ihop!
Nu verkar solen ha gatt i moln tyvarr, men det har vart en bra borjan pa sommaren och veckan!

Quote of the day

"Life does not cease to be funny when people die any more than it ceases to be serious when people laugh." 
~ George Bernard Shaw ~


Mmm.. you gorgeous boy.. ;)


Skratta eller grata?

Pa riktigt.
Jag vet inte.
Ska jag skratta eller grata?
Nu har jag ogoninflammation ocksa.
Det har tar aldrig slut!! Vad ar det jag har gjort som har gjort gudarna sa arga pa mej? Dom sitter dar och tittar ner pa mitt patetiska lilla liv och tycker att nej, det ar inte riktigt maxat med misar annu. Vi kastar annu en liten grej pa henne. Ser hur hon klarar sej ur det. Jag ar en marionett.
Hoh.
Jag sitter pa jobb, med lamporna slackta, inga linser i och med solglasogonen pa. Mina vanliga glasogon ligger pa skrivbordet brevid mej, men det ar alldeles for ljust for att anvanda dom. Sa med andra ord, jag ar i princip blind.
Ah, vilken vecka det har har varit (och den ar inte slut an)..!

Regn, och evigt regn..

Ja, det regnar. Och regnar.
Vilket i och for sej kan vara bra. For pa Irland sager dom att det ar fint pa sommarn om varen ar dalig. Sa vi hoppas pa fint vader i sommar.
Och jag klagar inte pa regnet. Det ar skont. Fint. Fresh. Luktar gott. Hihi.
Fast nu blixtrar det visst ocksa. Och haglar. Hmm.. Det ar ju varmt ute liksom. 15 grader minst. Och det ar varmt i Dublin. Hmm...


Gå in skorna

Ja, det här med att jag inte har shoppat på eviga tider har tagit ut sin rätt nu... Jag är nog rätt dålig på shopping. Speciellt när det gäller shopping av skor. Eller, dålig och dålig, men iaf sämre än vad jag har varit förut. 
Om jag köper ett par nya skor, så brukar jag kunna använda dom direkt. Med sockor i förstås, så jag inte får blåsor på hälen/tårna/någon annanstans, men direkt iaf. 
Nu har jag som sagt köpt två par skor. Ett par svarta ballerina och ett par röda. Helt vanliga, bekväma skor att använda med både jeans, kjol och arbetsbyxor. De är läder, så de är bekväma och kommer att forma sej efter min fot. Perfekt köp så här i vår/sommartider.. Men det här med storlekar har jag nog missat. De är i min storlek, och de passade mej perfekt i butiken. Men jag glömde nog bort att de är mer uttöjda i butiken, eftersom fler männsikor provar dem. Så nu ligger jag här, nerpackad i sängen, med tjocksockor på mej, och skorna på, och försöker "gå in"/"töja ut" dom. Jag gick hela dagen med dom igår efter jobbet, och försökte till och med "hjälpa" processen med varmvatten (har hört att det ska funka på läder... även vodka ska vara bra, men det har jag inte för tillfället), men inte har det hjälpt. 
Och nu börjar jag faktiskt få lite ont i mina tår. Hjälp. De är inklämda.
Någon som har ett bra tips att hjälpa mej med?? (de börjar bli lättare, men det tar ju sån tid!)


