Miss i uppstigningen

Jo. Dagens handelse.
Vaknade 0500. Steg upp. Akte pa jobb.
Val pa jobbet har de tydligen andrat mitt schema, sa jag var ledig pa formiddagen och skulle inte borja forran 1430. Jahapp. Det var bara att aka hem och sova ett par timmar till och sen till jobbet igen. Som tur ar kommer Mohika in till 1900, sa att ja kan aka hem till var nalkande Halloweenfest. Kommer vara lite sen, och kommer att gora mej i ordning medan alla andra dricker sej sanslosa, men vad gor det, jag ska ju jobba imorgon igen! :P
Na, nu far jag snart aka hem. Och Jack ar visst pa vag in. Hihi.


:)

Han oppnade dorrar, hade letat upp musik i min smak, betalade, gav mej komplimanger, var en perfekt gentleman. Me like. :0
I brist pa tid ar det allt jag kan saga, men hur trevligt som helst var det!
I slutet fick han en puss pa kinden och en kram.
Haha. Har later vi honom hallas. ;)


Det narmar sej

Jojo.
Att sitta pa jobb en natt och prata med sina kollegor om den nalkande dejten gor att man blir makta nervos. Hmm.. Jag som inte ens tankte sa mycket pa det tidigare, men nu kanns det jattekonstigt.
Ska man masta tanka pa det dar med klader? Och hur man ska uppfora sej? Och vart ska man ga? Och alla moljiga fragor stalldes till mej.
PLus att det var jattesvart att prata om det, eftersom jag ska pa dejt med Jack. Som jag jobbar med. Och jag vill inte att alla andra ska veta om det pa jobbet. Sa jag hittade pa att jag skulle ut med nagon annan.
Ah, vad komplicerat allt blev.

Nattjobb

Sitter pa jobbet.
Huvudvarken har slappt.
Vet inte om det ar kaffet, Panadolen eller att jag ar pa jobb igen, men skont att inte behova halla sej om huvudet hela tiden. Har ocksa fatt lite frisk luft som jag tror kan ha bidragit lite. Forhoppningsvis haller sej varken borta nu bara.. Da haller jag mej glad. :)
Plus att jag har dejt pa fredag.
Den ni. :)

Crappy crappy mood

Jamen, eskalerar inte den där jäkla huvudvärken under dagen då?? Jag som trodde det kunde vara sömnbrist, har försökt både sova och ta det lugnt hela dagen. Har ätit bra. Har inte överansträngt mej. Druckit massor. Men huvudet känns som om det skulle sprängas. Har till och med masserat nacken så gott det går själv. Men nej, det tar ont, det bultar, det känns som hjärnan håller på och sväller in under pannloben när jag rör mej. Vad är det här? Jag, Laura Åman, har då aldrig i hela mitt liv lidit av huvudvärk, och nu verkar det som om jag fått migrän???
Lagar för övrigt lite mat igen för att se om det skulle hjälpa. I brist på annat.

Once in a blue moon

Har fortfarande inte hört av päronen. Undrar vad dom ville när pappa ringde*?
Ont i huvudet har jag också. Och det har jag ALDRIG! *suck*

AND

Och by the way ringde min syster mej igår! Och vi pratade i 20 minuter! Hon ringer då aldrig!! Man jag är glad att det går bra för henne. Hon flyttade ju nämligen nyss till Västerås för att plugga ekonomi - på engelska. Och så kommer hon kanske hit på St Paddy's. :) Yay!

Godmorgon solsken

Idag ringde pappa till mej. Pappa. Han ringer nästan aldrig.
Jag hann tyvärr inte svara, och har inga pengar på mobilen att ringa tillbaka för, så nu hoppas jag han ringer tillbaka. Skickade ett mail till mamma också, bara så dom vet att jag inte dissar dom, utan bara att jag är pank och får ingen lön förrns på fredag.
Just so they know.

