10 dagars semester

..avslutades med ett jäkla brak.
Idag är det tugnt.
Behöver stiga upp inom 5 minuter för att hinna på jobb... men när man inte orkar??
Vi rockade på rätt bra igår dock. Konserten var grym och pubarna var fulla. Usch och aj.
Ikväll är det julfest med jobbet.


A phase of Comedy

Jag har för tillfället fastnat i en fas av föreviga komedier.
På senaste tiden har jag frossat i filmer som "The Birdcage", "Steel Magnolias", "Tootsie" - gamla klassiker helt enkelt. Och vad jag har skrattat. :) Det här är filmer som jag och mamma brukar hiva på och skratta oss dubbelvikta med. Men mamma är hemma hon, och jag är här. Så jag har fått ta hjälp av älsklingen och KT, och på så vis har jag lärt dem titta på gamla hederliga filmer som dessa. Förra veckan var det ju som sagt "The Sound of Music" - och även "Mary Poppins" (lite barnfilmer ska man ju kunna se också!).
Nästa vecka ska jag försöka hitta "Soapdish" på DVD och se den också. Den såg jag massor med gånger med mamma när jag var liten. :)
Nu väntar jag på att min plutt ska komma hem från jobbet. Jag har bakat en liten överraskning åt honom (som jag och KT möjligtvis kan ha lite sådär påbörjat.. ehm... ja...).

London calling


Vi hade hur skoj som helst. Gick som tokar - så fötterna värkte. Sightsee:ade. Pubade. Sov skönt på Radisson. Åt god frulle på hotellet. Och shoppade även en gnutta.
Nu har jag dock gått och blivit förkyld, så jag ligger nerbäddad i sängen. Har inte gjort mycket sen jag kom hem, myst med karln min och sett på film. NU känns det lite jobbigt dock, eftersom jag MÅSTE vara sängliggande... Och karln är på jobb. Men jag ska kura mej! För imorgon är det Lacuna Coil konsert på the Academy! :)

Little Bird


Dag 2

Dag 1 på min " semester" hade jag och Mirek tänkt åka och åka skridskor på Smithfield Square, där dom på vintrarna brukar ha en isrink, men den var inte kvar längre. Det verkade som om dom just hade tagit ner den. Typ samma dag. Suck tyckte vi och gick runt stan en sväng och hamnade på puben. Needless to say att vi kom hem lite runda under fötterna. Inte sent, och inte fulla, men tipsy. :) Vaknade dock klockan 4 imorse och kunde inte somna om förrän 9.. Jobbigt tyckte jag. Och ännu jobbigare tyckte nog Jacek att det var eftersom jag var uttråkad som bara den och typ väckte upp honom var 10de minut som jag höll på och vred och vände mej. Stackarn håller på och blir sjuk också, så det måste ha varit lite smått irriterande. Vilken tur att jag är en sån solstråle som jag är och bara skiner upp tillvaron ikring mej, så han kunde inte vara så ledsen på mej iaf! Hahaha (ibland måste man ge sej själv komplimanger).
Dag 2 - idag alltså - har jag varit mycket duktigare. Sov dock rätt länge efter morgonens miss, men jag och KT gick till gymmet, och nu har vi just haft movie dejt med kladdkaka och glass. Vi såg Sound of Music. Åh, jag älskar den filmen. Såg den säkert hela tiden när jag var liten. Kan typ alla sånger och allt utantill. Inte för att jag sjunger med eller så.. :P Vi bara smånynnande lite.. Haha. Jag tycker om mina och KT's film dejter. Vi har kommit fram till att vi nog måste vara sötast i världen alltså. Men det kan jag leva med. :) Så det så!
Nu sitter jag och väntar på att karln min ska komma hem så jag kan värma upp hans mat, och så ska jag hiva igång en tvättmaskin (vad huslig man blir när man har semester). Sen ska jag njuta av att imorgon vara ledig tillsammans med honom innan jag åker och träffar min Nappsu i London! :D Ska även försöka hinna med ett gympass imorgon. Idag blev inte världens bästa träning, det var ju ett tag sen sist - men sen kom aldrig bussen, så vi gick hem och fick nog med träning iaf. Ska iaf försöka vara bättre imorgon.

Good morning sunshine!


Sem-sem-semester

Det har jag!
Innestående dagar från förra året!
10 för att vara exakt! :)
Så jag sitter här och har det såååå skönt och bara tar det lugnt. I helgen ska jag och Nappsu till London! Jippiiee! :D Och sen ska jag vara ledig tillsammans med karln min. Och så har jag tänkt ta mej i kragen och börja gå till gymmet igen, har inte varit i år ännu. KT ska nämligen börja träna inför maraton. Hon har kommit på idén att hon vill springa maraton i Madrid i maj. Happ. Kul för henne. Hon tyckte jag skulle komma med. Jag gav henne ett starkt nej. Fast jag kan alltid följa med som hejarklack - och så kan jag ju hjälpa henne träna!