Money makes the world go around... :(

Uh, vad jag ar pa shoppinghumor igen... Inge bra. Inge bra alls.
Nu ska jag ju spara alla mina sista slantar sa jag blir skuldfri och kan borja spara till semestern.
Jag och Nappsu ska aka ti Spanien och bila. Sweet! Ska bli saaaa najs.
Sol, varme, Nappsu och jag. Hihi. Ol och halvnakna karlar (for min del da forstas) och massa kul! Can't wait!
Men forst behover vi bli skuldfria och ta ut semester kan ju vara en ide. Cormac kommer ju att ga pa pappaledigt runt den tiden, men forhoppningsvis ska det ga. Sen ska jag kolla om jag kan komma hem nat i sommar ocksa. Skulle vara kul. Under Ruisrock skulle vara annu roligare, men det kan i sa fall handa att jag maste valja mellan Ruisrock och Oxegen, och Oxegen vill jag inte missa! Tyvarr vet jag inte om nagon har rad att komma med mej har... Och pa Ruisrock far jag ju Nappsu och Irene.. Hmm.. Tal att tankas pa.. Vill ju till Aland och traffa Lina, Madde och korven ocksa (Eppu alltsa). Fast Harry var jattesugen pa att aka till Stockholm och Helsingfors i augusti, sa om han gor det, sa aker jag med honom, och da kan vi aka via holmen en svang.
Det ar mycket planering nu. Hur ska mina semesterdagar racka till? Det ar ju Oktoberfest-dags sen ocksa!

The unconditional love between father and son

One day the son ask his father: "Dad, will you run a marathon with me?"
And dad answers: "Yes", and they run their first marathon together.
Another day the son asks again: "Would you run another marathon with me?"
And the father once again responds" Yes, my son" and they do the second marathon together.
One day the son asks his father: "Will you do the Ironman with me?"
(4km swimming, 180km cycling, 42 km running)
And the father answers: "Yes"
And it's from that this video comes from... Must be seen to be understood...



Jag ma inte vara religios, men jag kunde inte inte grata nar jag kollade pa den har videon.
Patric lade upp den pa sin Facebook sida.
Sa jag tjyvade lite.. ;)

I dislike (in lack of a better word that doesn't sound too harsh) Mondays

Nu har man liksom gatt och fatt nacksparr ocksa.. Och jag som tyckte dagen/veckan borjade sa bra... Men sen kom min gamla van mandagen fram till slut iaf...

Suttonde Maj

Den här morgonen har börjat bra. Vi var ut igår på dog racing och sen till Hogans med Max, Jules, Stew, Greg, Paula, Chris och Kasha. Vi skulle som vanligt ta vår nattburgare igår, men Jules lyckades övertala mej att inte gå till Rick's, men det var ett misstag. Usch, vilka dåliga burgare det var på det stället Jules bestämde... Usch. Men Sean kom och hämtade upp oss (jag ringde honom medan vi åt), så vi slapp ju iaf vänta på taxi. 
Och vad jag tycker om att vakna upp i Loughlinstown! Utanför sovrumsfönstret på andra våningen står en palm, så det enda man ser när man vaknar är palmen och blå himmel (vilken tyvärr blev mulen efter ett tag), så man kan drömma sej bort och låtsas man är i något tropiskt land. Sen kommer det en Jake och väcker upp en genom att hoppa i sängen med sin blåa boll som är full med dräggel (Jake är alltså en hund, världens grymmaste hund, men man vill ändå inte väckas av honom på morgon).
Sen har vi bara suttit och tittat på tv hela dagen. Jag och Jake har lekt ute på gården, tills det började spöregna och nu fick jag nyss skjuts hem. Nice to be home. Ska bara ta det lugnt och se en film eller något nu.
Igår var jag och shoppade för första gången sen jag flyttade hit. Gud vad kul det var. Men usch vad jag spenderade pengar. 200 Euro. Men jag köpte 2 par jeans, 2 par skor, 7 linnen och en kofta. Ganska duktigt tycker jag. Speciellt i Dublin där allt är så dyrt. Ska lägga upp bilder på mina inköp senare.
Nu kom lilla Linda hem. Dags att skvallra.
Hihi.

Ja, just ja, Grattis till Madde och Norge på deras nationaldag och att de tydligen vann i Eurovision igår (blev uppmärksammad av detta imorse när Jules läste nyheterna online...).