Don't change who I am

Det här är säkert ett helt hopelessly onödigt inlägg. Men jag måste bara ventilera av mej.
Jag var just in på en "bekants" Facebook sida, och märkte att hon lagt upp någon Christina/Britney/whatever-their-names-are låt. Den här bruden gick jag i gymnasiet med, och då lyssnade hon på metal och annan heavy rock/punk/indie, och tittade bland annat snett på mej när jag sa att jag dansade balett. Ehm. Jaha. Värst vad hon helt plötsligt har ändrat sej då..?
Don't get me wrong - alla är välkomna att lyssna på vad de vill, och den här tjejen var inte en av mina närmsta vänner i gymnasiet, även om vi hängde en del, så jag kan inte säga att jag kände henne till 100%. Och let's face it - jag bor med Heuri, min underbara homosexuella vän som har lika ointressant musiksmak som sexliv för mej. Men iaf. Det bara såg så konstigt ut att hon lade upp den låten. Måste faktiskt kolla en extra gång att det verkligen var hennes sida och hon själv som gått in till Youtube och kopierat över länken.
Men jo. Det var det.
Nå, jag har väl inte alltid lyssnat på samma musik jag heller. Jag menar - jag hade faktiskt en Britney skiva (födelsedagspresent av Nanny) själv, och var ju en av Ålands egna Spice Girls när jag gick i lågstadiet.. Vill även minnas att jag gick på Spice Girls konsert i Globen när jag var runt 11-12. Och det är väl inte varje dag man möter någon som just dansat balett men som samtidigt lyssnar på hårdrock och metal. I know. Life's a bit funny like that sometimes.. ;)
För övrigt spelar Motörhead i Dublin snart. Vore rätt trevligt att gå och se Lemmy in action. Men tyvärr är jag inte här den helgen. Suck. Ska se om jag kan ändra mina planer lite och förhoppningsvis få tag på en biljett.

Oktoberfest i Dublin 2009



Här har vi gänget från Crumlin Road. Glada i hågen. :)

Detta är alltså mina underbara housemates; Heuri, jag, KT och Mirek.

Halloween constume

Fixad.
OMG. Kommer inte alls att ens se ut som mej själv. Kanske ändrar outfiten i sista sekund, men nu är hälften fixat iaf.
Heuri's fel. Vi skyller på honom.

Ni får vänta tills jag har outfiten helt klar. Sen får ni se bilder.

Coffee....

Mmm.. Jag hittade nyss ett paket Presidentti-kaffe i skåpet. Det är från när Lina och Roland var här. Ett tag sen nu, jag vet, men jag gömde undan det, för jag visste att annars skulle Heuri dricka upp det, men jag glömde helt bort det själv, och nu hittade jag det..! Åh, vilken känsla det var! På min lediga dag och allt!! :)
Så nu sitter jag i soffan, inlindad i morgonrock, lyssnar på gammal 80-tals rock och dricker kaffe.. Mmmm... :) Ibland har man det bra. :) Ska snart hoppa i duschen och sen åka in till stan med Heuri och försöka hitta något för Halloween som man kan klä ut sej till. Lite dekorationer också. Och en pumpa. Vi ska ha pumplykta utanför huset. :) Vet bara inte vad jag ska hitta på med innehållet ur pumpan, så om någon har ett bra recept på pumpapaj eller dylikt - let me know!


Dublin City Marathon 2009

Med tårar i ögonen såg jag hur det sprang förbi mej en finsk flagga i vimlet.

Stod på O'Connell Street och var egentligen på väg på jobb, men eftersom jag kom in till stan rätt tidigt eftersom jag inte visste hur jobbig trafiken skulle vara, så ställde jag mej på gatan och tittade en stund.
Det började med de handikappade som "cyklade" förbi på sina rullstolscyklar. En här och en där.
Sen kom dom.
Först en liten svart klunga, Kenyaner och allt sådant.
Sen ökade antalet människor. Mer och mer, och snart befann jag mej mitt bland löparna (det var så trångt för dem, så de sprang upp på trotoaren in bland den glesa publiken). Människor från överallt. Kvinnor och män.
Folk applåderade och tjoade. Alla var glada. Det är helt fantastiskt hur fint det känns att stå och beskåda detta.
Och där.
Mitt bland de över 10 000 löparna i det 30de årliga maratonloppet i Dublin ser jag ett huvud. Beklätt i den finska flaggan. Precis som jag bestämt mej för att vända mej och gå till bussen, där springer han förbi, grabben med mitt lands flagga fastknuten runt huvudet. Och det bara slår till. Mitt i jublet står det alltså en liten finsk flicka med tårar i ögonen och applåderar sin landsman att fortsätta springa. Kan inte berätta varför det tog så hårt, men det gjorde det och fint var det.
Har ingen aning om vem denna anonyma löpare var, och vet inte hur det gick för honom. Men fint var det. Och det tackar jag honom för. Hyvä Suomi!

