OM 24 timmar...

... då sitter jag på planet från London (ja, det blev billigare att åka den vägen) mot Venedig! Yay! Tyvärr måste jag typ stiga upp 4 på morgon för att ta mitt London flyg, men det är det värt!
Fick också äntligen vårat hotell bokat. Mitt dumma kredit kort funkade inte, men Bianca ringde dem och bokade åt oss. Sweet. Hon ska få något trevligt som present. Hmm.. Problemet är ju dock att för henne blir det nog inte så exotiskt att få något från Italien, eftersom hon ÄR italienska... Men iaf.. :P Men hon fyller ju år också! Hehe!
Nu ska jag duscha och möjligtvis ta en liten tupplur innan Katie kommer och flyttar in! Yay! Min nya Kiwi girl! Tuppluren behövs eftersom jag jobbade hela natten och på frukosten imorse.. Bah..

Stupid bank

Jag skulle nyss betala av på min Visa-räkning, men av någon anledning vill inte min internetbank spara det nya kontonumret för Visa, så jag har precis skickat 60 Euro till deras gamla konto, så nu vet jag inte vad jag ska hitta på! Och eftersom det är lördag, så finns det ingen att ringa till för att åtgärda det hela, och eftersom jag åker till Italien på måndag morgon, så finns det inte så mycket jag kan göra då heller.
Usch.
This sucks.
Nu ska jag hoppa i duschen och åka på jobb. Lördag nattjobb. Åh, vad jag inte orkar! 
Jag vill vara hemma och packa istället.


Venezia - almost there again - cara mia!

Yay!
Jag sitter och kollar boende i Venedig just nu. Har precis printat ut mina boarding pass och langtar after sista arbetsdagen imorgon, sa jag sen kan aka pa min SEMESTER med Nappsu! Wihuu!
Det ar dyrt att bo i Venedig dock. Men eftersom vi int behover betala for boende resten av veckan (eftersom vi ska upp till Enrico i Cormons) sa kan man ju spendera lite pa boendet i V. De billigaste placen finns liksom utanfor huvudon, men eftersom batarna mellan huvudon och fastlandet/smaoarna kostar ratt mycket de med, sa blir det ganska samma anda. Har hittat ett ratt cute litet place mitt inne i stan for 60 Euro for en natt. Det ar ok anda, med tanke pa priserna i Dublin. :P Men Nappsu vill inte svara i telefon nu... Hmm.. :(

Man, oh man..!

Klockan är nu 22.00 och jag är tyvärr fortfarande lite bakis. Hmm.. Jobbigt det här. Jag är inte JÄTTEbakis längre, förmodligen för att jag och toastolen har förnyat vår vänskap igen (det var ett tag sen sist vi umgicks) och jag lyckades även få i mej några mackor som min älskade Heuri tog med sej hem från jobbet.
Idag var även Katie hit och tittade på huset. Katie är en tjej från Nya Zeeland som nyss flyttat till Dublin, och jag har mailat med henne om vårt hus, och hon verkar jättetrevlig. Jag skämdes lite eftersom jag var ensam hemma hela dagen, och som sagt har jag mest sprungit mellan mitt sovrum och toaletten, så det var lite oredigt i huset, men hon var cool och sa att det inte gjorde något... Hon skulle kolla på två hus till för att sen bestämma sej, och hon skickade alldeles nyss ett mezz och sa att hon såg ett av husen ikväll och vårt är fortfarande trevligast. So let's hope!! Pi flyttar ju liksom ut sista juli, så det börjar bli tight med tid nu att hitta någon ny... Men som sagt, hon verkar passa in i gänget! Pollacken som flyttar in nästa vecka är jag lite osäker på, men det vet man ju inte förrän man bott ihop ett tag. Han verkar trevlig iaf, så det är nog inga problem. Jag är väl mest orolig för ett Pi-drama igen. Men jag tror det blir bra.
Nu ska ja fortsätta mitt tillpiggnande, och imrgon ska vi se vad de säger på jobbet om min lilla sjukdag.
Nighty night!


Happy b'day to me.

Jag har ringt och sjukanmält mej för första gången. Well, för första gången när jag inte egentligen är sjuk. Så kul hade vi igår på min födelsedag.
Hoh.

