Lilla Jul!!! :)

Ok, vi är lite efter i vårt lilla jul firande.. Mest för att vi jobbat, och för att grabbarna inte vet vad lilla jul är.. Men imorse tog vi oss i kragen, åkte till IKEA och köpte glögg och tog fram julpyntet. OK, mesta julpyntet tjuvstartade jag med förra veckan - men nu åkte även julgranen upp..! :)
Ska bli kul att komma hem från jobbet (som by the way ser ut som ett vinterslott nu i snön) och mysa i julpyntet.. :)
Ska dock upp och jobba imorgon bitti, men det ska bli skönt med en varm kopp glögg när jag kommer hem.. :)



Så här fint har vi det på jobbet. :)



Killarney "weekend"

Vi hade en super minisemester när vi åkte ner till Killarney. Såååå fint det var. Kallt hade det hunnit bli dock, och där med. Men det var skönt att ha en par dagar tillsammans bara vi.. :)










Glad lilla jul!!!!!!!

Sånt här roligt väder vaknade jag upp till imorse..!
Hur bra är det då när det är lilla jul??? :)
Inte för att jag ska fira lilla jul idag, jag jobbar nämligen, och det kommer vara pest och pina att köra med vår lilla bil till jobbet i det här vädret (Jacek har nämligen redan provat, han körde till mekanikern imorse och det var haaaaalt), men imorgon slutar jag tidigt och då blir det "firande"!!! :) Det mesta av julpyntet har redan åkt upp, lite av en tjuvstart på mej i år.. Hihi...


See you suckers!

Jag och älsklingen ska just sätta oss i bilen och åka på romatisk "weekend" i Killarney! Vi fick tag på två gratis nätter på Gleneagle Hotel genom Przemek - och nu ska vi åka iväg på spa och pampering! :)
See you Thursday!

My fathers daughter

Japp.
Nu är det bevisat.
Jag har växt upp och blivit - inte min mor som så många döttrar oftast blir - min far. Jag kan nämligen inte längre klara av en dag om jag inte får i mej en kopp kaffe på morgon. Detta har blivit värre och värre hela tiden, och trots att jag tidigare nog har kunnat klara mej flera dagar utan kaffe så har det nu slagit om och jag är fast. Jag är beroende.
Inte bra.
Don't get me wrong - på alla andra sätt är jag precis som min mor. Skrämmande lik faktiskt, vilket min kära karl påpekar så ofta han kan. Men det gör mej ingenting. Mina föräldrar är bra föräldrar. Och bra människor. Och jag är glad jag är lik dem. Men kaffet liksom?
Nå, det går nog inte att inte bli som sina päron. Det ligger liksom i generna. Ojoj, mina stackars framtida barn har ingen chans. De kommer bli fullständigt tokiga - precis som sina äldre.

Idag är jag för övrigt ledig. Hela helgen är jag ledig. :) Och ikväll blir det utgång. Har inte varit ut i Dublin på väldigt länge, och jag tänkte att det var dags att passa på. Älsklingen jobbar imorgon bitti, men det kan han göra det. Så det blir bara jag som går ut. Men jag har inte sett mina vänner på ett bra tag, så det ska bli kul. Förhoppningsvis kommer man inte må alltför illa imorgon, men det får man väl leva med.. :P

Igår var vi och såg nya Harry Potter. Yes sir! Och vad bra den var!!! Helt enkelt bästa hittills! Störande att man måste vänta så länge på nästa - sista - filmen, men det känns såååååå spännande!! Nå, har man inte läst böckerna så kan jag förstå om den här filmen är lite confusing, men jag tyckte den var grym!!! :)
Plus att vi var på sushi restaurang före filmen - och jag fick i mej hela stora sushi tallriken (brukar oftast lämna lite, för den tallriken är nämligen stooooor). :)

Countdown

Nu är det snart dags!!!
Harry Potter and the Half Blood Prince hade sin Dublin-premiär i måndags, men eftersom jag jobbar som jag gör, så väntar jag tills den öppnar i biosalongerna på fredag. Och ärligt, vem vill nu gå på fina premiären med alla kändisar när man kan gå med sin älskade en vanlig fredagkväll?? Haha..!
Nå, vi ska iaf slå till med dejt - men det blir då hela "familjen" eftersom Mariusz är ett Potter-freak han med, så vi ska alla tre äta sushi (dvs jag äter sushi och de något annat på menyn) och sen knalla till bion. Mmm...
Can't wait!!! :)

Sen är jag även ledig resten av helgen - vilket i sej är helt sjukt! Har inte haft en ledig helg sen jag började på Royal Marine! Men inte gör det mej något - jag har ju haft en par semestrar! Så det blir nog lite party i helgen också..! Yay!


