Crosswords and Sudoku

Aaaah... Efter hela eftermiddagen i solen igår, och hela förmiddagen i solen idag, och med god smoothie och rostbröd med hummus till frukost sitter jag nu glad och belåten och umgås med min gubbe. Ja, jag sitter vid bordet med datorn, och han i soffan med Sudoku. Haha. När vi satt ute i solen var vi båda lika sociala, jag med korssord och han med sin Sudoku... Men inte gör det något, för om en stund ska vi hoppa i bilen och åka till Ikea och inhandla ett bord ut till balkongen, samt en kniv ... ehm... kniv.... en såndär sak som gör att knivarna blir vassa igen... Alltså, vad heter det?? Knivvässare? Hmm.. Kan det stämma det? Oj, vad svenskan har blivit svår nu också....
Anyway - och så ska vi inhandla någon rolig 1-års present åt lilla Nikodem som fyller på lördag!! :)

Har även märkt att jag behöver inhandla en ny korsordsbok åt mej själv... Efter allt solsken vi haft på senaste tiden så behövde jag skaffa något för att inte sitta och bli tokig ute på balkongen - korsord tyckte jag lät som en utomordentlig idé. Men så pass rastlös som jag brukar bli direkt nuförtiden när jag sätter mej ute i solen så har det resulterat i att alla korsord nu är lösta i den boken.. Så som sagt - ny borde insförskaffas.

Vin på eftermiddagen

Jepp. Det kör jag. :)
Jag och ett glas vitt på balkongen. Med strålande solsken, korsord i knät och i väntan på att älskling ska komma hem. :) Jag tog en 3 timmars tupplur imorse efter att jag kom hem från jobbet, och sen pinade jag mej upp och ut i solen. Jag har bestämt mej att jag INTE ska se ut som mitt vanliga vita jag när jag behagar mej hem i augusti. Jag vet att alla andra (och då menar jag ALLA andra, även de värsta blekfisarna) trots mina tappra solningsförsök ändå kommer att vara brunare än jag, men förhoppningsvis kommer jag inte se alltför "Snövits-aktig" ut.
Så, nu har solen kommit fram ur sitt lilla moln igen, så nu ska jag ut på balkongen igen! Ozzy rockar på i bakgrunden och grannarna kan kanske ha i nerverna på min alltför höga musik, men det är mitt på dagen, så de får de tåla! :)

Dukti kicka

Idag vaknade jag och hade en valdigt ovanlig energi. Vet inte vad det var. Jag sov inte alltfor lange... Speciellt inte om man tanker pa att jag inte sov tillrackligt igar, och att jobba natt tar ju ut sin kraft - med all ratt. Sa jag vet inte var jag fick den har sparken i baken ifran och borjade stada lagenheten. Inte direkt efter att jag steg upp forstas.. Forst lag jag pa balkongen en stund och loste korsord och lyssnade pa Tyskland-England matchen i bakgrunden medan jag njot av solen. Nar den rackarn sen behagade sej ga i moln sa hoppade jag in och fortsatte se pa matchen. Imp det har med att alla stora europeiska lag aker ut tidigt.. Haha. :) Anyway - darefter tankte jag att jag skulle overraska alsklingen tills han kom hem fran jobbet och borjade storstada. Det kan ha att gora med att KT flyttat, for nu far jag anvanda hela lagenhetn for vart pick och pack och kan grisa pa mitt eget satt dar jag vill.. Sa jag passade pa att plocka undan grejer in i hennes gamla rum och stadade pa samma gang. Tyvarr var jag sa inne i min lilla stadyra och Iron Maiden vralade pa for fulla muggar i stereon att jag inte ens markte nar Jacek kom hem. Haha..! Stod i badrummet och rengjorde badkaret och diggade till musiken nar dorren helt plotsligt oppnades och dar stod han som ett fragetecken och undrade vad i hela fridens namn det tagit at mej..? Hmm.. Inte sa att min alskling tycker jag ar lat nar det kommer till stadning?? Men det tycker jag ar orattvist, for vi har en pakt. Han ska stada. Och jag ska laga mat. Men nu var jag i full fart med att gora hans sysslor och trots att jag hade hoppats pa att vara klar tills han kom hem sa var han glad! Han till och med hjalpte till med det sista. Fin karl jag har. :) Inte for att han gjorde mina sysslor med matlagning efterat, men det far man ta. Vi har inte sa mycket mat i kylen nu iaf, for det ar loning forst nu i veckan.. Men vi sprang ner till narkopet och handlade frukt och grejer och lagade smoothie, mackor och vattenmelon till middag. Haha. Vi ar ju for goa. :)



Tillaggas kan att nar klockan nu ar 0300 sa ar min energi totalt bortblast och jag kan knappt komma ihag att jag verkligen gjorde alla dessa saker idag.