Söndag - underbara söndag

Ja, vet ni vad. Jag vaknade vid 10 tiden imorse och kände mej såååå utvilad. Och tänkte - Gud, vad skönt att jag inte behöver gå upp! Ingen krapula, inga tider att passa, ingen som stör... Åååh... Vad skön helgen har varit!!! Jag låg istället och läste och somnade om, och vaknade inte förrns 12.30! Nice! Nu känns det fint. Utvilat och bra. 
I fredags var jag och såg Ice Age 3 på 3D, och vad otroligt mycket vi skrattade! Jag, Silvia, Karina och Cecilia. Och där satt man med 3D-glasögonen ovanpå sina vanliga glasögon (vilket var lite jobbigt faktiskt) och kiknade av skratt. Vi gick faktiskt på en öl sen, men bara en (!) och lyssnade på ett band i Temple Bar. Igår gjorde jag inte heller mycket. Jo föresten. Jag var på arbetsintervju. :) Dom tyckte om mej, men tyckte jag var överkvalificerad. Haha. Ja, det var ju kul att höra. :) Och jag förstod dom nog. Jag skulle nog tycka om att jobba där, men jag är lite rädd (och det var hon som intervjuade mej också) att jag skulle tycka det var lite tråkigt. Not challenging enough, som hon sa. Men jaja. Jag ska träffa deras general manager i början på veckan, så får vi se. Men det lutar nog åt att jag ändå stannar på mitt gamla jobb. Hmmph.. Sen åkte jag in till stan - vilket var en dum idé, då det började asbolut ÖSregna. Och inget paraply hade jag heller, och finklädd i kavaj och finbyxor,. Nå, jag sprang och fick mina glasögon spända (dom har vari jobbiga och tyckt om att trilla ner på näsan allt oftare) och sen åkte jag hem. Städade. Och sen var det skönt att bara lägga sej i sängen och se på film. Började också se på Vänner igen, Men märkte att jag saknar säsong 2. Hmm.. Den skivan ligger antingen hemma hos mamma eller Lina. Hmm... Måste kolla. 
Nu ska jag titta på lite fler avsnitt och njuta av min andra lediga dag.. :) Har några peeps som kommer och kollar på huset i eftermiddag, så förhoppningsvis har vi snart två nya roomies... :) (eftersom Linda och Pi flyttar alltså, om någon missat det)

Playing by Heart

An absolutely FANTASTIC film!
Jag bara älskar den, och det var såååå länge sen jag såg den, men nu såg jag den, och ÅH vad jag grät!

"Talking about love is like dancing about architecture. But it isn't gonna stop me trying."

"The wonderful thing about falling in love is that you learn everything about that person and so quickly. And if it's true love then you start to see yourself through their eyes and it's almost as if your falling in love with yourself."

"I love conversations that start with 'I can't stop thinking about you'."

SE DEN!


Maximo Park

Jag har upptäckt ett nytt band.
Alltså, jag har upptäckt ett nytt (för mej) band som jag tycker är ok.
Och detta bands upptäckt kommer från Doctor-to-be, som flyttar till Dublin om 2,5 vecka. Ska bli kul att träffa honom. Äntligen.
Han är canuck. (Doctor-to-be alltså, vet ej var bandet är ifrån.)



Hittade nyss bandet på Wikipedia. De är från UK.

The Good Old 80's



Feckin' coffee!

