BRONZE!!

Ja, måste ju gratulera finska flickorna till sitt fina OS-brons i hockey i Vancouver! Wuhuu!!
Och.. TACK SLOVAKIEN för er otroligt fina insats i herrarnas match inatt då ni knäckte förra OS-vinnarna..! :) Det värmer i mitt hjärta. :) Jag hoppas på en Finland-Slovakien final nu. Laura vs Juraj. Hihi. Fina fisken!
Ja, det tar säkert ont i era svenska hjärtan, och det är jag ledsen för. Men jag är glad! :)

Lediga dagar, ja...

Hmm.. Jag har i princip sovit bort mina lediga dagar.. Ja, jag är ännu ledig imorgon och hoppas råda bot på det då..
Min plan är att stiga upp vi 10, gå till gymmet, hämta Silvia från flygfältet (för hon kommer tillbaka imorgon efter att ha varit hemma i Uruguay i 3 månader!! Yay!!), köpa hårfärg och färga utväxten, ringa min waxing girl, handla mat och LAGA mat och sen möjligtvis gå ut på kvällen. Jobbar hela helgen, men det är fest både på lördag (med jobbet) och söndag (med jobbet igen, men nu med de coola peepsen eftersom Paticia slutar). Så det kan bli tugnt om jag går ut imorgon.. Men det är Silvias första dag tillbaka... :)
PLUS att 30 Seconds to Mars spelar i här i Dublin imorgon kväll. Och den här vackra mannen vill man ju inte missa.. Svårt att välja nu. Ska höra med Bianca om hon är sugen på att följa med på konsert.. Mmm.. :)
The beautiful man with the beautiful voice.. :)



Jag har nog varit kär i den här karln sen jag såg A Requiem for a Dream första gången... :)

Det här med sport

Alla vet ju som bekant att jag är lite av ett sportfreak. När det gäller att vara åskådare förstås, för först och främst är jag ju en soffpotatis.. :)
Nu har älsklingen också förstått det här med mej och sport. Speciellt OS.
Så här sitter vi nu. Kl 0400 på morgonen.
Jag ser på Finland-Tjeckien.
Han läser Harry Potter (haha, nej inte alls mitt fel att han har blivit ett freak..) och ser på matchen emellanåt när jag hoppar till eller svär eller håller andan eller hejar på mina gubbar.
Han ska upp och jobba imorgon, jag är ledig.
Jag har nog den bästa karl som finns jag. :)
Han påstår sej nämligen sitta uppe för att han är intresserad av matchen, men jag vet att han gör det bara så att jag får sällskap och för att han vill umgås med mej... hihi.. Det tycker vi om. Världsbäst. :) Buziak!

Me and my Burrito

Ikväll har jag ch KT bölat ögonen ur oss till ett avsnitt av One Tree Hill.
Hoh. *stånk* och *pust*
Funderar nu på att ta en liten tupplur innan älsklingen kommer hem.. För inatt är det Finland-Tjeckien drabbning på gång! Bah!
Heja Finland!


Bidde inget målande av badrum idag.. Städningen tog för lång tid.. Och så hittade jag inte saxen till att klippa till gardinerna med (den återfanns en timme senare i diskmaskinen). Så mina två dagssysslor för idag får vänta tills imorgon.

How do ye like them apples??

Aaaaahh.. So nice to have 3 days off. 3!! :)
Although - the whole getting up today after working 6 nights in a row was a bit painful.. But, here I am. Up and about. Cleaning the house. Singing at the top of my voice in the empty house. And painting the bathroom. Soon. I hope. Unless I fall asleep. But no, should be fine.
My baby boy is at work, flatties also. Was planning on going to the gym today, but my newfound cleaning spree will have to do as a workout. Besides, it's much nicer to go with someone, but as they're all working late today, I'll just have to wait until tomorrow.
Now, english wont really be my preferred language here, but as there is a special someone reading the blog from time to time, there might be a few more posts like this.. :)
Now - paint and brush? Or needle and thread (the curtains in my bedroom need a bit of altering...)?

