Saturday, and new house..

Då kör vi igen.
Ny kall.
Nya gamla godingar. Idag är det mera punk som gäller.. Ramones, Green Day och White Stripes.
Jag menar, ska det firas att man flyttat, så ska det väl firas ordentligt?? ;)

Och så vill jag gratulera Irland för att dom idag vann över England i 6 Nations Rugby! Tack för den! Och sug på den engelsmän...! Muahahahaaa!




Friday night, and new house...

Det är fredag kväll.. Jag jobbar tidigt imorgon..

Men...
...jag har just flyttat in i mitt nya hus. Jag har nu packat upp allt.

Dvs...

Jag dricker öl.

Hey, I'm only human, right??

Man ska dricka mycket vätska om dagen. Öl är också vätska

Jag firar med min kalla och med att lyssna på Deep Purple, Led Zeppelin och Pink Floyd. Gamla godingar och jag. Mmmm.... Linda kommer snart hem, så jag ska nu laga mat och ... ja... fortsätta mitt öldrickande samt musiklyssnande. 

Cheerio!

Jeff Buckley - Hallelujah

I know.. Everyone says it. But it's a lovely song.
And I love my job for the fact I can go through music like this,
and sit back,
and relax...


14 h

Ok, jag sov runt 14 timmar igar natt. 14 timmar. Haha!

Can't keep my eyes open.

Pa riktigt.
Mina ogon vill inte hallas oppna. Ogonlocken faller ihop. De vill helt enkelt inte se varken ljus eller morker. Vad jag an gor.
Hur mycket kaffe jag an dricker. Eller godis (for att fa en sugar high). Jag kan helt enkelt inte halla ogonen oppna.
Och varfor det da?
Jo, den har froken har inte haft en sovmorgon pa hur lange som helst. Jag kan inte minnas nar jag senast sov lange. Visst, jag steg upp 10 i torsdags, men jag la mej klockan 4 ocksa. Jag har inte haft en skonhetssomn pa evigheter. Och det ar det jag tror jag behover nu. Mina ogon behover vila.
Jag ar inte trott. Jag har massor av energi. Men jag kan helt enkelt inte halla ogonen oppna. Hur mycket jag an forsoker.
Idag ar en sadan dag som man skulle behova tandpetare att halla ogonlocken uppe med.
Eller kanske mina ogon forsoker pika nagot? Kanske de ar sa trotta pa att se det dar nyllet i spegeln sa nu har de gatt i strejk. Gor nagot at ditt naama, sager dom!
Haha...
Aaaaaaaah..!
Jag vill bara kunna seeeeeeeeee.....!

Ar det nagon som har tips pa hur man haller sej vaken i 3 timmar till??? Sen ska jag hem och laga mat, sa det kan ju vara bra att vara vaken da.. men ett steg i taget..!

Hjalp!

RIP - Miika Tenkula, Sentenced

For er som inte annu har hort, eller ens bryr er (men det struntar jag i), sa fann man i torsdags Miika Tenkula dod hemma i sin lagenhet. Denna man var en av Finlands mest talangfulla metal gitarister, och han var bara 35 nar han dog. Han hade stora alkoholproblem och sa, sa det ar ju inte sa konstigt att det gar den vagen, men for mej var det en stor sorg att hora att han inte finns bland oss langre. Han var gitarist och songwriter (och var aven sangare i nagra ar) i ett av mina absoluta favorit band Sentenced. Nar bandet splittrades 2005 var det manga som hoppades att de skulle aterforenas vid nagon tidpunkt, men det forsvann nog nu.

Lower the flags
A good man has passed
He has reached the last of frontiers
Lower the flags
Down to half-mast
For again the world has taken a turn for the worse



Quote of the day

Even good news is bad news if it's false.