För övrigt var det en Ethiop som vann loppet - och nej, jag har ingen aning om Janne Holmen var med och löpte.

Frontline baby!

Abso-fucken-lutely!

Aj.

Ont i skallen, revbenen känns knäckta, trött som bara attan. Men grymt vad bra det var igår! Både Entombed och Amon Amarth. Sen gick vi på Bruxelles - jag, Bianca och Mirek. Kysste en fransman som pratade norska. Hihi.
Trött på jobbet idag. Det var stendött, så det hjälpte ju inte saken.  Dagen kändes såååå lång. Fast jag bytte pass för imorgon med Patricia, så jag får sova lite längre imorgon. :) Nu är det dags att bli up to date med mina serier. :)

The Pursuit of Vikings

Haha! Det här är från Opeth konserten..! Ikväll är det dags igen! Amon Amarth!
Inatt ställer vi om klockan!
Nu är det pizza dags!

Upp med tuppen

Up up and about! 5am this morning! Den ni! Jag har blivit bra pa tidig uppstigning! Yay! :)

Monty Python?

Nu är det date dags igen. :)
Jag och KT.
Och en film.
Monty Python är ett förslag? Även Braveheart och Stardust.
Svårt att välja.



Goodbye to romance


Walk it off

Åh, vad skönt att vara ledig idag.
La oss tidigt. Upp imorse, kollade på Vänner medan vi åt frukost, och sen tog jag och KT varann i kragen och gick ut på promenad. Perfekt höstväder idag. Lite kyligt, lite blött på marken, fina löv i träden och småmulet men fint på himlen. Vi gick till Rathfarnham. Ingen aning om hur vi kom den idén, men där gick vi till slottet och drack kaffe, och sen promenerade vi i Bushy Park i säkert 45 minuter. Åh, den parken är som en trollskog. Fick verkliga sago flashbacks där inne. Hihi. Tog oss 1,5 timme att gå hem från Rathfarnham (including de 45 minuterna i parken), för vi gick vilse. Med flit dock. :) Hihi.
Har nyss ätit lunch, och funderar nu på vad jag ska hitta på.
Är lite sugen på att messa Jack. Kommer inte att träffa honom förrns nästa onsdag. Hmm.
Jack är en av mina porters på jobbet. Han är grymt kul. Fin kille. Ser helt bra ut, bra humor, snäll, trevlig etc etc. Åker med honom till och från jobbet när vi jobbar ihop. Lyckades charma honom att skjutsa hem mej i början, och efter det har han bara helt enkelt alltid gjort det. Nu har jag inte sett honom på ett tag, men igår sågs vi en snabbis när jag slutade och han började. Tydligen går det ett rykte om oss på jobbet att det skulle vara på något på gång. Hmm.. Har inte hört det själv, men charmig som han är (och flirtig) är jag inte förvånad. Nu är dock frågan vad jag vill göra. Vet inte riktigt. Jag började ju nyss jobba där, så det känns lite konstigt. Så jag ska försöka ta det lite lugnt.. Men som sagt så jobbar vi inte ihop förrns onsdag natt, och det känns också konstigt.. Hmm.

Time of my life



Jojo. Jag är kär. I mitt liv. :)

Har ett underbart jobb. Underbara vänner. Speciellt mina housemates som är min lilla familj här i Dublin.
Jag fullkomligt älskar livet jag lever!

(Bara så ni vet! hihi)

Har stigit upp i ottan (och då menar jag 5 på morgon) två dagar i rad nu, och jag trodde det skulle vara pest och pina, men jag och min KT har ätit frukost ihop, och mitt super duper starka kaffe har slagit in innan jag ens klätt på mej kostymen! Fin fint! Att åka bussen till jobbet har inte heller varit tokigt, även om vädret har varit alldeles förfärligt de senaste dagarna. Blåst storm och regnat som om himlen öppnat sej.

Men det gör ingenting. Just nu regnar bekymren bara av mej. :)

Jag och KT har precis tittat på film, Blood Diamond. Åh, jag älskar den filmen. Grym inblick i världen vi lever i. Och så bra  skådespel och script. Och nu, trots att jag är ledig imorgon ska jag lägga mej och sova. Ska ju jobba tidiga pass hela helgen, så det är bara att hålla sej i rytmen nu när man har den!
Natti natti!