Lyktstolpe

Jag måste klappa mej på axeln för den otroligt fina idén jag hade för några månader sen! :D

Förklaring:

Jag är som bekant ett stort Harry Potter freak. Verkligen. Alla vet det, och jag är stolt över den lilla corky grejen jag har. Han är grymmast. Bara så ni vet. :) I mitt liv har det inte funnits många människor som har varit lika stora frekas som jag - några, men inte alltför många. Jag har försökt få mina vänner att inse hur otroligt bra böckerna är, och några har fallit i fällan. Men den bästa idén jag någonsin haft var att få Jacek att läsa dom! Aldrig har provat få en pojkvän att läsa de böckerna, för de har alla alltid skrattat lite åt mitt freakskap, men nu ni! Han har blivit ett freak han med! Haha! Grattis Laura, du lyckades övertyga honom - OCH plusset i kanten (som faktiskt var den egentliga orsaken till varför jag föreslog att han skulle läsa böckern) är att hans engelska har blivit SÅ mycket bättre! Den har alltid varit bra - don't get me wrong - men han frågar färre saker etc.

Good work Laura! :)

Nu har mitt nästa projekt startats också: lära honom finska. Han köpte en ordbok och frasbok i julas, vilket är jättebra. Och jag har skrivit ut "lektioner" åt honom på jobbet när jag haft tråkigt. Och nu har jag börjat Post-It:a. Dvs, peta upp Post-It lappar över hela huset med namn på saker. Hihi.

Dancing with the Stars

Men nu.. Haha.. Alltsa. Idag satt jag och lilla Niko och umgicks lite medan resten av familjen var pa rokpaus. Och tv:n var pa i bakgrunden. Och vad skadar mina ogon?? Nu har dom satt en tvist pa den har hela "Dansa med stjarnorna"-grejen.. Dom inte bara dansar - dom ISDANSAR! Konstakning alltsa! Men vilket smart ass kom pa den lysande iden da?? Tank om det hander nagot? Konstakning maste ju vara livsfarligt for sadana som inte kan det..! Det tar ju proffsen flera ar innan de kommer upp pa bra niva, och nu ska stackars kandisarna i den har varlden masta forsoka sej pa det...?? Neh, ni far ursakta, men det kanns hur dumt som helst.
In saying that though - vissa av dom var riktigt duktiga.
Niko tyckte det var jattekul, och stod och hoppade pa min mage och "dansade" takten (medan jag holl i honom forstas).

Jag och älsklingen i Dublins snöyra


Men ååååhh...

Ibland får man i nerverna på sin bank. Att dom ska göra livet så krångligt ibland! Suck!
Och så tappade jag bort ett örhänge idag. Buu... Mormors gamla örhänge. Men Jacek sa att han skulle gå skallgång på hotellet och söka i varenda liten vrå för att hitta mitt fina örhänge..! Min älskling! :) Hoppas han hittar det, för jag hade då hur många personer som helst att leta efter det ikväll, och ändå hittade vi det inte.. Suck.
Fast å andra sidan hittade jag mina borttappade pengar ur kassan från förra veckan - så nu är jag plus minus noll igen! Yay! En av mina kolleger hade fått pengarna i sin kassa och vi kom fram till att det var mina.. Hehe...
Men nu åt jag nyss sista Samiakki-godisen som jag köpte i julas, och är lite ledsen över det också.. Jag har fortfarande lite Lejona-pastiller kvar, så dom ska det snålas på nu!! :)
Något annat sådär jättespännande har inte hänt.. Jag bråkar med flygbolagen om Heuri's ena väska som fortfarande är borta, och imorgon ska jag ringa igen och vara bitter.. Sucka.
Nu är det natti natti dags! Dobranoc!

Ny klippning

Just det ja - jag klippte mej ju där precis före nyår.. Så här ser jag ut nu. Det här är från nyårsafton på jobbet. Jag och min fina snöboll..! :)


