1 år med plutten min :)

Imorgon är det Halloween. Och vi firar ett år ihop. :)


Kocham cie cookie!

Inte bara regn

- ösregn.

Och jag som steg upp tidigt idag och skulle ta mej en liten springtur i parken. På min lediga dag. I eftermiddag ska jag även ta mej ner till staden. Hälsa på min kära Silvia och fålla upp en av jobbkjolarna. Men hmmm.. Usch vad jag drar mej för att ens titta ut på det här vädret... Och jag måste gå hela vägen ner till bussen, och sen hela vägen ner till Silvia.. Huuh.. Inte skoj kan jag säga... Ska nu iaf hiva i mej frukost, för någon springtur blev det inte - bara en massa internettande.

Resultat!


Pumpa

Som jag tidigare nämt: Halloween är stort i det här landet.

Detta betyder att vi nu sitter här och karvar ur en pumpa.


No bump, no hump - no pang, no bang..!

Idag fick jag punka.
På höger framdäck.
På motorvägen.

= inte bra.

Och detta efter att jag sovit 4 timmar, åkt på tidigt som attan, och tränat in två nya tjejer på receptionen själv, medans jag behövde göra mitt vanliga jobb och lite till..! Jag jobbade non stop - utan paus (jag var hungrig, I can tell you!) - och såg otroligt mycket fram emot att komma hem och slå mej ner i soffan.
Vad hände? Jo, jag försökte byta till reservdäck mitt ute i ösregnet i vägkanten av en väldigt trafikerad motorväg i rusningstrafik, men fick som tur var hjälp av en polisbil och en snäll samarit. Dock när däcket var bytt kom det fram att det inte fanns luft i reservdäcket heller. Jag fick vänta 25 minuter på bärgningsbilen, som bara bärgade mej av motorvägen. Tur att jag hade en liten "generatorpumpsak" i bilen, så bärgningsgubben pumpade luft i däcket åt mej och jag kunde köra till närmsta bekant: Jacek's bror. Där fick jag middag och såg film och tog det lugnt och tog mej sen hem när det var lugnt med trafik. 80 km/h på motorvägen.
Jaja. Så kan det gå.
Men varför ska det alltid gå så för mej????????

Oups - did I just do a boo-boo?

Hihi - det tror jag inte!
Jag beställde just hem biljetter för att gå och se Thin Lizzy i början på februari!
Den ni!
Visst, det är klart - det kommer ju inte att vara i närheten av vad det var på 70-talet - men när lilla fröken Åman inte ens fanns på den tiden så tar man vad man kan såhär i modern tid! :) Ska bli bra iaf! Någon som är sugen på att komma till Dublin och med och se rockarna den 17de feb? :)


Hutter

Imorse steg jag upp väldigt tidigt (alltför tidigt nästan) och fick mej en liten chock. 2 grader ute. I Dublin. I oktober.
Jag menar? What the..?
Och om ni tror att det var där min chock slutade så kan jag berätta att jag en halv timme senare satt i bilen på väg till jobbet och lyssnade på nya Radio Nova (och väääärldens tråkigaste morgonpratare (trots att kanalen är bra)) och fick till min stora förvåning reda på att det just då i den stunden var -2 grader i Dublin!!! Minus liksom!! I Dublin! I oktober!!! What on God's green earth..??
Detta fick mej att känna mej lite glad iaf, eftersom idag var det Dublin maraton - och jag kunde bra stå inne och jobba och inte behöva vara avis på alla löpare och åskådare. Trots att det nog hade vart ganska kul att se.. Men det har jag gjort förut - och det kommer väl fler! :P

Denna kalla helg har för övrigt fått mej att tänka på julen.. Mmm... Jul..... :)
Jag är en julmänniska. Det är bara så. Massa julpynt, julmusik och julgodis etc etc - då är jag glad. I år ska det inte resas någonstans. I år kommer det ingen och hälsar på (vad jag vet). Så i år ska jag och min älskling fira jul ihop för första gången själva. :) Ska bli skoj. Förmodligen ska jag hiva ihop någon sorts julmiddag någon av dagarna före jul. Det har jag ju gjort varje år här i Dublin. Åt alla mina kära vänner som inte åker hem. Som måste fira här. Och så kan det ju hända att Mariusz (vår snart nya inneboende) stannar här för julen också.