Haha.

Jojo. Fick huset städat. Brödet bakat. Gick och handlade med Heuri, och fick med mej hem lite hårfärg, eftersom min utväxt har retat gallfeber på mej på den senaste tiden. Färgade håret, men gick inte till gymmet, då KT inte är hemma än. Bakade dock kladdkaka. Så när hon nu dyker upp är det film, kladdkaka och skvaller som gäller.
Sen är det läggdags tidigt. Det är bestämt. 
Nu lyssnar jag på Nightwish och fixar naglarna. Imorgon ska jag stiga upp klockan 5, så jag hinner på jobb i tid. Huga.
Jag bara älskar den här låten.


Faxat och klart

Haha.
Jag slapp åka in till stan eller gå till Kilronan.
Nog för att vädret helt plötsligt blev fantastiskt, men inte kände jag riktigt för att gå i 30 minuter heller. Men jag hittade ett litet business center 5 minuter härifrån och faxade P45 därifrån! :)
Sen var jag lite på G och gick på en promenix iaf, och jag kom nyss hem och hivade ihop en rågbrödsdeg här precis! :) Ibland är man duktig!
Så nu ska jag se på lite One Tree Hill som jag nyss fick ner, och sen är det dusch på agendan, eller möjligtvis vänta tills KT kommer hem och ta ett gympass och sen dusch. Hmm. Tål att tänkas på ett tag. Hihi.

Amon Amarth

På lördags är det dags.
Men usch vad jobbig eftersom jag jobbar tidiga morgnar hela veckan. Även på söndag. :(


"Försov" mej igen

Eller ja, jag är ledig idag, men jag behövde gå upp tidigt för att faxa min P45 till jobbet eftersom de gör lönerna imorgon, men jag sov visst till 11. Somnade rätt sent igår nämligen. Nu ligger jag i soffan och vill inte alls ta mej till Kilronan för att faxa min P45, för det ösregnar ute. Suck.

My muscles are sooooooore....

Igar var det Oktoberfest i Docklands.
Vi hade sushi kvall i huset. Forsta middagen vi haft ihop bara vi 4 sen vi bott ihop.
Jag och KT lagade sushi.. :) Mmmm... Gott. Fast jag madde lite illa av nagon anledning.. Sa jag at inte sa mycket tyvarr.
Sen tog vi taxi till Docklands. Skulle bara bli ett tag, eftersom de anda skulle stanga festen vid 10 for de inte har tillstand att salja alkohol senare an det. Men vi hann nog fa i oss nagra pints anda.
Gick vidare till en pub som hor och hapna heter The Pint. Hade ratt kul, men traskade vidare till The George, eftersom Heuri inte ville spendera hela kvallen pa straight pubar. Haha. Dar dansade vi halva natten..!
Efter The George gick vi till Shebeen, for att vi av nagon anledning inte tyckte vi var fardiga med festandet. Haha. Men dar blev bada KT och Heuri lite for fulla sa vi bestamde oss att aka hem. Med oss fick vi Mireks nagon kompis, sa vi var fem styckna. Ja, liten som jag ar lag jag ner i baksatet over alla andra. Hihi.
Sov sedan med Heuri, for av nagon anledning blev han jatteledsen i slutet pa kvallen, men blev lite gladare nar vi gick och lade oss. Lag och pratade om Lappland och julen!! :)
Nu har jag vaaaaarldens traningsverk i benen, och ar jatteforvanad. For jag har varit ut och dansat forut och aldrig haft sa har ont. Har aven anvant skorna jag hade igar, aven om senaste gangen var forra vintern, men iaf. Sa att jobba ar lite jobbigt just nu. Sa lange jag star eller sitter still ar det inga problem, men nar jag ska ga kanns det som om insidan av laren kommer att ta livet av mej. Maste vara aldigt sexigt att ga runt som Ringaren i Notre Dame for att benen inte klarar av att stracka pa sej. Haha.
Imorgon bitti ar det vaxning pa gang igen. Aj. Denna gang kan jag inte dricka mej smaberusad, for jag ska jobba imorgon eftermiddag. men det ska val losa sej! Ska aven forsoka klamma in en lunch med Doctor-to-be innan jobbet. 
 