Saker jag saknar från Norden

Vet ni vad jag nyss snubblade över?? En bild på kantareller...! Fina, stora, goda, gula kantareller på varma mackor med ost..! Och ÅH vad det vattnades i munnen...! Jag vill komma hem i höst och gå i kantarellskogen och lingonskogen och plocka och laga varma mackor och lingonsylt...! Mumma! Och så vill jag laga lingonsaft!
Fast det har jag här också. Svensk EKOLOGISK lingonsaft från "nyöppnade" (för 6 månader sen) IKEA.
DEN ni!
Fast det är ju inte riktigt samma sak som hemlagad saft. Flädersaft inskaffade jag också när jag och älsklingen behagade oss till IKEA förra veckan.. Och hjortronsylt. :) Hittade även på färsk kaviar (och något liknande Kalle's kaviar åt älsklingen). Och rågbrödsmjöl. Hihi. Massa fina saker på mat-IKEA i utlandet. Ingen vits att gå till matavdelningen på IKEA i Sverige - för det är ju bara vanlig mat dom har där.. Men här borta är det hur kul som helst! Knäckebröd finns det massor av! Och Ahlgren's Bilar. Och Dajm. Och Abbas sillar. Och tunnbröd. Och en massa annat gottigt.. Dumma djupfrysta köttbullar och annat knäppt finns det också, men mest med bra saker.. Hehe.
Vi åkte till IKEA för att äntligen handla ordentliga kuddar åt älsklingen, för här på Irlandet har dom inte fattat det där med sköna kuddar, och kom hem med en massa mat och en ny stekpanna som jag kan steka plättar i hemma hos honom och nya sängkläder åt mej och lite leksaker åt Niko - och så kuddarna förstås.
När vi kom hem lärde jag älsklingen en liten finsk "traditionell" drink. Vargtass. :) Vodka och lingonsaft. Han diggade skarpt. Så han platsar nog i Lappland om vi får för oss att faktiskt på riktigt flytta dit nästa vinter. Kommande helg ska jag lära honom dricka varm choklad med Minttu. Hihi.


3D

Det som är störande när man går på 3D film och har vanliga glasögon är just det att man måste ha två par glasögon på sej... Och trots att jag alltid tyckt min näsa är rätt stor så har jag kommit fram till att den nog inte är det iaf.. För två par glasögon rymms inte på min näsa. Så när man är och ser på 3D film är det det som är jobbigt. Men när man ser på en film som Avatar så tänker man inte så mycket på det, för den väger upp för alla de gånger man måste skjuta upp 3D brillorna på näsan igen för att ordentligt kunna se alla special effects som filmer har.
Rekommenderas alltså.
Så det så.
(ingen snö idag, den har börjat smälta) :(

Jag har inte bloggat på en vecka för att:

- Jag har jobbat morgnar hela veckan, och att stiga upp kl 0500 på morgonen är pest och pina och gör att jag inte har någon energi alls.

- Det har varit/är snökaos i Dublin/på Irland hela veckan och flygfältet har stängts flera gånger och bussar och taxin har inte varit i trafik, vilket gjort arbetspassen så mycket jobbigare än vanligt.

- Jag har inte haft datorn med mej, och jag och Jacek har mäst häckat hos honom hela veckan eftersom huset har stått tomt där.

Kort och gott = Jag har inte haft någon energi!

Idag är jag dock ledig. Mmm... Nice. Sov till 11 på morgon! Åh, vilken lyx! Och det är så fint och vackert ute med all snö, och så varmt och gosigt här inne med min kära KT. Vi ska se på film nu. Sen ska jag försöka få ihop någon sorts middag tills älsklingen kommer hem och sen ska vi äntligen komma iväg och se Avatar på 3D! Vi åkte till bion igår, men när vi kom dit var den slutsåld. Haha - miss i planeringen där - klart att alla irländare åker på bio en lördag kväll när det är snökaos i landet och inga taxin tar hem dom från puben på natten. Snön gör alltså Dublin till en nykter stad. Haha! Vi orkade inte släpa oss hem igen efter att ha släpat oss till bion, så vi såg Nine istället. Jag diggade den skarpt, men Jacek var väl inte övertygad.. Han sa att han tyckte om den, men hur mycket kan karl egentligen tycka om en gammal italiensk musikal film som handlar om kärleksbekymmer?? :P


Det snöade för fullt när vi kom ut från bion!! :D
På min gata utanför mitt hus. :)

Lediga dagar is the shit!

Jag och älsklingen har ledig dag idag. Var lediga ihop igår också.
Vi har Lord of the Rings maraton. :)


Men nu har vi paus och jag ska få relaxa lite i badkaret. Mmm...

Two thousand and ten

Jag har påbörjat mitt år galant! Verkligen! Vi drack vin på jobbet, och skålade in nyåret. Vi stod ute i snön (!!) och gjorde snöbollar och såg det fina vita - som INTE försvann. Och tack vare detta - fick vi försenade flyg med över 250 personer imorse, precis som vi skulle åka hem. Vi slirade hem i snön och isvägarna imorse efter jobbet, jag och älsklingen. Sov som en stock, och tyvärr måste älsklingen åka in på en timme tidigare, bara så att han skulle hinna med tanke på vädret. Dublin Bus har stängt av trafiken idag. På grund av vädret. Jag och Vicki ska åka taxi - igen. Har ingen mat hemma heller och orkar inte ta mej ut i det här vädret för att hämta något heller.
Hahahahahaha.
Så kul man kan ha ibland.
Fint med snö iaf.

Puss!