Geek

You can be a geek in a lot of ways.
A computer geek.
A sports geek.
A fashion geek.
An "I-live-at-home-and-don't-have-a-life-and-I-wear-glasses-and-use-an-inhaler" geek.
There are many varieties.
I'm a geek. A big love geek. And a Harry Potter geek. And an "a-bit-of-a-lot-of-other-stuff" geek. But mostly the romantic lovey dovey stuff geek. I noticed that when I was in Sweden last week. And a couple of days ago when Harry was talking to this guy on the internet. That he met yesterday. And brought home. Haha. But more so when I was in Sweden. I saw my lovely friends with their boyfriends. How happy they were. How in love. They were just sparkling. No really - sparkling. The amount of love that I saw and witnessed last weekend was just above all. And I miss it. I haven't been in a relationship like that since.. well, since Jan. I've been in love -yes. But the passion, and friendship, and cuteness, and well, everything, hasn't really applied all at once since him. I miss it. But I'm quite happy like this too. I have a nice single life. And - to keep me occupied so that I don't have to think about the fact that I don't have anyone to share my life with yet - I read Harry Potter. He is - and will probably always remain - the only guy who has never disappointed me. Now, some of my friends will think this is beyond geeky. And I know, it does seem like that to me sometimes too, but then I start reading it for - what? - the 20+ something time, and it all makes sence to me again. Haha. I know that I have friends who understand me, and the ones who don't - well, they love me anyway..! Haha!
So, putting all my geekyness together, I'm quite happy with my life.
Besides, I have someone special coming to visit me soon.
6th-8th of March.
Wonder how I'm gonna cope.
And the weekend after that I have my lovely Fridus coming too..! The weekend before St Paddy's! Yay! But, let's get through the first special weekend first. Well, let's get through this one, and then the rugby weekend, and THEN the special weekend. Haha! Oh, and let's move first!


Flyttar - igen...!



Det här är dörren till mitt nya hus.
För jag ska flytta.
IGEN.
Flytten sker nästa veckas torsdag, tror jag, så fort jag får låna Leons bil på mina lediga dagar.. Idag fick jag iaf nyckeln till mitt nya fina hus. Det är jag, Linda och Harry som flyttar. Sean har varit väldigt jobbig på den senaste tiden, och i tisdags hittade Harry honom i Harrys säng, han var naken, och hade pissat i Harrys garderob. Då kände min kära homosexuella vän sej lite kränkt, och ville ut. Så Linda och jag bestämde oss för att komma med. Så vi hittade ett hus, bara lite uppför gatan från där vi nu bor, så det blir ingen lång flytt. Men huset är nyrenoverat, men man ser det gamla igenom det nya, så det har karaktär, och det är fyra sovrum, så vi letar efter en fjärde person att flytta in med oss. Men det ska vi nog hitta rätt snart. Hyran är billigare, och läget är helt ok. Bussarna går precis utanför.

Jag är glad. För det ska bli skönt att bo i ett hus där alla har samma grund att stå på. Dvs, ingen äger huset, så de andra behöver inte känna sej som gäster i sitt eget hem..
Och får jag tillägga att min nya hyresvärd är väldigt söt också. Haha. Både Harry och Linda tyckte det med, så nu kan det bli intressant.. Haha.



örebro & köping

Ja, da var man hemma igen. Borta bra, men hemma bast. Well, jag har ju inte riktigt hunnit komma HEM annu, jag ar ju pa jobb. Men snart! Om en timme! Yay!
Det var saaaaa kul att traffa alla igen! Nanny, Lina, Madde och Eppu..! Och sa traffa pa Linas och Maddes nya Arboga karlar! Har ju inte traffat pa dom tidigare, sa det var jattekul!
Och allt gick bra! Inga brytna ben (eller tander), inga stulna kameror eller planbocker, inga forseningar (naja, flyget var en halv timme forsenat idag, men det var inte sa mycket, sa det raknas inte). Ja, en helt superlyckad och fin helg!
Och antligen, efter 11 manader och 19 dagar i Dublin har jag - ANTLIGEN - en frisyr som jag ar nojd med! Och hur lyckades hon med detta under undrar ni? Jo, hon akte till Sverige och halsade pa sina gamla vanner, och hennes underbara frisor kom och gjorde henne den underbara tjansten och klippte henne! Jag maste allsta aka tillbaka till skandinavien for att fa en ordentlig klippning. Efter ett antal olika frisorer har, och Maddes proffessionella asikt, har jag kommit fram till att de inte kan klippa har i det har landet! Sa tack Madde! En stor eloge till dej! Och om nagon har problem att hitta en bra frisor, ak till Aland, till Gita Salongen i Strandnas och fraga efter Madde! For hon kan hon!
Nej, jag lagger nog upp bilder fran helgen imorgon. Jag ar trott och far just aka hem. Hmm.. Undrar om jag ska ta cykeln.. Jo, det gor jag nog... Jobbigt med kappan och vaskan bara.. Undrar om det gar nagon buss? Maste nog kolla upp det... :P