Krapulantisk

Idag var det tugnt.
Jattetugnt.
Nu ar jag pa jobb, och mar val sisadar. Men usch. Vet inte vad som hande igar. Drack inte mer an vanligt. Drack ingenting konstigt. Men fy fan vad jag har matt hela dagen.
Jag korde bakispizza fran Domino's och Ice Age i soffan.

Ibland har man kul pa jobbet

Laser bloggar och letar roliga resor jag kan gora i framtiden. Fastnade for den har pa Sussis blogg.

1. Hur gammal är du om fem år? 29.

2. Har du någon gång testat narkotika? Maste tyvarr erkanna att ja, det har jag.

3. Hur lång är du? 168 cm.

4. Vilken var den senaste film du sett? A Walk to Remember med KT igar eftermiddags..

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till mamma: "Ok! Kiitos! Ja Ruisleipaa! :)"

7. Vad är dagens planer? Hem efter jobbet, sova, sen ar det Opeth konsert ikvall!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Eftersom jag messar gratis, sa foredrar jag det. Men annars ringer jag nog..

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? I somras.. Slutet av juni - borjan pa juli da jag var hem i en vecka.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå.

12. När vaknade du idag? Vid halv 5 pa eftermiddagen..

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej.

14. Vilken är din favoritplats? I sallskap av vanner, gorandes allt och ingenting, bara njuta a livet.

15. Vilken plats föredrar du minst? En alltfor trang pub, bussen hem fran jobbet (den tar alltid san tid) och i sallskap av idioter.

20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar, som snart borde bytas ut...

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med klader (pyamas). Tva tacken. Yllesockor. Och en sjal runt halsen. Ja, det har antligen blivit kallt pa Irland, men vi trotsar med att satta pa varmen i huset eftersom dagarna ar saaaaaa fina och varma fortfarande. Fast foredrar att sova naken om jag kan.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Ehm.. 4. Och de ar BARA mina! Jag ar kuddoman. :)

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Det har hant. Men oftast blir det dagen efter om det sker...

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota. Eller yllesockor. Eller mysiga varma tofflor.

26. Är du social? Japp, det ar jag nog.

27. Vilken är din favoritglass? Isglass.

30. Tycker du om kaffe? OM jag gor! ;)

34. Tycker du om att mysa? Det basta som finns ju..!

35. Är du en beroendemänniska? njae.. Det tror jag val inte. Skulle vara kaffet da.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Gick i hogstadiet med en tjej som fyllde ar pa samma dag. Men kande henne inte da och kanner henne inte nu, sa jag kan val saga att jag stott pa en person. Daremot finns det massor med folk som fyller dagen fore. Kanner minst 3.

37. Vill du ha barn? Absolut.

40. Föredrar du havet eller en pool? Havet, helt klart.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor.

42. Äger du dyra smycken? Jag har val ett eller annat lite dyrare i skapet.

43. Vem var den sista du träffade? Nagon gast jag checkade in?

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett glas tranbarssaft.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Heuri. :)

46. Välj ett ärr på din kropp? Pa min overlapp. Efter att jag slog ut tanderna i Frankfurt for ett ar sen.

49. Flirtar du mycket? Det gor jag nog.

50. Var togs din profilbild för din blogg? Pa Guinness Storehouse i Dublin.

51. Kan du byta olja på bilen? Japp.

52. Har du fått fortkörningsböter? Ja.

54. Läser du dagstidningen? Jag laser gratistidningen Metro, for Heuri jobar dar och tar hem den varje dag.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

56. Dansar du i bilen? Jajjemen. Fast nu har jag ingenbil.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? ...? Virgin kanske? For tva mander sen?

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En vackningstid for rum 504.


Nattjobb igen då

Jojo. Då har man jobbat natt igen då. Och sovit hela dagen.
Har glömt att jag verkligen tyckte om det här. :D
Ska jobba natt i två veckor nu. Pust. Men det ska nog gå bra.
Imorgon är jag dock ledig. Då är det Opeth som gäller! Jajjemen! :)