World Cup 2010

Idag var jag och sag min tredje varldskupmatch for aret. Uruguay-Sydkorea. Uruguay gick vidare - yes. Det tycker vi om. Jag var och sag matchen med Silvia - och oj vad spannande det var! Och vad puben hade Koreanare!!! Jaysus sager jag bara! Nar Sydkorea gjorde mal trodde vi att stallet skulle falla ihop, sa mycket som de hoppade osv. Plus att hur sa sma manniskor kan gora sa mycket ljud ar helt beyond me...!
Efter matchen gick vi iaf pa pizza och sen plockade alskling upp mej fore BBQ hos hans bror. Sonia fyllde ar, och det var helt najs party - tills jag maste ta mej i kragen och aka pa jobb for natten... :( Nasta helg fyller lilla Niko 1 ar, och da ar det fest igen, men jag jobbar ju forstas igen - bah. Min sista helg pa detta jobb - yay! :)

Idag fick jag aven traffa lilla Tadek som nu ar 2 veckor gammal! Och han ar saaaaaaa sot! Jag vet att man alltid sager att bebisar ar sota och fina, men den har - han ar vacker! Helt enkelt mind blowingly vacker! Och sa liten och sot - trots att lungorna hans ar enorma - haha... Var iaf kul att se honom, och forhoppningsvis kan jag byta pass nasta helg, sa att jag kan komma och mysa med de sma bebisarna jag ocksa.. :)

Bye bye my sweet Burrito!

Idag har min Burrito flyttat till England. :( Vi bodde ihop sen hon kom till Dublin, men nu har hennes visum runnit ut och hon har blivit britt. Kommer att sakna henne. Massor! Vi hade himla kul hela tiden!

Bye bye my darling!!!! xxx



Baby feelin' better

Jag har nytt jobb, bor med världens bästa pojkvän - plus att han börjar bli bättre igen - och vädret är super! Vad mer kan en flicka önska sej?? :)


Nytt kapitel in da book

Hej, jag heter Laura Åman och är den nya Reception Supervisor:n på Royal Marine Hotel i Dun Laoghaire, Dublin.

Det tackar vi så varmt för!

:)



Igår var vi ut på firar drink. :)

My baby's sick :(

Efter gårdagens Brasilien-Elfenbenskusten match vaknade jag imorse av att jag brände - ordagrannt brände - mej på min plutt. Superhög feber hade han. Jag fick honom att sjukskriva sej för idag, och tur var det, för han var ju helt död när jag väl kom hem efter jobbet..
Stackarn - så nu kurerar vi.
Get well soon baby boy. ♥


My baby makes the world go around



Koza

Nu har min förkylning börjat avta, och övergått till riktigt snorkalas. Näsan bara rinner.. Usch! Vilken tur att jag är ensam hemma och kan sitta här med mina "näsdukar" och inte bry mej så mycket. Får bara se till att plocka upp efter mej före älskling kommer hem från jobbet.. :P
Idag är en sån där förbannad dag då man inte alls vill vara sjuk by the way.
Solen skiner såååå fint... Gassar på kan man säga. När jag kom hem från jobbet hoppade jag faktiskt i bikinin och lät solen steka på ett tag på balkongen. Tills jag somnade. Haha. Nå, fick en hel dos med D-vitaminer iaf. Och förhoppningsvis lite färg. Och frisk luft. Så alltför dumt var det ju inte. Tyvärr känner jag att det räckte så, solen har lagt halva balkongen i skuggan nu, och så mycket energi har jag inte att jag skulle ta mej ut för att njuta mer av den.. Så nu sitter jag här i min "Moody"-morgonrock. Med mina snorpapper. Och datorn i knät. Och undrar vad jag ska hitta på näst. Film?


Ja, tilläggas kan ju att "Moody" är en ko. På min morgonrock.