Mina chokladkakor

Varenda gång jag bakar en chokladkaka i det här huset så får jag själv bara en bit (om jag inte äter upp hela kakan själv på en gång förstås) för när jag nästa gång går till kylskåpet för att att en till bit så är det tomt! Dom är som gamar dom här människorna jag bor med! Det spelar ingen roll om jag försöker gömma kakan, de hittar den ändå. Det är som att de är små råttor som springer runt i varje vrå och letar tills de hittar den... Och jag måste säga att mina chokladkakor faktiskt är väldigt goda, så jag borde väl ta det som en komplimang att de försvinner så fort. 
Men på riktigt?
Borde inte kocken få lite mer än en sketen bit??
Detta hände nämligen igen efter vår middag i måndags? Tisdags? Tisdags var det, jo. För följande morgon åkte jag till tandläkaren och sen jobbade jag. Så igår när jag kom hem hade Pi ätit upp hela kakan! Jag blir spritt språngande tokig på den här månniskan, men också på att de alltid, alltid gör så här! 
Så Pi försökte igår gottgöra mej och han bakade "sin special kaka". Han tyckte det skulle vara bra med den. Men den här kakan smakade alltså ugnspannkaka. Första gången han "bakade" den så smakade den ännu värre, men inte var den mycket godare nu... Och nej, som alla vet, så tycker jag verkligen inte om ugnspannkaka.. Usch, den smakade gammal skosula. 
Idag försöker han igen. Och idag bakar han faktiskt en chokladkaka. Gudarna vet bara vad det blir. Men orolig är jag. För jag är verkligen sugen på kaka idag. Men jag orkar inte göra en egen kladdkaka om han sumpar sin.. Så nu är det svårt. Ska nog bara ta det som det kommer, och se en film eller något. Det blir iaf lugnt ikväll. Imorgon är det Max sista utgång, så vi ska gå ut på dog racing och pub. Ska bli skoj. Månne jag kunde låna Harrys kamera och ta lite bilder?? 

Idag åkte Trish. :( Vad jag kommer att sakna henne!! Under veckan åkte även Brooke och Kelly...

        



Torsdag

Ja, nu har jag nyss kommit hem efter ett 24 timmars pass igen. Hoh. Detta för att jag måste byta skift igår, för jag behövde åka upp till min tandläkare i Lurgan, Co. Armagh på Nordirland. Åkte dit med första tåget (usch, måsta stiga upp 06.20 på morgon) och fick höra att han inte kunde ta emot mej på en och en halv timme.. Jahapp. Där var man alltså i den här sketna lilla hålan, och tänkte, vad ska jag göra nu då? Så jag vandrade runt lite på gatorna och såg bakom en rad med hus något grönt. Perfekt tänkte jag. En park. Solen sken och det var varmt, så jag tänkte, där kan jag sitta och läsa min Harry Potter och njuta av min lediga dag. Sweet. Tog mej dock en halv timme att hitta var man kunde gå in i parken, hittade ju bara återvändsgränder. Men till slut! Det var jätteskönt att ligga på en parkbänk i solen och läsa. Började så småningom traska tillbaka, och han gjorde sitt på cirka 10 minuter.. Ja, kanske 15.. :P Men fort gick det som vanligt. Det var ju bara en check up, och så rengjorde han dom åt mej också.. och det behövdes.. för sen han satt i den där ena fyllningen på ena tanden så finns det ett hack dit mat kan fastna superlätt, och dit hade jag lyckats kila in något, så nu är det skönt att kunna borsta tänderna och inte börja blöda varje gång.. 
Men tyvärr missade jag ju förstås tåget med ca 5 minuter, så jag fick vänta en och en halv timme till i Lurgan. Så jag gick och klippte mej. Madde klippte mej ju senast i februari, så det började behövas. Och hon gjorde faktiskt ett bra jobb (den nya tjejen alltså, Madde gör ju alltid ett bra jobb)! Och kostade ingenting emot Dublin! I Dublin hamnar man att betala runt 40 Euro för en enkel klippning (kan gå upp till 80 om man går på fancy salong), men där betalade jag bara 21 pund. Sweet. Så nu är jag fin i håret igen (färgade det häromdagen också, så nu är jag nästan tillbaka till min egna askblonda färg). 
Så när jag väl åkte tillbaka till Dublin så gick jag till Trish (gick lite vilse för första gången också) och hängde med henne det jag kunde. Hon åker ju imorgon. :( Sen traskade jag på jobb, och där var jag tills alldeles nyligen. Och vilken dag det har varit idag då! Åh, det är inte ens värt att gå in på det, för jag blir bara irriterad.. Men usch vad folk har varit otrevliga idag! Bara gnällt och skällt och - ja, usch! 
Så nu är jag äntligen hemm, ligger på sängen och njuter... Hihi..
Håller på och lär mej spanska igen.. Silvia ska nämligen lära mej för jag har hjälpt henne med hennes engelska och hennes projekt i skolan... Så hon har nu gett mej en spansk gramatik bok, och här sitter jag och försöker komma ihåg det jag lärde mej på två kurser i lusse. Hmm.. Ja, det går väl an. Haha. Äter lite turkisk peppar för att stimulera geniknölarna och ska just se på lite Supernatural (det är ju näst sista avsnittet för säsongen) och sen ska jag nog baka lite semlor tror jag om jag har tid och ork (ja, jag har intressanta studietekniker).. 
Vill skälla lite på Pi också, för när jag kom hem idag så luktade det cigarettrök i hela huset - igen! Och jag blir så arg. Men jag orkar inte bråka med mera människor idag. Ligger hellre i mitt rum och funderar på vad jag ska laga till middag och hur jag ska orka med dessa irritationsobjekt imorgon... Bah..
Behöver raka benen också. :(