Natten är ung

Inatt har jag varit och dansat. Riktigt hoppat och studsat och viftan rumpan av mej.
Var ju ledig och bara hemma igår, så när jag blev bjuden ut av Silvia min älskling idag så kunde jag ju inte säga nej. Hon, Galya, Jenny, Karina och Daniela gick ut på Café en Seine och jag joinade där efter jobbet. Drack bara en par pints, men dansade fram till småtimmarna.. Eller ja.. det stämmer väl kanske inte helt.. Nu börjar väl småtimmarna, men vi dansade tills dom stängde iaf. Dom har alltid bra dansmusik på Café en Seine. Även om jag aldrig annars lyssnar på den musiken. Starkt diggande till Madonnas "Like a Virgin", fast dom kunde tappa ner lite på Michael Jackson. Han har bra dansmusik, men var tredje låt behöver inte vara MJ's. Det finns annat.
Måste säga att jag diggar Jenny starkt också. Det är kanadensiska bruden som nu jobbar hos familjen Kinsella efter mej. Grymt skön brud.
Hade hur som helst hur kul som helst. Gick hela vägen hem dock. Via kanalen (INTE via Cork Street - det gör bara självmordsbenägna). Kunde ha sovit hos Silvia förstås, men Galya skulle sova där och dom ska båda jobba kl 8 imorgon, och eftersom jag behöver vara uppe länge inatt (eftersom jag jobbar imorgon natt) så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå.
Japp.
Nu har jag ont i fötterna.
Och sen kom den där satans polacken och knackade på dörren, och ÅH vad arg jag blev! Han är ett svin. Ett fullständigt själviskt jävla svin. As. Det är alltså Heuri's ex pojkvän, som behandlar Heuri som skit. Heuri vet det, han har bara svårt att släppa, och det leder till att idioten (Sebastian alltså) kommer och knackar på mitt fönster mitt i natten och väcker upp mej! Ja, nu väckte han ju inte mej, eftersom jag hade kommit hem 15 minuter tidigare, men det visste ju inte han!
Nu ska jag iaf se på Fawlty Towers. Skratta lite före sängdags. Somna på bättre humör.

Serier

Inspirerad av Smäm - här kommer en lista över serier jag följer.
Nu när det blivit höst så sitter man ju mer och mer inne och ser på sånt.
Plus att jag ju för tillfället är aningen pank, så jag har inte råd att gå på puben.


Min absoluta favorit är ju helt klart Doctor Who. Inte många som ser på det, men serien har en magi i sej. The Doctor är en Time Lord som åker runt universum i sitt rymdskepp, The TARDIS, med olika följeslagare och upplever världen på ett helt nytt sätt. Hamnar ofta i trubbel, trots att han bara söker ett stilla liv. Just nu har de en "paus" och visar bara 4 avsnitt i år, då de håller på och byter huvudrollsinnehavare.




Grey's Anatomy - började faktiskt se på Grey's med Pixie när vi flyttade till Dublin, och har bara fastnat i det sen dess. Sjukt kul med deras problem i sjukhusvärlden...




Private Practice - spin off från Grey's, som man helt enkelt bara hamnar i den vägen. Rätt kul då jag tyckte Addison var en bitch i Grey's och här diggar jag henne faktiskt... :)




Supernatural - Min absoluta favorit nummer två. Åh, dessa sexiga gossar löser övernaturliga gåtor och slåss mot demoner och i denna säsong - självaste Djävulen.




True Blood - Vampyrserien som jag fastnade i för en vecka sedan. Väntar nu spänt på säsong 3.




The Big Bang Theory - Jag och Pi började se den i våras, och de är ju bara hysteriskt roliga!




One Tree Hill - Har faktiskt fortfarande inte sett de gamla säsongerna, då gänget går i High School. Började se från säsong 5 när den förra året började komma på tv. Jag och Sherie satt som fastklistrade.. Har dock ändrats rätt mycket, men nya säsongen håller mej fortfarande kvar.. Än så länge..




The Vampire Diaries - En ny vampyr serie. Vampyren kommer tillbaka till sin hemstad efter några århundraden för en tjej som påmnner honom om hans stora kärlek. Den elake brodern följer efter och gör allt för att sabotera. Lite annorlunda mot True Blood, men so far so good.




Legend of the Seeker - Trollkarlar, häxor, magiska svärd, myter som blir sanna - som taget ur ett dataspel, men väldigt underhållande. De verkar dock ha en paus före säsong 2 är här. Får se om det är underhållande nog att sända en till säsong.




Yes, jag ser på en hel drös med serier.. Sen har vi ju alltid Vänner och Scrubs som jag har på DVD, samt Fawlty Towers som jag laddade hem häromdagen.. Vad gör man inte när man kommer hem från jobbet sent och alla gått och lagt sej och man inte alls har någon lust att sova?? ;)

Filmkväll

Idag såg vi på Angels & Demons och Slumdog Millionaire.