Fredag kväll

Jag dricker portvin, steker plättar och fixar julkort.
Grabbarna dricker vodka och spelar Colin McRae med Jacek's nya PS3-ratt.
Vi har alla kul.
:)

Christmas!!!

Tjolahopp!
Mår aningens bättre ikväll. Imorse var det lite småjobbigt, men det har blivit bättre. Ingen feber längre iaf, snuvan hänger i men det lär väl ta ett tag, men halsen börjar bli bättre. Jag nyser något fruktansvärt dock. Samma sak hände när vi var i Polen, men det var mest för damm och att Jacek's föräldrar röker inomhus, men nu liksom? In all fairness så har inte lägenheten blivit städad på ett tag, så jag och Mariusz (mest Mariusz) städade idag. Och efter städandet hoppade jag i duschen, och jag tror det är en av orsakerna till att jag mår lite bättre... Det liksom känns bättre. :) Nysningarna kan ju förstås bero på att Mariusz röker - inte inomhus förstås - men kläderna luktar rök fortfarande.. Ska försöka tvätta hela hans garderob, så luktar det inte så mycket inne.. :P
Snart är det by the way jul. Ska bli såååå kul. Älsklingen köpte ett jul magasin åt mej förra veckan - med masor av tips på julpyssel..! Så om jag mår ok imorgon, så ska jag ta mej ner till Home Base och inhandla lite grejer att julpyssla med. Som julkort till exempel.
I år blir det inte mycket presenter, men man kan ju lägga mer tid på julkorten liksom! :)

Sjukt trött

Eller trött sjuk??
Trött på att vara sjuk!
Nu vill jag att den här förbenade förkylningen kan ta och flyga sin kos. Bort säger jag! Iväg!
Har varit soffbunden sen i söndags.. Missat två dagar på jobbet.. Tur att jag är ledig imorgon, men iaf! Jag vill upp och röra på mej! Speciellt nu som solen skiner utav bara f*n! Sååå fint väder!! :)
Nu ska jag just skicka iväg vår kära lilla Mariusz till stan själv. Han ska in och ta bort sitt simlås på telefonen och ska få göra det på egen hand eftersom både jag och gubben min mår lite sisådär..
Och så ska jag försöka få liv i gubben också - jag är nämligen lite hungrig, och han mår bättre än mej iaf, så jag ska se om jag kan lura till mej en frukost..! :)

Soffpotatis

Igår jobbade jag sent.
Sen var det födelsedagsfest hos Przemek.
Vi var väl där till runt 4 på morgonen, och eftersom jag skulle upp och jobba på morgonen igen så var jag designated driver.
Kul fest var det, trots att jag var väldigt trött den sista timmen..
Och OM jag var trött imorse!!! Som tur var så var det rätt lugnt på jobbet. Och vi hade ett mittenpass idag också, så jag som mådde illa hela morgonen (på grund av att jag var så trött antar jag) gick hem lite tidigare. Sjukt svårt att köra hem var det, men som tur var gick det rätt smidigt, och jag har varit soffliggande sen jag kom hem. Slumrade även till en stund tills Jacek och Mariusz for iväg och bytte baklykta på bilen (besiktning imorgon, och lampan var paj) och handlade. De kom tillbaka med handlingen typ 1,5h sen men sen gick dom tillbaka ner, för när smartskapen bytte baklyktan så slutade backningslysen funka. HUR dom nu lyckades med det är svårt att säga, eftersom de funkade hur bra som helst tidigare idag. Själv märkte jag att jag kanske har en förkylning på inkommande, för illamåendet sen imorse har inte riktigt avtagit.. Så jag har inte orkat mej ner för att se vad dom riktigt donar med. Plus att det blåser utav bara fan. Dom har lovat storm nämligen. En orkan ska vara på inkommande tydligen. Hmm..
Tror det blir sängen om en stund. Kan behövas efter bara 1,5h sömn förra natten och tuppluren på dagen.. Man ska ju upp till besiktningen till 9 liksom.. Tur att jag är ledig resten av dagen. :)