Men usch! This coffee sucks!!!
Jag har under de senaste veckorna, sen jag kom hem hemifran (hahahaha - ja, idag ar det dalig humor dag), varit SAAAAAA trott! Och det spelar ingen roll om jag lagger mej tidigt, eller bara sover en par timmar om natten. Det spelar ingen roll om jag motionerar eller inte, om jag ater nyttigt eller pizza, det spelar inte ens nagon roll om jag tar en ol eller tva. Fast jag satter klockan att ringa allt mellan 07.00-07.45, sa kommer jag inte upp forran tidigast 08.00! Det gar inte. Idag vaknade jag och lag anda kvar och drog mej i en timme fran att klockan ringde 07.00. Jag menar, hur farlig ar inte SNOOZE knappen?? Oh, I'd like to meet the inventor of it right about now and give him a piece of my mind. Jaja, jag vet att det kommer och gar i omgangar det har med trotthet, iaf for mej, och snooze knappen har flera ggr raddat mej pa morgnarna.. Men nu vill det sej bara inte. Jag har forsovit mej tva ggr de senaste tva veckorna! Jag forsover mej aldrig! Suck. Kan ocksa ha att gora med att jag ar supertrott pa mitt jobb. Det ar sa trakigt, och det gar sa daligt med att hyra ut kontor och lagenheter, sa jag vet inte riktigt vad jag ska hitta pa. Jag gor allt jag kan for att fa dem hyrda, men ingen ar intresserad for tillfallet. Det ar for dyrt helt enkelt. Sa jag sitter har som ett fan och lyssnar pa chefens och Tantens tjat och kanner bara att nej, nu orkar jag inte.
Med tanke pa denna trotthet bada nar jag ska stiga upp och nar jag ar pa jobbet, sa har jag okat mitt kaffeintag. Istallet for att dricka en par koppar kaffe pa morgon (som tyvarr maste drickas pa jobbet da jag aldrig stiger upp i tid for att kunna dricka det hemma), sa dricker jag i princip kaffe hela morgonen fram till lunch. Pa eftermiddagen ar jag dock lugnare, kanske en kopp pa jobbet, och en kopp nar jag kommer hem. Och den koppen... mmm... Den ar god. Jag (eller mamma rattare sagt) kopte hem finskt kaffe nar jag var hemma. Tumma Presidentti.. Mmmm... :) Da njuter jag. Sen klarar jag mej utan kaffe. Till nasta morgon.
Och jag blir tokig. For kaffet vi har pa jobbet smakar APA. Vi har overgatt till Lidl's super billiga kaffe, som tydligen ska vara sydamerikanskt, men smakar diskmedel. Plus att Cormac har fatt for sej att gora det valdigt starkt, for att "gomma undan smaken". Haha. Ja, det var ju lyckat.. Not.

Harry - my man!

Igar var jag och sag nya Harry Potter filmen, och den var GRYM! Helt otrolig! Min favorit hittills har varit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, for den har varit mest lik boken. Men NU! Och da ar inte Half Blood Prince filmen alls lik boken, formodligen den filmen som ar minst lik sin bok, men ACK sa GRYM!!!! Jag rekommenderar varmt! Jag skrattade, grat, blev skramd etc etc. Allt du vill ha i en film! Och sattet den var filmad pa! Sweet! Se den!!!!
(och nej, jag ar inte alls ett HP freak)


Utgångshelg med Aussies


Svanar

Mina kara vanner svanarna finns inte i Dublin langre. De har alla flygit norrut till solen dar. De ligger val formodligen pa Kapellviken i Lumparland och njuter, medan regnet igen har borjat osa ner har, och formodligen inte alls lockar dem... Men det har finner jag intressant. Nar jag vaxte upp fick jag ju lara mej att alla svanar flyger ner till varmen pa vintern. Och det ar ju sant. Eller? For de var nog fan har i vintras, och inte var det ju varmt, det kan jag ju saga! Visst, det ar val varmare an hemma, men nu ar det val anda varmt har! Haha, ja, jag vet inte.. Jag som nu ar lite radd for dom tycker det ar ratt skont att kunna ga pa jobb vid kanalen, utan att behova gora varsta omvagen nar man kommer till en flock med svanar. Det ar tva svanar som ar kvar dock. Och haromdagen var det lite jobbigt nar de satt pa varsin sida om gangvagen, som om de bara vantade pa att hoppa pa nagon stackars ovetande manniska, och en av dem flaxade med sina vingar nar jag gick forbi. Usch, fick ju hjartattck dar nastan! Nej, inge kul alls.

Damn these weekends

Varenda helg, eller ledig dag, eller semester, da man borde ta det lugnt, relax liksom, andas ut och sova ut framforallt! - ja, da gor jag precis tvartom. Jag ar helt slut efter helgen igen. Anthony och hans kompis Aidan var ju som sagt har, och vi hade grymt roligt, aven om de hade sina sma dispyter med Linda, men vi var ut, vi partade, vi hyrde bil och korde ut till Wicklow, Abbeyleix och Kildare, och gick aven pa bio. Public Enemy - med Johnny Depp och Christian Bale - helt klart en otroligt bra film! Recommended! Och saaaaa kul det var att kora bil igar da! Vi hyrde en lite Suzuki och korde runt - JAG korde runt..! Och saaaaaaaa kul! Har ju inte kort bil ordentligt nu pa ett tag, och cruisa runt irlandska landsbygden var grymt! Det var superfint vader blandat med osregn (helt vanligt irlandskt vader alltsa) och vi akte vilse (well, vi var ju egentligen inte pa vag nanstans, sa vilse ar nog fel ord, vi bara snurrade runt lite heter det nog..). Jag till och med korde igenom stan till bion och tillbaka. Och nej, det var val ingen bedrift tycker ni, men ni ska veta gott folk att det ar ett rent helvete att kora i Dublin. Sa om nagon nagonsin hamnar att kora i den har soppan, sa kom ihag det! Men till och med jag vart forvanad att jag lyckades kora runt utan att svanga av pa fel - enkelriktade - gata..! Haha! Skont. Vi korde ju anda i den delan av stan jag kort minst i under min tid har..
Otroligt trott imorse dock. Men upp gick man anda. Ska dock lagga mej TIDIGT ikvall...!
Fick aven antligen avnjuta en god lunch pa min favorit restaurang - Cafe Bliss - som har varit stangt i nagra manader for renovering.. Och vad fint det var da! PLUS att dom har gjort det storre, sa det ar ett stort plus det med!! :D