Om jag fick, så skulle jag gifta mej med Ewan McGregor. Mmmm... Sexy, sexy, sexy...
(ja, han är alltså med i Angels & Demons)

Plättar!

Jag har inte ätit plättar på huuuuuuur länge som helst! Så det ska jag och KT äta idag!! Wihuu!! Och så har vi choklad. Och kladdkaka ska det bakas. Och te.
Och film så klart. :)


Day Off

Ni anar inte hur otroligt skönt det är att vila fötterna idag efter 9 dagars jobb i sträck! Stående! Åååååh!!! Och jag fick sova så länge jag ville idag! Jippieee! :D
Nu ska jag äta frukost och städa undan lite i huset.
KT är på väg hem och vi ska ha date idag.
Har inte setts på så länge så det är mysdags med min lilla Kiwi nu!! :D

Fixa fin

Jahapp, nu har man börjat flagna hud från Egypten-semestern då.
Det började med tuttarna, eftersom det var där jag brände mej på semestern, och nu har det gått vidare till ryggen. Inte så farligt dock, bara lite småfjun som åker bort.. Det är ju liksom lite jobbigt när alla i huset ligger och sover när man kommer hem och så är de på jobb när man stiger upp, så man får aldrig ryggen ordentligt insmord. Men jaja, töj på armarna bara så går det bra säg. Man tager vad man haver helt enkelt, och jag smörjer så långt jag når.
Nästa vecka är det dags för vaxning igen. Skulle ha fått det gjort den här veckan, men min waxer girl är på semester i Italien och kommer inte hem förrns den 15de.. Hmm.. Hinner växa långa hår tills det. Inte så att man går runt i kjol nu.. eller tar hem herrsällskap.. Fast jag jobbar ju som en tok nu, så det har jag ju inte tid med ändå.. Vare sej jag vore fin eller inte.
Borde även fixa fötterna. Det här med att stå upp 9 timmar i sträck är ju inte något jag precis är van med längre, så mina fötter är ju som bly när jag slutar... Ont har dom och behöver nog ett antal sköna fotmassager/-bad.
Hmm..
Kanske det är det jag ska göra på fredag när jag är ledig hela dagen.
Ha en jag-dag. Fixa mej fin. Ta det lugnt och låta fötterna vila. Umgås med mitt hushåll (har inte sett folket på en vecka).
Och boka resan hem till jul. Det börjar bli dags nu.

Jay-O-Be

Då var det dags för jobb igen..
Igår försov jag mej och tvingades ta taxi på jobb. Hann nog i tid, men attans vad hjärtat slog till när jag vaknade av att Heuri kom in i mitt rum halv 2. DÅ jag borde åka hemifrån senast. Bah.
Men idag är jag i tid.
Hinner nog till och med hämta upp lite lunch i stan före bussen också tror jag.
Hihi.

Solskens dagar

Men åh, vad det har varit superfina soliga dagar den här senaste veckan..! Och idag var det helt otroligt vackert!
Dagar som dessa är det alltid lika jobbigt att vara inne och jobba, men å andra sidan gillar jag mitt jobb så mycket så det gör inte så mycket.. än..
Nu regnar det dock.
Jag håller på och vänder på dygnet eftersom jag ska jobba natt nästa vecka.
Varför jag vänder på dygnet redan vet jag inte.
Men det gör jag.
Och har just tittat slut på säsong 2 av True Blood. Spännande. Vampyrer och dylikt. Lite way out there ibland, men underhållande all the same. Vet inte ens hur jag hittade på den serien, men nu har jag sett två säsonger på en vecka. Det är väl en av orsakerna jag har börjat vända på dygnet. Lättare att lägga sej i soffan när man kommer hem från jobbet sent än att stiga upp på morgonen enbart för att göra det.
Ja. Så nu regnar det.
Jag ligger och lyssnar på regndropparna som faller på våra takfönster (heter det så? sky light?).

