Gott Nytt År 2011!!!

Från oss i ett inte så snöigt Dublin längre..
Jag är just på väg på jobb och kommer förmodligen fira nyårsslaget i bilen på väg hem..! Men hoppas det blir en bra kväll för alla andra iaf!

Mellandagsrea

Det kan vara farligt med mellandagsrea.. Speciellt i Dublin. För priserna är inte så låga trots rean... MEN. Det kan också vara himmelens roligt! Vi fyndade massor under de senaste dagarna! Spana in:

3 böcker: The Four Elements - John O'Donohue, The Secret - Rhonda Byrne och Eat Pray Love - Elisabeth Gilbert. Doctor Who säsongerna 3 och 4, lite diverse DVD filmer, en mönstrad blå klänning, ett leopard nattlinne, en väst, 2 par jeans och ett par finare byxor med hög midja samt ett par shorts i samma material. En superskön yllekofta, en tröja, 3 toppar samt 2 par örhängen.. :) Hehe.. Så kan det gå. Kollade även in skor, men kunde inte hitta något som jag verkligen ville ha, och försökte hitta ett grått bälte, men det var lättare sagt än gjort.
Även älsklingen fyndade (eller, jag fyndade åt honom):

3 par jeans, en skjorta, en långärmad t-tröja, en fin stickad tröja och ett par ursnygga skor! Och ett läderbälte. :)

Da'n efter da'n efter doppareda'n

Hehe - eftersom julsnön här har fört med sej lite kaos, så har vårt internet legat nere, men här kommer en lite försenad julhälsning från alla oss! :) Puss!




Kenyanskt kaffe

Hmm.. Vi inhandlade äkta Kenyanskt kaffe häromdagen, och nu ska jag just prova på.
Det doftar riktigt gott. Men lite speciellt också.
Ska bli riktigt intressant. :)

Nedräkning påbörjad..

Nu är det alltså mindre än en vecka kvar till jul.. Och är jag klar för julen??? Nej! Inte det minsta!
Jag brukar alltid ha pepparkakor, julgodis, pynt och en massa annat skoj.. Och vad har jag gjort i år? Förutom att jag tjuvstartade på juldekorationerna, så har jag lagat pepparkaksdegen och stekt två plåtar.. Detta är dock inte vanliga formade pepparkakor, utan dom som jag tycker smakar bäst = dvs pepparkakor skivade med osthyveln - ger perfekt tjocklek på dem!! Men det är också den sortens pepparkakor man inte behöver lägga så mycket energi i att göra.. Skulle ha gjort med former i år hade jag nog tänkt, för förra året köpte jag ju former! Men tror ni jag hittade dom då när jag väl tog mej i kragen och tog fram degen jag gjorde för någon vecka sen..?? Nope, rätt gissat.
Satt just och läste min kära Sussilurvs blogg och hon har minsann inte svikit och har lagat en massa skojigt julgott..! Hur kul som helst att läsa, och det var väl det som fick mej att ge mej en spark i rumpan själv. Jag är nämligen ensam hemma ikväll, för boysen jobbar, och jag har redan avklarat dagens pass.. Så jag hade tänkt ta mej ett långt varmt bad, äta något och se någon bra film eller serie.. MEN. Nu tänkte jag först laga någon sorts roligt julgodis (kanske snor något recept från Sussi om jag inte känner för mina gamla vanliga) och SEN ta mej ett bad och se en film.. Hihi!:) Hur lat som helst kan man ju inte vara när kvällen är så ung som idag! :)
Besides, det har blivit sådär ruggigt kallt här igen.. Tyvärr ingen snö än dock, men jag håller tummarna för vit jul!! :D

Before and after

Vad jag är nöjd med min nya frisyr då! :)
Patrick hette han som klippte mej och nu - äntligen - efter tre år, har jag hittat en bra frisör i Dublin!!!! :) (synd bara att vi är på hemkommande, fast jag har ju en super frisör där hemma förstås!!!)

Före:

Och efter:

Vi passade på att avsluta dagen med sushi igen! Hihi! Lyckades lura med mej boysen! :)
Och nu ska vi ta det lugnt. Ska ta mej ett glas vin, och vi ska mysa framför någon bra film... :)

Ledig idag...!!

Och då ska vi ta oss in till stan och köpa lite julklappar och annat kul.
Jag ska även ta tillfället i akt och gå och klippa mej på ett nytt ställe. Fick en voucher till det här stället, så hoppas det är bra. :)
Sen ska jag se om jag kan lura med mej grabbarna och äta lite sushi...! :) (Man måste ju passa på när man är nere i stan liksom.. Hihi)

Julkalender.

Jag märkte just att senast jag öppnade en lucka i min julkalender var den 6te. Hmm.. Lite efter i det här med lucköppnande?? Haha - massa choklad att trycka i mej nu dock..! Hihi!

Höjden på lathet

Att jag ser mej själv som en lat person är ingen nyhet.
Tyvärr.
Det är nog inte heller någon nyhet att jag faktiskt ÄR en lat person också (inte bara något jag hittat på).
Jacek for på jobb för ca 2 timmar sen. Mariusz åkte in till stan samtidigt.
Och vad har jag gjort? Inte rört en muskel!
Ja, jag hivade just röven ur soffan och satt på diskmaskinen och skalade en mandarin.. Men annat än det, så har jag gjort nada - nic - ingenting.