På söndag är det föresten en alldeles speciell dag för mej och min gubbe - 1 år ska vi fira ihop. Båda jobbar dock, men någon sorts middag ska vi väl kunna hiva ihop.
Och så är det ju förstås Halloween i helgen. Halloween är STORT här på Irlandet. Har en massa inbjudningar till fester, men eftersom jag jobbar hela helgen så känns det som att det inte riktigt kommer att bli av.. Nåja.. Har inget att klä ut mej till ändå.. :P
Förra årets Halloween fest kan bli svår att toppa iaf!


Snark...

Ibland är det sämst att vara så lat som jag är.
Jag slutade alltså jobba 23.30 ikväll, och meningen var att jag skulle köra bilen upp till flygfältet och älsklingen skulle köra hem mej direkt.. För han slutar nämligen klockan 0200 inatt, och behöver då bilen för att komma hem (inga bussar den tiden). Men jag var så lat på vägen hem och tänkte äsch - jag tar hem bilen och så kan jag ju sitta uppe till 0200 och hämta honom då! Oftast tar det lite över en halv timma att köra hem nämligen, och så ska det varvas ner och så efter jobbet, så jag brukar inte komma i säng förrän runt 0100 iaf när jag jobbar mina sena pass.. Så jag tänkte att en timme till kan väl inte skada - jag kan bra hämta honom.
Bah.
Tji fick jag. Jag kom hem på mindre än en halv timme, och var redo att gå i säng i princip 0015. Har nu suttit på nätet och försökt fått tiden att gå i över en timme - men jag vet inte vad det är just nu. För den senaste veckan har tiden bara sniglat sej fram! På jobbet, hemma, till och med när jag sover!! Inte för att jag klagar - det är rätt kul att ha så mycket tid på sej att göra allt man vill.. Men när man vill gå och lägga sej - och inte kan - ja, då är det faktiskt inte så kul kan jag lova! Jag behöver alltså sitta uppe en timme till! Bah!
Vad avis jag är på alla som ligger i sina sängar och sussar sött just nu. :(

SOL!

Efter ett par dagars tidig uppstigning och kyliga morgnar var det idag trevligt att få en sovmorgon och vakna upp till strålande solsken. :) Synd bara att jag inte vaknade i tid för att ta en liten springtur före jobbet. Nå, man kan ju alltid hoppas att jag orkar imorgon. Och att vädret håller i sej tills då. :)

Myspys

Igår var jag och plutten min och shoppade lite. Jag inhandlade världens mysigaste tjocka yllekofta. Samt ett par myspys byxor (det gick nämligen hål på mina gamla). :)
Så nu sitter vi här och myser i soffan med film. Jättemysigt.
Speciellt som det håller på att bli kallt i det här landet. 5 grader imorse när jag for på jobb. *hutter* Fint med myskofta nu alltså. :)


Idag var det för övrigt första dagen tillbaka på jobb efter nästan tre veckor. Kände mej som ett fån där jag stod och funderade på mina lösenord och uppgifter. Men det gick vägen. Inget verkade ha flugit ur storkboet där mellan öronen, så det var ju bra. Inte alltför långt bort iaf. :P Skönt att vara tillbaka i normala rutiner dock. :)

Suris :)

Vilken tur jag har att jag har världens bästa polack till pojkvän.
I det här landet har dom nämligen inte en massa matvaror som jag anser vanlig daglig konsumtionsvara - som till exempel rågbröd (som alla mina kära vänner får erfara när de kommer och hälsar på mej), bra kaffe, ost (hör och häpna - här finns bara cheddar??) och även något som jag till och med nästan glömt bort med mina nästan 3 år här.. = SURMJÖLK. Dom vet inte vad piimä är för något, och jag trodde jag skulle få vänta tills jag flyttade hem innan jag fick i mej asidofilus/bifidus mumset. Men nej. I Polen vettni - där vet dom vad surmjölk är. Hihi. Så när min kära gubbe märkte när vi var i Polen att jag tyckte om det - då lade han det på minnet - och så inhandlade han det åt mej på polska hyllan i butiken här hemma! Weee!!! :) För polska hyllor - det har dom många av. Polackerna invaderar nästan.. Speciellt i det här området.. Hihi. Gör inget. Jag har ju min egen polack. :)


