Dzien dziecka

Nu far ni roligt... haha.. sahar ska min rubrik uttalas - djen djetska. I ain't kidding. Ja, polska ar vackert.. Haha.
Imorgon ar det loning. Och pa tisdag ar det dzien dziecka. Det ar alltsa en polsk.. ehm.. hogtid? Vet inte riktigt vad det heter.. Men vi har ju alla morsdag och farsdag. Men polackerna har gatt lite langre - och dom har barndag. Detta ar lite som att fira sommarlov for barnen. Och dom far presenter och sant. Som mor och far pa sina respektive dagar. Anyway - det ska vi fira. Min karaste tycker att jag som aldrig haft barndag i hela mitt liv ska fa veta vad det ar och hur det ar, sa att jag ska vara van sen for vara framtida knoddar. Jahaja tyckte jag. Men det nalkas alltsa present, sa vi tackar ju inte nej. Det ar namligen en liten handvaska som jag haft ogonen pa de senaste veckorna, som jag ar liiite sugen pa att fa till min collection. :) Om den inte fas som barndagspresent sa ska jag inhandla den sjalv. :) Dar med basta!
Nu ar jag aven ledig i 4 dagar. Om man inte raknar med de 3 timmar jag har traning pa jobbet imorgon da. Men det gor vi inte. Hihi... :) Ibland ar det bra att jobba overtid. Da far man en massa dagar ihop pa en gang. Och kan slappa med gubben sin. :)

Nikodem

Idag har vi varit och halsat pa Niko det lilla busfroet. Pikku apina som jag kallar honom - lilla apan alltsa. :) Det ar alltsa alsklings gudson och brorson. Han har vaxt saaaa mycket sen vi sag honom sist! Och nu star han upp och dansar till musikvideor pa tv och gurglar pa i tron om att han pratar. Ah, sotis!
Han sag ut som den dar lilla
bebisen pa Youtube som dansar till Beyonce-videon. Lilla gulle! Lite annan musiksmak har han dock. Straight up gangsta rap pa den lillkillen! Inte nagon smorig burdpop dar inte.. Haha.. Inte for att jag vet om jag tyckte rapet var sa mycket battre.. :P
Han fick sej en liten irlandsk fotbollsutstyrsel av oss som vi hittade nagra veckor sen. T-shirt och shorts. Sa sot han kommer att vara i sommar nar han springer runt i det! Hihi!
Vi svangde aven forbi Mirek och hans Aga som ska ha bebis pa mandag - yay! Well, det ar meningen att hon ska ha lilla Tadek pa mandag, men eftersom det ar hennes forsta, sa kan det ju ta lite langre.. Hon ville bara att han skulle vanta till imorgon efter 1600, for hon ska se Sex and the City 2 pa bio.. Sen var han valkommen ut tydligen..! :P
Varsta babyboom pa gang nu iaf. Massor med peeps pa jobbet som har fatt bebis, och flera som ar pa gang. Hoh. Gubben tittade lite lurigt pa mej tidigare nar jag och Niko busade pa.. Hmmph..


Payday coming up...!

Da ska vi testa Kina-placet som ligger inte langt ifran oss. Vi ska ocksa kopa dator - finally. OCH boka de sista biljetterna for vara semestrar. :)
Bjuder pa lite supersolbilder fran tidigare i veckan da vi akte ivag till beachen och blev solbranda och fina. :)




Sol, sol, straaaalande sol = valdigt solbrand vit finsk kvinna i Dublin

Jepp. Da har vi antligen fatt var efterlangtad superhelg har i Irlandet. Varje maj ar det en helg som helt enkelt tar all somrig sol och varme och bara gassar ur sej det for alla lyckliga lediga. Varje ar under den helgen brukar jag branna mej. Alltid. Vilket ar lite konstigt, da jag aldrig brukar branna mej. Men har i Dublin - har branner jag mej varje ar. *suck* Men det gor inget. Jag tycker om den har helgen anda...  
Forra aret var jag ju och campade med K1 och dom pa Nordirland. Aret fore var jag och Pix i Phoenix park och hangde och brande oss pa HopOn-HopOff bussen i stan.
I ar.
Da jobbar jag.
Men jag har hunnit branna mej anda.  Igar lag jag ju som sagt ute i solen ett tag fore jobbet, och det var varmt och skont. Men idag. Idag ar jag inte forvanad om varmen har gatt upp i +30 grader. Och jag steg upp tidigt nar alskling akte pa jobb och satt ute i solen hur lange so helst. Markte inget forrns jag varit pa jobb i 2 timmar. Haha. Konstig branna det har. Drar ut pa sin "utblommning". Kanns lite smaroligt nar folk kommer in och direkt tar ognkontakt med mej eftersom jag formodligen lyser upp ratt bra. Inte for att jag ar knallrod - ser egentligen ganska brun ut, med lite roda nyanser, men det kanns som att det hettar till hela tiden. Tur att de inte ser min rygg, for jag tror jag hann bli lite rod dar faktiskt.. :(
Efter ikvall ar jag iaf ledig i 2,5 dag - och dom sager att vadret ska halla i sej!! :) yay!!
*haller tummarna, korsar fingrarna, tar i tra*

Framtidsplaner?