Linus i Köping

Hihi, nu har jag tagit mej till Köping till Lina och Roland. Och min lilla Eppu är här också!! Dom bor jättefint och är så söta ihop..! Kul att äntligen få träffa karln..! Haha.
Vi gick på Arosfortet igår, vilket var kul - och ansträngande. För att inte nämna livsfarligt! Haha! Jag föll ner två meter i complete darkness i tomma intet. Som tur var gick det bra, men det var lite intressant när jag la ut armen för att ta emot mej på vad jag trodde var fortsättningen på den mörka tunneln, men det visade sej vara ett fall 2 meter ner. Schopp sa det, och Laura gjorde en kullerbytta ner till golvet. Haha. Ändå var det Lina som kom ut med en bula i pannan ur fortet när vi var klara. 400 poäng lyckades vi skrapa ihop. Det var inte så bra. Men kul hade vi.
Ikväll är det födelsedagsfest i Medåkersskogarna. Ska bli kul. Madde och Hampus var just hit och Lina fick håret färgat och jag fick det klippt, så nu är vi halvvägs till att bli snygga..! Ska bara hoppa i duschen nu och sen fixa det sista! :D

Snööööööö!!!! :D



Idag har Nanny och jag varit till Ånnaboda och åkt pulka och försökt åkt skridskor. De hade inte plogat upp något på sjön där, så vi åkte till Rävgången och åkte skridskor där istället..! Yay, vad glad jag är att få vara i snön!

     

Quote of the day

"Proof of intelligance on Mars is that they have not bothered to try to contact Earth."

The Script - BreakEven

Yes, the Irish have a few good tunes too.. I love the intensity in this one.. ;)





I'm still alive but I'm barely breathing
Just prayed to a god that I don't believe in
Cos I got time while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

Her best days will be some of my worst
She finally met a man thats gonna put her 1st
 While I'm wide awake she's no trouble sleeping
Cos when a heart breaks no it don't breakeven

What am I suppose to do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces

They say bad things happen for a reason
But not wise words gonna stop the bleeding
Cos she's moved on while I'm still grieving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven

What am I suppose to do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces
(one still in love while the other ones leaving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven)

You got his heart and my heart and none of the pain
You took your suitcase, I took the blame.
Now I'm tryna make sense of what little remains
Cos you left me with no love, no love to my name.

I'm still alive but I'm barely breathing
Just prayed to a god that I don't believe in
Cos I got tI'me while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

 What am I gonna do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
 I'm falling to pieces
I'm falling to pieces
(one still in love while the other ones leaving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven)

Snowy London



    

Eftersom min kamera blev stulen, sa har jag tagit dessa bilder fran Maryannes Facebook sida... Hon hade inga bilder pa sej sjalv riktigt.. Sa dessa far duga.
Den forsta bilden ar utanfor Piccadilly Circus, just som snon borjade falla pa sondagen. Den andra bilden ar fran en jattemysig tea shop i Soho, och den sista ar pa mej, Max och Greg pa Millenium Bridge, med Tate Modern i bakgrunden.

Fint med ett snoigt London iaf. Det har ocksa snoat i Dublin sen jag kom hem. Torsdag var riktigt massor med sno har. Flygplatsen stangde har da. Massor med flyg ar fortfarande installda eller forsenade med flera timmar. Men det borjar ta sej. Fint var det iaf.

6 dagar, 20 timmar sedan

... som jag bloggade sist. Och ack, vad det har hant saker sen dess.

Oliver Twist. Cool. Annorlunda. Smart. Vi var lite sena till forestallningen, for vi gick "vilse" runt kanalen och hann inte till dart stationen i tid. Men vi var bara 5 minuter sena. Men den var schysst. Inte musikal versionen - den riktigt versionen..!