Jammen, rackarns Madde..

Ok, jag har blivit utmanad...

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän/man var otrogen mot dig? Sounds good

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Wil c what happens, meetin up wit sum guys later so wil give u a buzz 2c where ur at.

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss? Ha ha, yeah

4. Vilket sms blev du mest berörd av? Hey chicky!

5. Vad säger du innan du går och lägger dig? Laura, how r u keeping?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Hey, is there any buttons on the new meter that you can check the night reading and the day reading?

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde/tror på honom? Miten menee?

8. Vad vill du höra mest av allt? Kuinka voit?

9. Vad skulle du säga om du fick löneförhöjning? Im on the bus, traffic is fucked but hopefully wil b there soon, sorry!

 10. Din romantiska replik? Irish timekeeping, ar iaf pa bussen...

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? Later trevligt men ja har laang shoppingdag och teater inplanerat med besokande syster, sry

Eftersom Madde redan utmanat Lina, sa kor jag pa Sussi, Alexandra och Martina.

Back to work!

My partner in crime!

Wiiieee!! Min lilla Trishy ar tillbaka!! Well, bara i 5 dagar, sen aker hon hem-hem.. Men iaf! Har ju inte sett henne sen mitten pa februari nar hon akte ivag pa sin Afrika-cruise! Vi har lunchat idag, och ikvall ska vi ata middag och dricka vin. Hon hanger med mej pa jobbet idag, kuuuuul! :D
Hon skulle egentligen ha kommit i fredags, men det var nagot fel pa hennes bokning, sa de slappte inte ombord henne pa flyget.. Sa hon fick stanna en dag till. Nar dom sen mellanlanda i Johannesburg, sa hade dom fuckat upp hennes bokning igen, sa hon fick stanna annu en dag dar! Men igar kom hon!!! :D :D :D Tyvarr var jag alldeles for bakfull for att traffa henne igar..
Jag var ut med Max i lordags, for han ar ju ocksa bara har i en vecka till.. Pi kom med mej, och Greg var med. Sen traffade vi pa Bianca och Jimmy (som akte i sondags morse) och Biancas kompis.Och sa kom ju Jules och Stewart ocksa.. Sa vi var ett ganska stort gang. Linda och Heuri och Guili hade vart pa en annan fest, men den var tydligen trakig, sa dom joinade oss, och vips sa var vi ett sa stort gang att min "ta det lugnt" kvall vart ganska kord... Sa vi kakade burgare pa Rick's (mmmm... varldens godaste burgers) vid 4 tiden pa morgon och tog taxi "hem".. Jag sov pa jobbet, eftersom jag skulle jobba dagen efter.. Sov cirka 3,5 timmar, och maste sova med ena stoveln pa, for jag gjorde sonder dragkjedjan, och lyckades i mitt fulla tillstand inte fatta hur man fick upp den.. hahaha..
Sa sondagen spenderades pa jobb i ett riktigt kaos skick.. Usch. Men Trish var ju trott efter sitt resande och sa, sa det gjorde inget. Sa jag kom hem och tittade pa Skonheten och Odjuret pa datorn (lange sen jag sett en Disney film) och somnade ganska fort... Men idag ar det lugnt! Blir massor med catching up ikvall ska ni se! :D