Stugköp

Vi hittade även en söt liten stuga på ett perfekt ställe med värsta utsikten (efter att man huggit ner några träd) i södra Polen - i Miedzybrodzie - som vi vill köpa så fort vi har råd. Tanten som äger stugan vill inte sälja den före hon dör, trots att hon inte varit där på flera år sen gubben dog, men det ger oss lite längre att få ihop pengarna till köpet. Med tomt och allt tror vi det kommer ligga runt 20 000 euro (plus förmodligen lite renovationer).

Inte illa pinkat.



Nu är det dags för middag - couscous med kalkonfärs. :) Och en film kanske?

Hemkomna

Jepp. Nu är vi tillbaka hemma i Dublin.
Trodde jag skulle uppdatera bloggen under semestern, men det har jag inte orkat med. Hade för mycket semestrande att göra.
Träffade en stor del av släkt och vänner, drack en massa vodka, spenderade en vecka uppe i bergen där släktens "stuga" är och en massa annat. Deras stuga tog dock för mycket stryk när det var översvämmningar i trakten (några månader sen hade dom ju stoooora problem med översvämmningar i södra Polen för er som missat det..), så vi bodde hos någon bekants stuga istället. Men det var grymt fint där nere. Man vaknade upp och det såg ut som "Sound of Music" med bergen och vädret vi hade och allt.
På ett sätt är det dock skönt att vara hemma igen. Igår orkade vi inte göra mycket när vi kom hem, men idag är tvättmaskinen i full gång, vi har städat lite, diskat etc etc. Jag ska just ta mej ut och springa (har igen lagt på mej en del kilon med semestermat etc, och mitt gymkort har tråkigt nog gått ut) och sen planerar jag att baka lite bröd och laga någon sorts middag åt mej själv. Min kära chef har gett mej två dagar ledigt efter semestern, så jag jobbar inte förrns på onsdag, men Jacek är just nu i full gång med att göra sej klar för jobb.

Ikväll ska jag dock ta det lugnt igen. :)


Om två veckor flyttar den här parveln in hos oss. Det är Mariusz - Jacek's bästa kompis - och han har haft problem i Polen, så vi bjöd hit honom så han kan tjäna lite pengar och komma över sina problem. Han är grymt kul och det ska bli roligt att ha honom här. :)

Man passar väl på!

När man är i ett land där det mesta kostar mest ingeting - då tar man ju vara på det.
Dvs, jag har idag klippt mej - finally! Det var long over due, men det är ju så dyrt med klippning i Dublin.
Tidigare i veckan inhandlade jag även ett par supersnajsiga svarta stövlar till vintern. :) Bild får vi lägga upp senare. :)


Mummo

Idag var det Jaceks mormors namnsdag. Namnsdagar är stora i det här landet.
Hela tjocka släkten var på middag.
Plus jag.

Underligt

Om jag provar kolla min egen blogg sa kommer det fram "Error". Vad i..? Min blogg borde ju finnas - den ar inte borttagen iaf..!!??

Polska

Vi är på semester igen. :)
I Polen.
Just nu sitter vi här hos älsklingens föräldrar och är lite smått krapulantiska. Vi kom igår morse, och eftersom det var första dagen så blev det en del dricka. Träffade två av hans vänner som jag aldrig träffat förut också. :) Väldigt kul. Idag har vi dock bara legat på soffan och sett på TV. Massa bra krapula filmer har spelats.

Älsklingens födelsedag gick super. :) Och nu kan jag äntligen berätta vad vi gjorde - ABSEILING. Alltså - inte bergsklättring precis, för det här är när man firar ner sej för berget! :) Skitkul! Riktig adrenalinkick! :)
Sen satt vi hemma och åt pizza och firade med Juraj. Inte sent dock, eftersom vi som sagt flög till Polen igår morse...