London. Hah. Ja. Det var hur kul som helst. Vi hangde runt Soho och Chinatown. Bodde pa ett crappigt hostel upp vid Kensal Green. Men det var ok. Gjorde utflykter till Camden. Detta for att min nya van fran London (han Oliver-killen) skickade oss till Primrose Hill dar uppe. Fint var det. Men ack sa blasigt nar vi gick upp for kullen. Men han hade skickat lite fel directions, sa vi fick ga runt en liten vanda. Men det var ok. For vi hittade det basta sushi stallet EVER! Feng Sushi. Sa vi akte upp dit tva dagar i rad. Sen snubbla vi in pa en irlandsk pub rakt over gatan. Detta var nar det borjade snoa sa mycket. Sondag kvall alltsa. Sa vi orkade inte ga sa langt for en pint. Haha. Pa mandag var det som alla sakert hort, for inget annat snurrar pa nyheterna for tillfallet, inte har borta iaf, snokaos. Inga bussar, tag, tub, etc etc funkade som de skulle. Det var nagra tublinjer som funkade, men forstas inte den som var vid vart hostel. Sa vi gick. Hela vagen fran Kensal Green till Notting Hill. I det underbara fina snovadret. Tyvarr blev vi dock blota om fossingarna, men lite far man tala. Man ar ju anda finne och star ut med lite kyla! Varre for Maryanne som ar fran Australien. Och Max. Greg ar fran Ungern, sa han var val ok. Hmm. Jag vet inte ens om det snoar i Ungern. Det gor det i Rumanien, sa varfor inte Ungern? Jag tror pa den. Forlat min ignorans, sa om nagon vet - just let me know.
Ja, alla flyg var ju dock installda pa mandagen, och nasta flyg vi kunde ta var pa onsdag. So - stuck in London. Vi bytte hostel och bodde ihop alla fyra. Varsta mysco hostel. Det var som en labyrint for att hitta rummet, och det var underground och 16 baddar i ett litet rum, vilket betydde det var 3 vaningssangar. Max stackarn har klaustrofobi, sa han tyckte det var lite jobbigt. Men han overlevde. Pa tisdag kvall blev dock min planbok och kamera stulna. Vilket betydde att jag inte hade nagon sorts id, pengar (ok, jag hade bara 5 pund i planboken i cash, men jag maste ju sparra alla kredit kort) osv. Jag fick inte resa ut med en kopia av mitt pass, trots att man tidigre har kunnat gora det. Sa jag fick aka till finska ambassaden och fixa ett nytt pass. Inte ett temporart, for det gor dom inte langre, men ett riktigt giltigt 5-ars pass. Na, nu gar mitt andra pass ut om bara en manad, sa detta skulle ha behovt goras anda, men det skulle inte ha kostat 200 pund.. Na, Greg lanade pengar at mej, och grabbarna kom med mej och hjalpte mej fixa allt. De akte ivag vid 15.00, och jag lyckades lana ambassadens dator och hitta ett flyg hem. Fick lite brottom dock, eftersom jag inte kunde boka resan via internet med kort, sa jag akte till Heathrow och Cormac fick skicka pengar over med Western Union, sen fick jag springa genom hela flygplatsen for att hinna till mitt flyg. Men det hann jag. Och pa jobb var jag kl 20.00. Stackars Cormac hade jobbat i tva dagar i strack, sa nu sitter jag pa jobb och jobbar ett likadant pass at honom... Ah well. It sucks. Maste ringa polisen pa Aland och se om jag kan fa mitt korkort fixat pa nytt, eller om jag maste aka till holmen. Men jah. Det ar ju inte sa att jag anvander mitt korkort har, sa det ska val losa sej. Det kan vanta. Bankkorten ar det ju lite mer brottom med, men imorgon ska jag forsoka hinna ut till banken..

Nu ar det som sagt jobb som galler. Fick ta en varm dusch imorse, som hjalpte enormt. Men det har med att resa har inte riktigt gatt sa bra pa senaste tiden for mej.. Och jag som snart ar pa vag igen. Hmmph. Na, det loser sej! Da far jag ju iaf se mina kara vanner och Eppu! :D