The good old times..

Enjoy yer Saturday - I am!











Fredag kväll

Jag kom nyss hem från jobbet  (eller ja, en halv timme sen) och lagade mej en par mackor och värmde upp min linssoppa från häromdagen, och nu sitter jag i soffan och mumsar och ser på när Pi städar huset. Haha. Och OJ vad han städar. Han till och med dammsög i vårat tvättskåp, där ingen någonsin har dammsugit tror jag. Jag har kommit fram till att han gör detta för att jag ser honom. Aldrig i livet att han skulle städa så noga annars. Jag erbjöd mej att hjälpa, men han avböjde, så nu försöker han väl göra det så bra som möjligt.. Hehe. Det är bra det. Fast han vill inte städa badrummen, men det är OK, det kan jag göra. Fast det var jag som gjorde det förra veckan, och det bore vara någon annans tur, men sen var ju jag sjuk där ett tag också, så jag kan nog sträcka mej till lite städning trots allt. 
Solen skiner alldeles fantastiskt idag. Jag var till och med så optimistisk imorse att jag satt på mej kjol och sandaletter (med strumpbyxor dock, för sååå varmt är det inte), men ack så ont i fötterna jag har nu. Det är mammas super skor från typ 60-70 talet, som är hur bekväma som helst, men det spelar ingen roll, har man inte använt högklackat på ett tag, så tar det ont om man går en hel dag i dom. Plus att jag har träningsverk i vaderna efter att jag gick så mycket i onsdags (till jobbet, från jobbet, till Bianca etc etc), och att gå i trappor de senaste två dagarna har varit pest och pina. Men jaja, det börjar bli sommar nu, och de flesta av mina sommarskor har klack, så det är bara att bita ihop och vänja fötterna vid annat än sköna Converse igen.. 
Skulle helt klart vilja sitta ute och njuta av solen nu, men tyvärr är det också väldigt VÄLDIGT blåsigt idag. Ni vet dom här stora skyltarna som man har upp när det är val och grejer, dom med bilden på kandidaten och valnumret och någon flashig slogan..? Ja, såna har det blåst runt på gatorna idag, för dom har inte blivit ordentligt uppsatta för sådan här blåst.. Det ser lite roligt ut när bussar och bilar tvärnitar när en sån skylt kommer flygande.. Det är liksom papp-invardering på Dublins vägar. Hahaha.. 
Nu ska jag äta min soppa som för en stund sedan var alldeles för het för att försöka sej på... Enjoy your weekend! (jag hamnar ju att jobba eftersom jag var sjuk, måste ju få pengar..)

