Sjukling

Jag har gått och blivit sjuk.
Vi hade en superstressig helg på jobbet, och helt ärligt så har alla jobbat häcken av sej. Och BANG - när helgen var slut, så slog flunssan till. Jag har bråkat med den enda sen före St Patrick's, men slutligen fick jag ge med mej. Har nu legat i säng i några dagar. Tur att jag är ledig idag och imorgon, så jag kan krya på mej i egen takt. Har redan blivit mycket bättre, men är fortfarande sängliggandes... :(
Tur att min älskling är världens bästa. Han har nämligen tagit madrassen från sängen och lagt den i vardagsrummet så att jag iaf har TV att titta på. :) Just nu har jag och Mariusz Harry Potter maraton. Yay. Förutom att sjuklingen Laura har somnat till varje film. Just nu ska vi börja på The Goblet of Fire, dvs 4de filmen, och jag ska försöka hålla mej vaken!

Grattis gumman!

Idag fyller min käraste Madde år!! Hurra på din dag!!! Puss!!


Och min finaste knodd också! 10 stora blir hon!!! :)

Solsken utav bara ....!!!

:) Finaste vädret det har varit i Dublin dom senaste veckorna..!
Och så fick jag min lediga dag äntligen!
Åkte in till stan och njöt av att strosa runt mina Dublin gator.. Det är ju inte så länge kvar, och sen kan jag ju inte göra det mer.. :( Men jag tog tillfället i akt med att vara i stan och gick till skattebyrån, till banken och till min manikyrist och fixade äntligen min nagel som så sketet bröts under St Patrick's! Vi fick klippa av den helt, så nu är den utan färg till och med tills den växer ut lite. Ska berätta om mitt nya fynd för naglar senare, men poängen med historien är att jag slipper gå runt med en nagel som halft hänger på och tar ont!
Passade även på att träffa Bianca i stan. Hon har fått jobb på Google och börjar om 2 veckor..! Hihi! Vi gick till Phoenix Park och njöt av det fina vädret. :) När solen sen började gå mot horisonten och det började bli lite kyligt så vi fick till slut stoppa vårt trotsande och ta oss hemåt.
Väl hemma lagade jag lite paella - mmmmmmmums! Tyvärr har karlarna fått för sej att äta sea food med ögon (dvs musslorna, mini bläckisarna osv) inte är deras grej.. Men de åt upp! :)
Oj, detta blev visst en snabb update, för jag och Mariusz har filmkväll! Just såg vi The Boondock Saints och nu är det ConAir dags! :)

Väntar på ledig dag

Ja, då har man äntligen börjat återhämta sej efter den långa St Patrick's helgen.. När jag fick schemat för den här veckan så var jag schemalagd för jobb på måndag, men sen 2 dagar ledigt igen.. Bra så där för återhämtning och grejer.
Tyvärr blev det lite ändringar i schemat, så jag att hamnade jobba på min lediga dag både igår och idag. Tur att jag fick ledigt imorgon iaf, för vädret är superfint och det skulle vara skönt att bara njuta av det.. :)
Vilket jag i och för sej gjorde idag. Steg upp rätt tidigt och for ut på joggrunda..! Sprang upp till flygfältet (5 km), till älsklingens jobb, för att hämta bilen. Jag och Jacek jobbar nämligen olika pass den här veckan, och imorse orkade jag inte köra honom på jobb 0700, så jag bestämde mej för att hämta bilen och slå två flugor i en smäll och ta ett litet träningspass.. :) Fin fint gick det, vart till och med rätt förvånad och stolt över mej själv eftersom det ju är typ 6 månader sen jag var ut och sprang.. :)

Happy St Patrick's!!!!!


Flytten

Hmm.. Jo, det här med flytten har fått mej att fundera på om jag fortfarande vill hålla blogg.se som domän för bloggen. Den här bloggen startades ju när jag bodde i Uppsala, och har fått hänga med i Dublin eftersom jag nu skriver på svenska och de flesta av mina vänner bor i Sverige.. Men nu när jag är på hemkommande funderar jag på att byta till papper.fi istället. Känns ju liksom lite konstigt att hålla kvar en svensk domän hemma. Hmm.. Detta tåls att fundera på. Det betyder ju liksom att jag måste lära mej hur papper.fi fungerar jämfört med blogg.se.
Nu ska jag tillbaka till min lägenhetsstädning.

Gårdagen

Igår lämnade jag in min avskedsansökan.
Vi har nämligen köpt biljetterna för hemflytt. :)
Yay! Nu är det bara jobb, lägenhet, flyttlådor och annat joks som behöver fixas.. Men det löser sej! 6 veckor kvar!