Babyboom

Men alltså...??
Vad är det här?
Det är RIKTIG babyboom på gång nu!
Jag har en kollega på mammaledigt sen två veckor tillbaka. En till som är på väg nästa vecka. Tre stycken på Radisson som är gravida, och tre vänner hemma i Fin/Sve som också väntar tillökning!! Plus att när jag fortfarande jobbade på Radisson så var det tre som fick barn under den tiden. Och så har ju Jaceks bror en unge på 15 mån, Cormacs unge är detsamma och Mireks och Agas lilla är väl runt 6 mån... Jag menar; wow!
Fast jag tycker det är jättekul! :) Massa små parvlar som kommer springa runt nu det kommande året.. :)
Fast man börjar ju undra - är jag sen i svängarna? Är det någon där uppe som försöker säga något??
Anyway, jag väntar med mina små parvlar tills vi är hemma och stadgade. :)
Men grattis till alla som faktiskt har en parvel växande i magen, eller utanför!

Jamen

Vad det har regnat idag!
Hoh säger jag bara.
Jag tog Mariusz med mej till stan och vi blev dyblöta.
Men vi fick det mesta gjort.
Fixade telefonnummer åt honom, fick hans PPS nummer nästan fixat (vi saknade visst ett dokument, så Jacek ska ta dit honom imorgon igen - för jag jobbar), jag fick jobbkjolen uppfållad och träffade även på Silvia och Cormac.
Kvällen har vi spenderat framför film och dator med god mat, medan Jacek var på jobb. :P
Imorgon bitti är det jobb igen, så nu ska jag säga godnatt åt mina grabbar och lägga mej och sova lite. :)
Ska bli fint det.

Sushi!!!!

Vi var till Yamamori idag. Sushi is the shit!


Sådär ja...

Då var vårat första år avklarat. Och lika lycklig är jag nu som då! Då visste jag förstås inte vad som skulle hända, men jag är glad att det gick som det gick. :)
Jag jobbade igår morse, och lämnade min lilla älskling i säng - usch, vad jobbigt det var. Men ännu jobbigare blev det när jag kom på jobb och hörde att Claire hade sjukanmält sej och ingen annan svarade i telefon.. Jag var alltså ensam i 4 timmar med 130 utcheck tills jag fick tag på Antonina. Som tur var var det ju söndag, så de flesta steg ju inte upp före 10 iaf. Så det var bara min sista ensamma timme som var stressig. Tur i oturen alltså. Men jag bestämde mej för att sluta en timme tidigare, så jag kom hem i rätt god tid. :) Trafiken hade börjat bli lite jobbig redan då vid 14.30, och jag som fortfarande kör med reservdäcket (ska hämta nya däck idag) var lite nervös att dagen skulle sluta i katastrof - men det gick bra. Väl hemm fick jag lov att ta mej en tupplur, för trots att dom vände tillbaka klockan så hade jag ändå bara sovit ett fåtal timmar natten före, och jag ville ju vara glad och pigg för vår ett års dag. :)
Vi piffade upp oss och gick till Mandalay - den väldigt snajsiga kinesiska restaurangen här i vårat "bostadsområde". Riktigt fint var det och maten var super. Vi rullade hem därifrån kan jag berätta. Sen satt vi här hemma och såg på film dagen till ära - haha. Vi skulle egentligen ha gått ut men vi kom fram till att på grund av att det var Halloween så skulle det vara proppat med folk överallt, så vi satsar på det någon annan dag. :)

Idag är det nu alltså november. En månad kvar till december - förmodligen min favorit månad, och det på grund av julen. :) Jag saknar en riktig fin vit jul dock, men eftersom den här julen förmodligen blir vår sista här i Dublin iaf, så känns det som att det kvittar om jag har snö eller nä. Men man ska aldrig säga aldrig - för dom har lovat riktigt massor med snö till vintern här (mer än förra året, och då var det ju redan rekord!).
Och ikväll flyttar den här jeppen in hos oss. Klockan 2305 landar han. :)