America - Horse with no name


Water

Jag dricker som en hast for tillfallet. Anda sen passjukan. Jag ar sa dehydrated att det inte ar klokt. Jag har redan druckit nastan en liter vatten idag, och jag har bara varit vaken i tre timmar.
Ja, jag antar ju att det ar bra, sa jag ska inte klaga.. Men nar jag knappt kan ata for att munnen inte vattnas alls, da ar det lite jobbigt. Jag behover ha en flaska vatten med mej vart jag an gar. Och imorse glomde jag den for jag hade brottom ut till bussen. Attans. Dar satt man pa bussen och kande sej som om man va bakfull i munnen, sa torr som den var.
Men vatten ar bra. Vatten ar gott. Sjukt konstigt det kanns bara.. Att sitta och kanna att vatskan i kroppen bara forsvinner, utan att man vet vart eller varfor.. Konstigt...


Taste of Dublin

Snart är det dags för Dublins Food Festival igen. Ska bli såååå kul. Kommer definitivt att gå igen.
Det här är från förra året när vi var där på firmafest. Sjukt roligt. Och gott!
Mmmm... maaaat....


(tror till och med att det här är Gordon Ramsey's lammkotletter jag mumsar på)


Ja haistakaa paskat

Voi vittu perkele saatana... BAH!
Stupid USA. Stupid stupid stupid. Bugger. And all the bad words you can think of.
Usch, vad jag inte alls ar glad.
Forst fick jag inte ens ga till puben och se matchen. Micke svarade till slut, och de skulle se matchen hemma hos honom. Ah, kul tyckte jag, perfekt liksom. Men sen kom det ju fram till att dom sku se den dar dumma UEFA matchen (som by the way inte heller gick som jag ville). Sa en halv timme fore min match borjade satt jag hos Bianca och ringde frenetiskt runt till alla mina vanner som jag kunde lura med mej till puben. Tyvarr jobbade folk eller sa skulle dom ga pa Bob Dylan konserten (och ah, vad jag ville ga pa den ocksa!). Sa jag blev overtalad till att stanna kvar hos Bianca och Jimmys leaving party. Och dar satt jag, med datorn i hogsta hugg och Radio Suomi och jag fick aterigen heja pa Lejonen tillsammans. Men usch vad det inte gick som vi ville. Vilken besvikelse jag kanner just nu. Det var inte alls kul. Nej, jag sager som mamma: jag har inga nerver kvar for det har! Nasta ar far alla andra heja, och jag ska sitta och muttra i ett horn... Bah..
Sen avslutade vi kvallen pa The Globe. Jag drankte mina sorger. Och nu sitter jag har och dricker vatten och ater frukt. Bara for att kanna mej lite battre. Inte riktigt bakfull, bara sliten. Vill inte..! Stupid USA.

Back in Black

..or back at work at least... :P
Kanns val ok. Vaknade klockan 06 imorse, och det kandes inte sa skont, men kunde ju ligga kvar i sangen bra lange efter det, sa det var inte sa farligt. Var dock 5 minuter for sen pa jobb, for jag kande inte for att cykla, och hade inga busspengar, sa jag gick. Vilket var valdigt skont, men jag hade glomt att det tar en halv timme.. Naja, jag ar ju pa kontoret, sa nagra minuter hit eller dit gor inte sa mycket...
Kanns som sagt ok att vara pa jobb. Men det har inte varit en dans pa rosor precis..
Skulle som vanligt hiva pa lite musik, som ar det forsta jag gor nar jag kommer in pa kontoret, men min websida var inte tillganglig! Seeqpod (
www.seeqpod.com) som har varit min van i noden, som har hjalpt mej genom sa manga trakiga dagar med all bra musik jag har kunnat hitta, ja, dom ligger nere. Na, som tur ar sa finns det ju webradio, sa jag har lyssnat pa Absolute Classic Rock nu hela formiddagen, och jag maste saga att det ar ratt skont att inte sjalv behova valja musiken.. Och dom har lyckats grymt bra med vad dom spelar idag. Sa mojligheten finns att jag fortsatter lyssna lite pa dem, eftersom jag inte riktigt alltid vet vad det ar jag vill lyssna pa (och jag har nog en hel del for mycket att valja pa pa Seeqpod). (Just nu kor dom lite ZZ Top - Rough Boy, och den har jag inte hort pa eviga tider!)
Jobbandet gar forstas som vanligt. Man gor vad man hittar pa att gora. Sa overdrivet stimulerande ar det ju inte, men som sagt, jag hittar pa lite det ena och det andra. Snart har jag lunch ocksa. Funderade lite pa om jag skulle ga upp till stan och kika lite, var namligen en snabbis upp med Linda igar, och blev pa riktigt shopping humor. Inte for att jag har pengar, speciellt inte efter sjukskrivningen, men skulle verkligen behova ett par nya varskor och nagra vanliga baslinnen. Hmm.. Kan ju alltid gora det imorgon, kanner inte riktigt for att ga ut i regnet nu.