Polska lektion

Polska är svårt. Det är det. Jättesvårt. Orden påminner inte om någonting. Och de är helt sanslöst svåra att uttala ibland (well, mest hela tiden faktiskt)! Men vissa ord gillar jag. Vissa ord är jättesöta och det bara pirrar i kroppen varje gång han säger dom sakerna till mej. Ja, polska är faktiskt till och med ganska vackert.

For example:

Misiu - teddybjörn

Han är min lilla misiu. ♥


Smoothies

Jag ligger återigen på soffan och degar.. Jobbade idag faktiskt. Men huj vad jobbigt det var. Helt slut nu. Så när jag kom hem slängde jag mej ner på soffan och har inte rört mej en millimeter! Eller jo, förlåt, där drog jag allt en liten lögn. Jag steg upp och lagade smoothie.. Mmm... :) Äppel, melon och jordgubbar.. Lite intressant.. kanske inte den bästa jag gjort, men helt klart godkänd! Älskling köpte nämligen en mixer till mej i samma veva som vi köpte datorn, jag bara har glömt att nämna det..Så var och varannan dag nu så avnjuter vi någon god fruktdrink.. Hihi.. Orsaken till min intressanta mix idag var för att äpplena höll på och skulle bli dåliga om jag inte snart använde upp dem, och inget annat jag hade i fruktkorgen verkade passa.. Iofs, halvvägs igenom mitt äppelskalande kom jag fram till att jag ju kunde baka äppelpaj, men då hade jag redan gjort stora tärningar av äpplena, så jag stuntade i den idén och mixade på i min fina mixer istället..! Nu om jag kanske skulle avnjuta ett nytt glas och kanske se på någon trevlig film eller serie.. Hmm.. Låter som en idé!

I AM like James Bond

Bara för att jag är sjuk och jag har legat i sängen i 3 dagar och degat och sett på diverse avsnitt av Vänner, Grey's Anatomy, Supernatural etc, så passar jag på att rubrikera med ett citat.. Från Vänner. När tjejen i kassan på babybutiken ger Ross en komplimang om att han är som Indiana Jones... Anyway.. Det var inte det roliga, men här omdagen var det gäst som hade gett MIN älskling en komplimang och sagt att han ser ut som James Bond. Han nya. Daniel Craig alltså...

Lika?

Godnatt mina vänner

Vad är det som händer på jobbet? Vi är fullbokade och har så upp över öronen mycket att göra att man kommer hem och kan inte annat än slänga fötterna upp på fotpallen och slänga sej själv ner i soffan och bara va... Så slut jag är idag då. Igår var jag hemma och låg i sängen hela dagen, bara för att jag kände mej krasslig och var allmänt trött efter 4 nätters jobb. Men idag. Idag tvingade jag mej upp och åkte på jobb trots lite feber, och 4 timmar in i mitt pass var jag helt slut. Jag hann knappt andas före det. Visste knappt vem jag jobbade med och hade en hel hög med saker som skulle göras... Men det är sådana dagar jag gillar. När man känner att man verkligen gör något. När man är så slut i kroppen att varje litet steg värker. :) NÄR man är frisk och kry. När man å andra sidan är sjuk och seg är de dagarna förmodligen de värsta man kan ha. Varje litet steg värker. Allt tar ont.
Tur att jag har världens bästa pojkvän som fixade varmt te och lindade in mej i en varm och tjock morgonrock så fort jag kom innanför dörren.. :) Ledig imorgon igen.. :)

Skype

Nu har vi laddat ner Skype ocksa, sa nu ar vi riktigt online!! Sa nu ar det bara att hora av sej den vagen nar ni ser att jag ar online! Gud, vad kul det kanns att vara med i svangarna igen!! :) Man marker inte hur mycket man saknar internet forran man far tillbaka det.. :P

Nu ska har jobbas vidare.. Imorgon ar jag ledig, och eftersom jag kanner av att jag borjar bli lite halvkrasslig, sa ska jag ligga i sangen/soffan hela dagen! Det har jag bestamt. Alskling ar ocksa ledig, sa han kan fa joina om han vill. Pa tisdag ska jag prova pa en ny vaxningstjej, forhoppningsvis ar hon lika bra som min forra. Hon akte tillbaka till Brazilien inte lange sedan for hennes mamma fick cancer. Usch, jobbigt nar det hander, och vi tanker pa henne harifran! Men sa nu ar vi pa jakt efter en ny tjej igen, och denna kom valdigt rekommenderad! Plus att hennes priser ar bra ocksa. Sant gillar vi. Idag var jag och alskling och handlade, och kom hem fran irlands storsta Tesco med 143 Euro vart av varor. Haha, tycker ni och tror att vi har mat for en vecka.. Men jag som bott har ett tag nu kan saga att det ar en normal handling for nagra dagar bara.. Ok, vi handlade lite stadgrejer och lite extra mat som vi inte riktigt behover.. Som Ben & Jerry's glass som var pa special pris. 3 Euro byttan. Gott det. Vi tog hem 3 byttor. Mmm... Ben & Jerry's... :)