Monday again


Tulpaner

Min favortiblomma är vita tulpaner.
Alltid varit.
Inte för att någon någonsin har lagt det på minnet..
Anyway. Tulpaner har nu fått en ny mening för mej.
Ok, doctor-to-be var en skit. Det visste vi redan. Han hoppa i säng med den där bitchen.
Idag fick jag veta att bitchen är från Holland och att han faktiskt gillar henne. Hon bor i Holland, och han åkte dit och hälsade på henne i en vecka och på tisdag kommer hon hit.
I en vecka.
Äh.
Vad bryr jag mej? Huh? Om han gillar henne så är jag glad för hans skull. Jag menar det.
Men när ska jag få en break?? Är det meningen att jag ska leva mitt liv så här? Träffa på hur trevliga karlar som helst, och sedan vara den perfekta tjejen (som ingen vill ha som flickvän, utan bara som vän) och bara bli skujten åt sidan. Äh. Han var väl inte den för mej då. Men ändå - give me a break.
Fick idag höra att jag har ett magiskt leende.
Det var snällt.
Och sött.
Av min manager.
??

Det här jobbet tar musten ur mej.

Jag.
Är.
Trött.
Så här länge har jag inte stått upp i ett sträck på ett sjuherrans bra tag. Mina fötter har ont. Min rygg har ont. Mina ögon svider för att jag är helt slut och trött.
Men längst in i benmärgen skriker jag av lycka och har inte lyckats lägga mej före 3 på morgonen efter mina pass den här veckan. Klockan är nu halv 4. Jag hör hur vinden blåser i husknutarna (det har visst blitt väldigt höstblåsigt här idag/inatt), och trots att jag kom hem tidigt idag (slutade 22.00) så har jag fortfarande inte lyckats lugna ner mina glädjerus så att jag skulle kunna somna..
Och åh, vad jag diggar mitt jobb. Jag har en Pixie där. Helt på riktigt. Hon påminner mej så otroligt om min älskade Pixan så det inte är sant heller. Hon ser till och med ut som Pix lite.
Och så har jag en Marina. En alldeles underbart trevlig Marina.
OK. Dessa två individer heter ju då inte Pixie eller Marina, de bara påminner mej så mycket om dem. Sandra och Veronika heter dom. Sandra är irländsk, och Nicki (Veronika) är från Litauen. Och resten av gänget är grymma dom med.. Har inte jobbat med alla än, men jag känner mej som hemma. Jag har till och med en Imad. :)
Åh, det är som att någon har satt ihop det bästa från alla mina tidigare jobb och hivat in mej i smeten, precis före kakan är klar.
Men nu mina vänner ska jag äntligen stänga av den här burken och lägga mej och sova. Nighty night!

Höst..?

Här sitter jag uppkrupen i sängen, med täcket virat omkring mej, och känner att jag inte alls vill stiga upp för att gå på toa, för då kommer jag garanterat att frysa fötterna av mej på vårat OTROLIGT kalla badrumsgolv. Ok, tofflorna ligger i fotändan av sängen, så om min lilla blåsa lyckas övertala mej att springa upp så lär jag ju springa den vägen (även om det är en liten omväg).. Men medan jag legat här och läst alla mina vänners bloggar har jag blivit uppmärksammad på att det börjar bli riktigt riktigt kallt i Norden, och då känns det inte så farligt. Tydligen har det varit frost i Sverige. Och på Åland är det ruggigt kallt och blåsigt. Och detta verkar ha pågått ett tag nu.
Oj, säger jag.
För nu är det 1sta (ja, ok, det är väl 2dra nu då) oktober, och vi här på Crumlin Road har fortfarande inte satt på värmen i huset. Det har varit soligt och behagligt ute. Lite kylande "vindar" (om man nu kan kalla dom där brisarna för vindar), men annars helt ok. Huh. Tycker jag är lite kul. Där sitter ni i blåsten och regnet och rusket, och här i Dublin går jag runt i solbrillor och långärmad tjocktröja (det är ändå Dublin, så sådär jättevarmt är det ju ändå inte).


Hade en till superdag på jobbet idag. Har massor med kuliga männsikor jag jobbar med. PLUS att en av dom jag jobbade med idag bor rakt över gatan från mej - så de dagar vi jobbar ihop så har jag skjuts till och från jobbet! Yay! :D

Radisson Blu

Jag är sååå glad att jag har nytt jobb! Ni anar inte hur otroligt skönt det är att jobba på ett propert och ORGANISERAT hotell igen!! Man! Och jag jobbar med hur många människor som helst, kommer knappt ihåg hälften av alla namn som jag träffa igår..! Haha! Jag älskar det här!