Bloggfunderingar

Jag tycker om att ga till jobbet. Det ar en trevlig liten promenad. Och oftast gar jag runt i mina tankar och filosoferar for mej sjalv, och lite nu och da kommer jag pa jattebra bloggamnen. Men dom glommer jag ju forstas bort innan jag kommer till jobbet. Men imorse gick jag dar i vanlig ordning (gick till och med hemifran 10 minuter tidigare an vanligt, men maste ha sniglat massor, for jag var anda pa jobb samma tid som vanligt) och tittade runt mej och njot av solen och kom faktiskt pa massor med bloggrejer! :) Och kommer ihag dom an! Det forsta var ratt trevligt for dom har klippt graset runt kanalen sa det ser valstadat ut och sa. Tyvarr finns det vissa stallen dar alla dumma tomflaskor och grejer nu syns eftersom graset inte ar 1 meter langt langre sa att folk kan gomma undan sina flaskor eftersom dom ar sa LATA och inte orkar vanta pa att det kommer en sopis pa vagen..! In all fairness though.. det ar jattedaligt med sopisar runt den vagen jag gar pa jobb, men da haller man den val anda i handen tills det kommer nagot! Suck. Lite trakigt var det ocksa att dom formodligen klippte graset nagra dagar sen, sa den dar nya harliga doften av nyklippt gras fanns inte riktigt kvar langre.. Men jag tyckte det var trevligt anda! Och medan jag gick dar sag jag nagot sott och litet simma i vattnet i kanalen.. Aaah, tyckte jag tills det har sota lilla nagot krop upp pa en tjock pinne som lag och flot pa ytan och det visade sej vara en ratta! Bah! Inte sa sott langre... Mitt sista bloggamne har jag nu glomt bort nar det nu har ploppat upp rattor och tomflaskor och grejer i huvudet.. Men jag kan ju alltid komma pa det amnet senare och blogga da! Hihi!

Har aven druckit supermycket kaffe idag, for gudars vad trott jag ar! Anthony ar har och halsar pa fran Edinburgh, sa man har ju inte fatt sova sa mycket de senaste tva natterna..! Han kom i onsdags och sa klart gick vi ut pa en pint. Igar drack vi vin till maten och skulle sen ga ut, for hans kompis skulle komma med ett sent flyg fran Bristol. Na, vi stod och vantade huuuuuur lange som helst vid bussen, men varje buss fran flygfaltet sa var det ju ingen kompis pa. Na, vi tog taxi hem (orkade ju inte ga ut da langre..) och lyckades hitta hans nummer (dessa span hade ju alltsa inte bytt nummer fore de bestamde sej for att komma till Dublin tillsammans). Han hade alltsa precis da kommit till Dublin. 2 pa natten nar planet landade vid 23.. Happ.. Sa han tog taxi ut till mej och sen skulle det ju pratas och has, men jag overlat det at karlarna och gick och la mej. Men USCH vad trott jag var imorse! Sa nu ar det som sagt mitt alskade kaffe som galler! Onskar bara jag kunde ha lite battre kaffe pa jobbet.. men jaja, det funkar val...

Fast nu ar det 25 minuter till lunch, sa det ska bli skont! Jag och Paulita ska val ga nagonstans. Grabbarna kan det handa att joinar ocksa. Ska kolla med dom var dom ar nu. De sightsee:ar ju nu medan jag jobbar. Hehe.

Summer in Finland!

Semestern i bilder..!