Ms Monroe


 










"Beneath the make up
and behind the smiles,
I'm just a girl
who wishes for the world."















Ett sätt att fördriva en lördag kväll..

Nu är jag trött... Det tog på krafterna att ändra bloggens utseende, så nu är jag puff. Helt puff.
Ska hoppa i duschen och ta mej över till Kealy's pub för en pint före jobbet. Det är leaving pint för Renate och Leandro, som båda jobbat sin sista vecka på hotellet. Skulle egentligen inte orka, men man får väl ta sej i kragen och lägga leendet på läpparna och bara gå. Ska ju ändå jobba sen..

:)

New hairdo

Nu har jag ny och fin frisyr. Sååå skönt att ha en lätt och somrig frisyr, med ny fin färg..! Yay!


Klippning

Yay - idag ska jag antligen fa aka och klippa mej! Nagot som jag vantat pa att gora och som lange har varit pa tapeten. Bort med alla kluvna toppar, tack!

Who Framed Roger Rabbit

Igar hade vi en liten impromptu dejt. Jag hade ett mote nere i Dun Laoghaire, och alskling var sot och kom med mej. Efterat strosade vi runt pa pirerna och tittade pa de fina segelbatarna. :)


Tyvarr var det lite for mulet och blasigt, sa vi drog vidare in till stan och at sushi. :) Mmm... sushi... Det var sa lange sen jag fick i mej god sushi sa jag tog den storsta ratten dom hade, och fick tyvarr inte ens i mej hela alltihopa. Men gott var det! :)

Val hemma tog alskling en power nap eftersom han jobbade natt, medan jag tog en liten nostalgi trip bak i tiden och sag Who Framed Roger Rabbit och skrattade mej dubbelvikt. Jag alskade den filmen nar jag var liten. :)


Grattis Burrito!

Igar var det min sota KT's fodelsedag. Vi lagade middag och drack vin och gick till puben och drack lite mer a vin och kom hem igen och at dessert. Hur kul som helst hade vi. Och det var nog en av de sista gangerna vi kommer att ga ut, eftersom hon aker till UK om tva veckor.. :( Puss pa henne iaf!
 

Godmorgon varlden!

Hmmph... Jag som trodde jag skulle vara mer aktiv nu nar vi kopt dator.. Men det hander ju sa mycket annat... Det ar till exempel jatte mycket som hander pa jobbet. Folk har slutat, det borjar bli sommartider, och den har veckan ar det konsert efter konsert efter konsert.. Och massor med peeps bor hos oss... Inte for att jag klagar. Skont med mycket att gora. Passen gar sa mycket fortare. Men nar man ar sa IQ befriad som jag ar ibland, sa kan det ocksa vara negativt. Jag glomde namligen att ta med mej ett par extra skor med mej igar, sa jag knallade pa i 9,5 timmar i mina nya (!) hogklackade skor. Aah.. Smart? Mmm.. Ni forstar... Jag kande inte ens fotterna nar jag val kom hem igar. Aj. Sa idag gar vi tillbaka till min gamla vanliga shoes istallet.. :)

Sony Vaio

Vi har kopt dator!!! :) Fina fisken - Sony Vaio. :) Jag ar kar i den! :) Har lekt med den i tva dagar nu.. Inte hela tiden forstas, jag har lyckats halla mej ratt bra - som idag till exempel, eftersom det ar dzien dziecka. :) Jag fick min vaska. Wuhuu! :) Jattefin - tack alskling! Vi akte pa lite shopping och sa halsade vi pa Jaceks kompis ute pa landet och sen kom Mirek och Aga via oss - och oj vad stor hon ar! Det ar nog snart dags! Hon ar pa overtid redan - men han sparkade pa och hon sa att hon kande som att han var pa vag.. Hihi.
Nu ar det film med alskling som galler! :)