Ibland ar jag sa less pa allting att jag bara vill pakca min vaska och dra ivag nagonstans.
Med min alskling forstas. :)
Men pa senaste tiden har vi faktiskt funderat pa vart vi ska ta oss nast, eller mer vart vi kommer att hamna i slutandan... Det lutar att vi flyttar till Finland. Lite resplaner finns dock fore det, men so far verkar det lovande tycker jag. Inte for att jag ar trott pa Dublin, men lite hemlangtan har man.. Speciellt som ekonomin i det har landet fortfarande inte har vant, och det tar emot lite att svara i telefon nar man vet att mamma ringer och meddelar att det +27 grader i skuggan hemma. *urk* Men vi har haft fint vader har ocksa - och jag kan ju inte klaga pa mitt boende nu heller. Jag bor med varldens basta och vi har en superfin lagenhet och vi har lyckats gora det hemrevligt och mysigt och jag ar superlycklig.. :) OCH idag nar jag steg upp var det superfint vader! Sprang over till gymmet (duktig flicka - har varit 3 ggr den har veckan redan!) och efter gymmet satt vi ute i parken i stralande solsken och njoooot..! :) Flipflop och shorts vader idag ar det! Ja, solen fortsatter forstas att lysa fortfarande, men eftersom jag ar pa jobb sa raknas det inte for mej langre. Var ut en svang pa min middagsrast, men chefen kom och drog in mej igen for det vart helt plotsligt jattemycket folk som kom pa en gang. *suck* Det ar sadana grejer som gor att jag vill packa min vaska och dra. Att man inte ens far ha sin rast i fred utan maste stressa tillbaka..
Men solen ar fin iaf. Nu kommer man ihag vad bla himmel betyder igen for ett tag framover. :) Jag ar ledig pa mandag-tisdag, sa om vadret haller i sej vore jag jatteglad! *haller tummarna, korsar fingrarna, tar i tra*

Askmoln

Snart bajjar jag pa det har med vulkanisk aska fran Island. Nu stanger dom flygfaltet imorgon igen i nagra dagar. och om det fortsatter sa har sa tvingas mitt jobb snart ta bort personal, eftersom det inte kommer att behovas folk.. Inte for att jag tror jag skulle bli utkickad, eller att det verkligen kommer att handa, men iaf... Aska - forsvinn!


New experience - Shopping without money

Det kan man gora. Jojo. Det upplevde vi igar.
Vi skulle bara ga och fora over Jacek's telefon abbonnemang till min operator, och hamta upp Przemeks brollopspresent - och vips - vi hade handlat upp en himmelens massa grejer! Jag kopte en ny telefon till Jacek, for jag blev sa less pa hans Samsung haromdagen. Sa nu har han en vettig Nokia. :) Superglad blev han. Sa han handlade en massa grejer at mej istallet. Somriga linnen, underklader, en jattefin kofta som ska bli saa skon att ha pa svala sommarkvallar (eller pa dagarna har i Dublin) och en massa strumpor!!! :) Det ar bra det. For jag ar ju strumpoman. Och mina gamla strumpor hade borjat bli lite slitna... men nu har jag massor med fin-fina strumpor i min lada! :) Yay! Basta pojken ever! (Ja, han gick val plus pa det hela igar, men det gor inget.. jag kan vara sa sot och sta for det..)

Skam den som ger sej

Antligen fick jag lite bilder uppladdade till Facebook iaf! Igar funkade namligen inte internet pa jobbet,  och dagen fore hakade det hela tiden upp sej. Men nu ar jag sa trott pa det har att jag tyvarr inte orkar lagga upp bilderna har igen. Den som vill kan spana FB eller vanta tills senare i veckan om jag far tid och lust da. Nu ar jag namligen pa min sista natt, sa jag ar ledig i tva dagar!! Med alsklingen!! :) Imorgon vill jag inte ens stiga upp ur sangen, men jag antar att jag maste, annars lar jag ju sova hela dagen, och det vill jag inte heller gora!