Stressigt med jobb

Jamen gudars.. Har skulle jag uppdatera varsta massor om min fina semester, men sa har man blivit sidetrackad av jobb och grejer. Usch da.
Kul var det iaf.
Landade i Tammerfors, och vilken skillnad det var i varmen da! Visst har det ju varit varmt i Dublin under sommarn i ar, men nar jag knappt kunde sova hemma hos mamma och pappa pa grund av varmen, da marker man nog att det anda ar lite skillnad i sommar! Men inte klagas det har! Det var jattetrevligt med varme och sol! Jag och mamma shoppade och gick pa stan, papsen joinade oss pa ol pa Skolan och pa en av batarna pa an. Vi akte pa roadtrip utanfor stan med Ville, och jag och Ville partade i vanlig anda.
Akte till Aland och hade lunch med syster, traffade pa massor med Siljaliter vilket var kul och traffade Suski och drack ol och at notinnerfile pa Olspelens Game Street. Akte ut till Eckero med Madde och traffade Eppu hos Lina. Linus var pa jobb, sa Roland och jag borjade smygdricka lite tills hon kom hem och vi akte ut till Madde och Hamp for att kolla pa deras hus innan vi sen fortsatte ut till Karringsund och sag pa Benny och Mia nar de hade spelning. Grymt duktiga. Borjade forstas bli lite smaberusad vid det tillfallet, och jag och Linus hade lite roligt i bilen pa vag in till stan och tog sakert 100 foton (hur kul det nu kan vara tanker ni, men det var det sinni!). Vi hamnade pa Game Street igen och jag traffade pa massor med peeps fran skoltiden etc och sen blev dev Dino's och Made in Thailand. Rockade loss som bara den och hade blamarken och ont i kroppen efter det. Vi tog taxi hem och hoppade av hos Madde och Hampus (som inte hade kommit med) och tog hem cyklarna darifran. Jag och Linus cyklade tandemcykel. Haha. Det var kul...
Foljande dag jobbade Lina, sa jag och Roland tankte segla, men rodret var sonder, sa det resulterade vi att vi gick korta 18 hals banan pa Eckero Golf. Hahaha! Ja, ni ska veta vad kul det var! Varmt dock, och efter halva rundan borjade det kannas lite jobbigt nar man hamnade i skogar, buskar, sand bunkrar etc etc... Har bor ju tillaggas att jag aldrig golfat pa riktigt i mitt liv, och Rolle bara hade gjort det en gang med Linus forut... Roland skot bort tre bollar och en plastpeg. Haha. Sen akte jag in till stan och fikade med Sussi och Frida. Satt i solen pa Torggatan och hade det trevligt. :D Sen blev det filmkvall hos syster innan hon korde ut mej till nattbaten tillbaka till Abo. Lyckades som tur var tigga till mej en hytt pa farjan, sa det var inte sa jobbigt.. :P
Nanny plockade sen upp mej i hamnen och vi akte hem ti mams och paps pa frukost och sen ut pa stan. Mamma och jag hamtade ut mina nya glasogon! :) Sen shoppade vi lite och pa kvallen blev det Ruisrock da med Irene och Malin. Hade huuuur kul som helst tills vi tappade bort varann i slutet pa kvallen. Sa det blev en tidig kvall. Lordagen var jag i grym extas nar In Flames spelade och jag ringde Madde mitt i publikhavet..! Ah, vad dom var grymma! Vi kikade forstas pa massor med annat, men det var ju dem jag ville se mest. Disturbed var grymma ocksa, Children of Bodom forstas, och Slipknot pa fredagkvallen var sjukt bra ocksa! Missade tyvarr Stratovarius (som jag hade tankt se) pa sondagen, for vi gick ut pa nattklubb pa lordagen, och pa sondagen var man ganska trott... Skulle ocksa ha varit jobbigt att ta sej tillbaka direkt efter det, eftersom man maste ga hundra mil till bussen som tar en in till stan. Men jaja. Inte ska det klagas! Ont i fotterna har jag fortfarande och stank aven tydligen sprit fortfarande i sondagskvall nar jag kom hem, men det var bara petitesser!
Nu sitter man pa jobb och stressar, men jag kande jag behovde en liten paus i mitt jobbande.
That's it.
Ska lagga upp bilder ikvall nar jag ar hemmma. Nu kommer det att ta for mycket tid. :P

Back in Dubbers

Ja, jag vet att jag inte uppdaterat på en vecka. Men det skiter jag i. Jag har haft semester! Och det har vart så förbannat kul! Men nu är jag trött och skulle egentligen behöva sova en vecka. Men imorgon bitti blir det jobb.
Så godnatt. 
Och så försöker vi med både text och bild uppdatering imorgon. 
:P