Imorgon kommer min kära Fridus hit! Älskade Sussi skulle också komma, men hon har visst fått flunssa, så kommer inte.. Riktigt tråkigt. Hade gärna sett båda flickorna här för att fira St Patrick's, men nu är det bara 2/3 som gör det. Fridas bror kommer ju i och för sej med, så han får väl vara en av flickorna då..! Hehe.

Krya på dej Sussilurv!!!


Njuter av kvällen

På bästa sätt:
God mat.
Kall öl.
Bra film.

Kan det bli bättre?

Jobb

Jag letar jobb jag.
Jacek spelar PS3.
Hmmph.

Oscypek

Det godaste som finns att få tag på i Zakopane är Oscypek. Det är ost gjord på speciellt polack (gural) vis uppe i bergen, och de grillar osten så den smälter och blir helt mjuk och degig... Mmm... Sen serverar dom det med tranbärssylt.. Mums...
Vi köpte hem två "rullar" ost, och nu när jag har bakat frukost semlor ska jag grilla lite ost.. Jag ska dock panera den först, för det är gott det med..!
God morgon alla glada!


Finally done...!

Jamen, äntligen... Det tog mej bara - vadå? - bättre halvan av dagen att översätta mitt ansökningsbrev och CV till finska och försöka få det up to date.. Hah.. Hmmph.. Vår dator har nämligen inte Office-paketet, så jag fick försöka få allt att se respektabelt ut i Notepad liksom. Haha. Ibland är man rolig. Nej, måste nog få till det på en dator som är uppdaterad till fullo, eller också skaffa Microsoft Office till vår dator.. Kan ju vara en idé.
Har lite smått letat lägenheter, men mest satt jag framför CV och brev.. Men jag hann faktiskt städa lite i lägenheten! Och nu ska jag tvätta lite. Och laga lite varma mackor och äntligen slå av datorn och slå på TV:n istället! Haha. Ibland är man ju bara för rolig som sagt. Men jag har faktiskt suttit och lyssnat på radion hela dagen, vilket har varit väldigt kul. Brukar annars bara lyssna på radio när jag kör, vilket ju i och för sej är 1-1,5 timme om dagen till och från jobbet, men det är mest för att jag för tillfället inte har någon rolig musik i bilen. Så nu var det rätt kul att helt valfritt och på eget initiativ slå på radion och Dublins (Irlands?) bästa radio station - Radio Nova.
Natt på er - jag ska se på film tills gubben kommer hem, för jag är ledig imorgon igen!

Happy B'day Jussi!

Idag fyller vår kära Juraj år. Han var just hit på te och kladdkaka. :)
Jag och älsklingen var ut på promenad tidigare idag, och vi svängde förbi honom, men det var ingen som svarade.. Tydligen hade han just gått ut på promenad själv, och vi gick typ om varann. Men slutligen fick vi tag på varann, och han kom över på lite fika.
Nu åkte älsklingen just på jobb, och skjutsade hem födelsedagsbarnet på samma gång - även om han nu bor 10 min promenad bort... Så jag ska nu spendera min lediga dag med att översätta min CV till finska, söka lite jobb, samt lägenhet och bästa sätt att frakta över våra grejer hem. :)
Den ni!
Ville lägga upp lite bilder från semestern också, men det verkar som om älsklingen tog med sej kameran på jobb.. Hmmph.

Back again

Såja.. Nu är man tillbaka hemma igen.
Hoh.
Det behövdes.
Det var en riktigt bra semester, men efter 9 dagar av drickande i Polen börjar man nog känna av det.. Vi hade inget internet när vi åkte upp i bergen för skidning, men såååå kul det var. Hotellet (vandrarhemmet?? haha) vi bodde på var lite av ett "dump", men vi bodde ju gratis, så det var inget man klagade på! Maten var dock hur bra som helst där, och det var väldigt nära in till stan - gångavstånd - och bergen.
Vi kom hem igår och var helt döda.. Köpte fryst pizza, hivade på tvättmaskinen och satt och såg på film hela kvällen. Ja, Jacek iaf. Jag - rolig som jag är - somnade vid 8-tiden på soffan, och trots att vår soffa är en de mest obekväma ställen att sova på, och jag blev väckt av filmen varje 15de minut, så sov jag som aldrig förr. Vid midnatt (eller något) så vaknade jag iaf till tillräckligt för att byta från soffa till säng, och jag sov som en prinsessa! Säga vad man vill om vår väldigt bra semester, så var sängarna inte de bästa.. Tyvärr.
Nu är det dags för frukost och lite Vänner, sen ska jag väcka upp min älskling som satt uppe till 2 och tvättade..! :)