Igar var jag och Bianca och sag den nya X-Men filmen. Wolverine. Ja, ni flickor. Den mannen ar HET. Vi satt bada dar under hela filmen och ja, jag vet inte ens om vi hangde med i handligen, sa mycket som vi glodde ogonen ur oss. I'm sorry, but I'm not ashamed to say it. Den mannen ar het. Ay caramba..! Rekommenderas! (och nej, handlingen var inte dalig heller)

Och ikvall ar det dags. Forsta kvartsfinalen. Finland-USA. Ska definitivt kika pa den. Tim och Micke hittade en Tjeckisk pub som visar alla matcher, sa dit ska man val ha vagarna forbi efter jobbet.. Behover nagon som kommer med mej dock, kanner inte riktigt for att dricka ol och heja for mej sjalv. Inte idag. Ska ju ut pa Jimmys leaving party thing efter det sen. Ja, dom borjar ju tidigare, men jag tankte da inte missa matchen, sa jag tankte joina dom senare. Horde med Micke om han ville joina mej och heja pa Lejonen, men han ar val inte sa sugen antar jag.. Men man vet ju aldrig! Nu vantar vi pa svar!

Alright, back to work.

Middag ikväll

Ikväll ska Pierre och hans flickvän laga middag åt oss. Gänget. Dvs Linda och Guili, Heuri och Sebastian och Fabrizio. Och jag. Hmm.. Jag undrar om det är något sorts återkommande fenomen det här med att jag alltid är ensam på våra middagar. Alla brukar alltid fixa en dejt. Sen sitter jag här. För mej själv. Hmm.. 
Men vem ska jag bjuda då? 

Allergi

Jahapp. Nu har man fått allergiutslag också. Bara för att sovrummet är så dammigt oc jag inte har haft ork att städa. Men det ska vi råda bot på nu. Jag städade just barummet, nu är det dags för mitt sovrum. Nu när dammsugarn äntligen funkar. Hihi.

Suomi-Slovakia

Hoj!
Nu är man fastklistrad vid radion!!! Hyvä Suomi!!



VM 2009

Nu är det ju igen VM, och jag är superglad. Men också super irriterad.
För här ligger jag i sängen och är sjukskriven och tänker att yes, hockeyn kommer att pigga upp mej..! Wrong. Jag kan inte se matcherna när jag bor i Dublin, för de visar inte matcherna utanför Finland. Om jag inte vill betala för dom från IIHF's hemsida förstås, men det vill jag ju inte.
Så jag har suttit här och lyssnat på det från radion. Vilket också är rätt kul, men ändå inte. Det är inte samma sak! Jag vill kunna se mina Lejon göra mål. Jag vill kunna se dom ta vinsterna. Jag vill kunna se..! 
Nå, så går det ibland. Man kan inte få allt man vill. Men ack, vad det stör mej att sitta här och inte kunna se dem spela. Dom har ju gjort ett så bra jobb hittills. :D 
Imorgon är det Slovakien som gäller. Hihi. Jag och Radio Suomi är med. Är ni?

Är det någon som har webcam som kan va gullig och låta mej titta på matchen den vägen??