(nic = ingenting på polack språk, uttalas nits - roligt språk det där)

Suttit i soffan och ätit lite julgodis och sett på mina serier på datorn, det har jag gjort hela dagen.. Mmm.. Måste nog råda bot på detta. Tyvärr är det för kallt och isigt att ta sej ut och springa - men älsklingen kom på idén att jag skulle köpa hopprep och hoppa inomhus.. Hmm.. Måste nog tänkas över.. För så här lat är det faktiskt tråkigt att vara.
Punkt.

Jimmy Page

Oooh... De ljuva gitarrtonerna ljuder ur högtalarna när Led Zeppelin's Mothership spelar ur stereon.
Jag har just skivat upp lite morötter, paprika, gurka, avokado, körsbärstomater och mozarellaost att ha med tzatziki och crackers.
Jag har även bytt lakan i sängen idag, tagit en lång varm dusch och nu väntar jag på att Mariusz ska komma ur badet, att Jacek ska komma hem, och sen är det Star Wars dags igen! (Vi har nämligen påbörjat trilogin förra veckan - eller sexlogin?? hahahaha)
En grymt skön ledig dag har det varit - och fortsätter det att bli - idag.. :)

Till Pappa

Idag var jag och gubben min och storhandlade mat för veckan. Tror aldrig jag handlat för så mycket på Aldi, men vi fick en massa saker med oss också..!
Men titta vilken fin shoppingkasse jag hittade!!! :)
(detta är mest tillägnat min pappa, eftersom den lilla tygkassen jag menar kommer från hans gamla fartyg!! hihi)


Dom där tygkassarna är faktiskt bäst att gå och handla med.
1. De tar inte mycket plats och är inte svåra att kånka med när man går till butiken.
2. Man kan packa massor med grejer i dem - mycket mer än man tror man ska få plats med.
3. Även om kassen är tung så är den rätt bekväm att bära.
4. De är hållbara.
5. Och miljövänliga!!
6. Och sist men inte minst - grymt snygga också!

Kalla väder

För två dagar sedan satt vi på värmen i lägenheten.
Vi har inte haft den på alls sen vi flyttade in! Dels för stt det inte varit så kallt, dels för att det inte behövs (för vi får värme både från nedanför grannen och ovanför grannen) och dels för att det är grymt dyrt med gas i det här landet!
Men i förrgår fick ge med oss. Så vi värmde upp lägenheten. Men bara en par timmar. Fast igår var det ju så himla kallt, så då var värmen på lite längre (kanske 5-6 timmar). Men idag är det igen plusgrader ute, så då har pannan varit orörd också! :)
Jag tycker det är roligt att pannrummet hos oss sitter inne i Mariuszs garderob. Haha...!

Självständighetsmys

När min chef är bortrest (som den här senaste helgen + några dagar), då är det jag som chefar. :)
Det kan jag säga är riktigt kul.
Don't get me wrong - mitt jobb är super det med, men man får liksom lite mer inblick i allt när man själv är the big boss. Well.. big och big är väl att ta i.. men boss över mitt team iaf. :) Hur som helst så har det varit skönt att kunna få saker gjorda den här helgen. Som mina egna supervisor grejer, samt annat jag hjälpt chefen med. Och eftersom det faktiskt har varit rätt lugnt den här helgen (300 pers inhouse och 3 julfester), så har jag kunnat beta av det mesta jag behövt! Ska ta och avsluta de sista grejerna jag har på tapeten imorgon, för att sen kunna njuta av två dagar ledigt.. :) Men det känns skönt.. Speciellt som vi håller på och närmar oss årsavslutet, så det är ju som mer grejer som behöver tas hand om innan 2011. Som tur är jobbar jag fram till slutet, så jag vet att jag har tid att få allt gjort. Inga semesterledigheter som gör en seg i huvudet.. Haha.. :)
Idag var det väldigt lugnt (och då menar jag VÄLDIGT lugnt, bara 40 utcheck-40 incheck) och imorgon är det likadant.. :) Fint det. Speciellt eftersom jag sen efter jobbet kan njuta och ta det lugnt till på fredag.
Och snön är fortfarande kvar!! Det är väl runt -7 just nu tror jag, om jag ska lita på termometern, och det tror jag nog jag ska. Den är ju trots allt köpt på Biltema i Uppsala, så den borde ju känna av kalla temperaturer rätt. :)
Sitter nu här och ska snart ta mej till sängs (det här med tigiga morgnar på jobbet betyder liksom uppstigning klockan 5 för mej, och efter att bara sovit några timmar igår natt så börjar ögonlocken kännas tunga).
Men en kopp glögg och lite njutande av vädret (det snöar för tillfället), samt julgransmys borde jag nog kunna hinna med innan dess! :)


Mitt Land

Jag är stoltare än stoltast över att vara finsk.
:)

Värsta dimman

Vaknade imorse och trodde snön hade börjat försvinna.. Men... Nu har det blivit så dimmigt att jag kan inte för något i världen tro att det skulle bli varmare igen.
Yay!
Snön stannar kvar!! :D

Massor med snöööö!!

Det är våra fina röda balkongljus där uppe också..! :)
Fiiiint med vinter!