Idag fick jag antligen upp mina gardinstanger och gardiner! Juhuu! Sa nu behover jag bara inhandla en matta till vardagsrummet och soffkuddar. Soffkuddarna har jag redan spanat in, med de ar lite dyra for tillfallet, sa maste nog vanta till nasta manad. Men det ar ok. Nagot att se fram emot.. :)

Jag hoppas sa oerhort mycket pa att vadret kommer att vara fint imorgon. Det har namligen varit stralande solsken varje morgon den har helgen, men nar jag vaknat till pa eftermiddagen har det totalt slagit om och bara ost ner. Sa nu hoppas jag och ber till gudarna att det haller sej fint. For det skulle vara kul att ha en liten picnick i parken med gubben min. Eller bara ta en fin promenad.. Hmm.. Saa skont det ska bli att vara ledig.. :)

Hola chicitas!! (y hombres)

Ja, jag har nu ju iaf halverat min tid sen min senaste update, sa nu ar det framsteg!! Forsokte aven gora nagra andra framsteg idag - ladda upp lite bilder. Andra natten i rad som jag har kameran med mej. :) Fast igar glomde jag kabeln. Sa idag var jag riktigt noga med att ta med den. Och vad markte jag da? Jo, batteriet ar urladdat i kameran! Sa det blir inga bilder pa nya placet idag. Jag hann fa over nagra bilder, sa vi bjussar pa en fran semestern:

I vackra Zakopane, med utsikt fran var balkong pa hotellet. Lagg marke till att karln min har gett mej grisnasa pa bilden, men jag tycker om honom anda! :)


Och en fran var dejt i tisdags - som var sa kul! Skont att aka in till stan bara vi tva. Vi fick ata gott. Se bra film (Ironman 2, som var helt OK - fast inte den basta). Dricka nagra ol, och komma hem och vara glada over att fa sovmorgon nasta dag! :)


I helgen har vi varit ensamma hemma, for KT ar i Donegal, men vi har knappt sett varann anda, for vi jobbar om varann for tillfallet. Sover nagra timmar ihop nar jag kommer hem efter nattjobb, men nar jag vaknar sa har han redan akt till jobbet. Naja, vi ar lediga ihop pa tis-ons igen. :)

I know, I know..

Jag har varit saaaaa dalig pa det har med update de senaste veckorna, men det ar for att det har hant sa mycket och jag har jobbat med chefen - sa jag har inte kunnat anvanda internet pa jobbet.

Vi har iaf flyttat! Yay! SUUUUUPERFIN lagenhet, och hela forra helgen och veckan har jag hallit pa och stadat och donat och har varit till Ikea sa manga ganger sa jag nastan spyr och kan alla avdelningar utantill. Men saaaa kul har det varit! KT har aven flyttat in hos oss for nagra veckor, eftersom hon sen aker over till England i juni. Igar var hon och jag och Mirek ut pa nagra pints for att saga hej da som roomies... Vi skulle ta det lugnt, men det slutade med att varken hon eller jag knappt kommer ihag hur vi kom hem. Haha - kul var det dock, och vi var alla hemma safe and sound i rimlig tid (tror jag). Idag har det dock varit lite jobbigt, men jag och KT slappade pa soffan imorse och sag pa Transformers och sen var vi till butiken och handlade lite mat och nar alsklingen min steg upp lagade han frukost at allihop! :) Jag alskar att bo med den mannen! Helt klart bast! :)

Ska lagga upp bilder sa fort jag hittar kabeln till kameran och jobbar med roliga peeps. Hade tankt gora det idag, men mitt huvud klarade inte riktigt av att leta i alla lador.. :( Ska se ikvall.

Imorgon ar det bank holiday har i landet, och da ar alla lediga - forutom vi som varit sa dumma och valt att jobba inom hotell och turism... Bah. Men inte gor det nagot, jag hoppas pa att det fina vadret vi har haft de senaste veckorna haller i sej, sa jag kan sitta ute pa balkongen och njuta lite av solen pa morgon fore jag jobbar pa eftermiddagen. :) Sen ar jag ledig i tva dagar igen! Och jag och gubben ska ga pa dejt! For det har vi inte gjort pa ett tag, och i helgen firade vi 6 manader tillsammans, och vi kanner att vi behover gora nagot roligt - speciellt eftersom vi levt pa ratt lite cash den senaste manaden pa grund av flytten (som gor att det blir lite tajt den har manaden ocksa, eftersom vi inhandlat en massa kul till hemmet). Sa vi ska pa middag och ut i stan. Ska bli kul. :)