Update

.. och jag kan meddela att den nya killen Leandro på jobbet INTE är Leandro från the Button Factory, eftersom Leandro på jobbet bara varit i Dublin i en månad.
*pust*

My number one

Facebook har en ny application där man kan se vilken hitsång som var Number One dagen då man föddes. Jag brukar inte tycka om Facebook appsen så mycket, men den här var inte så dum..
Här är min number one.. Vilken är din??


Det tar ont...

..i mitt hjarta sa lite medaljer vi har fatt i OS i ar... Usch. Makta besviken man ar da..? Och inget kan man gora at det... Buu.. Jag tror jag grater en skvatt.
Tur att min alskling ligger hemma och varmer upp sangen, sa nar jag sluta kl 0700 pa morgon sa far jag krypa ner och gosa i en varm sang. Det gor att jag ar lite glad iaf.
Plus att printrarna pa jobbet suger. Och da menar jag SUGER! Man maste klicka pa Reset knappen 50-11 ganger efter varje papper (och det ar liiiiite jobbigt nar man har en rapport med 300 sidor att skriva ut..).. Gissa om jag och Lijo har i nerverna.. Tur att jag bara har en natt till efter det har.. Sen ar det 3 dagar ledigt!! :)

Idag borjade var nya receptionist. Patricia slutade ju namligen forra veckan. Leandro heter han och kommer fran Argentina, och han ser ruskigt lik ut en kille som jag traffade nar jag precis hade flyttat till Dublin. Som hette Leandro. Och kom fran Argentina..?
Lite laskigt om det ar samma kille. Men han sag inte ut att kanna igen mej imorse.. Men om det ar han sa kande ju inte jag igen honom direkt heller - tyckte bara det var likt.. Plus att jag maste paminna mej om att det ju faktiskt ar 2 ar sen jag flyttade hit, och detta var precis i borjan fore jag och Pixan ens hade hittat jobb och eget boende.. Han jobbade i baren pa The Button Factory dit vi var pa konsert for att se Sahara Hotnights och .. ehm, vad hette det andra bandet vi sag dagen efter nu igen?? Svenskt band iaf, eftersom dom hade svensk weekend... Hmm... Weeping Willows, sa var det..!
Anyway.. Chansen att det ar samma kille ar ju ratt slim.. Men man vet ju aldrig.. :P

Åhh..!

Jag vill ha semester NU!
Jag är så trött så att det finns inte heller... :(

Confuse-ed

Det har med att jobba natt har satt mina klockor helt pa fel.. Inte ar det ju inatt dom spelar hockey ju!
Det ar ju imorgon!
Men inte forlorar vi hopp for det!

Och sa snoar det har! Yipiiee!! :)
Det betyder i och for sej mera jobb for oss uppe pa flygfaltet, men det ar ju sa vackert..! :)

Mys-pys

Vi myser idag. Har just avnjutit frukost i sängen. :)
Gubben läser Harry Potter and the Half-Blood Prince.
Jag ser på OS och lyssnar på Suomen Radio.
Backhoppning på gång. :) Fast min kära Ahoj föll i träningshoppet... :(

Inatt är det Finland-Sverige hockeymatch. 5 på morgon. HYVÄ SUOMI!


Nattisar

Nu ar det nattjobb pa gang igen.
Det tycker vi om.
Eftersom OS spelas mitt i natten, och hotellet ar ratt lugnt, sa jag kan sitta pa natterna med mina pojkar pa jobbet och se pa spelen. Nice! :)
Och nasta vecka ar det loning! Da har jag och KT planerat ut ett gym-schema, for hon har satt sej i backen pa att jag ska springa mini-marathon med henne har i Dublin i april.. Haha.. Jaja, hon kan ju forsoka.. Man vet ju aldrig, kanske det funkar..? Men det blir iaf en lugn vecka fram till loningen... Sen ar det en vecka kvar till semestern! Yay! Can't wait! Och sen ar det St Paddy's med syster-yster! Yay! Det hander mycket nu.. Sen ska jag och gubben min borja leta lagenhet pa riktigt (dom gar sa fort at har namligen, sa alla jag redan har tittat pa ar upptagna)..
Sen ar det snart april och Nappsu kommer hit med sin gubbe! Hihi! Och sen far jag borja flytta! Wohoo!
Nu ska jag se pa hockey igen iaf. :) Ihanaa Leijonat!

Tji fick jag..

Bidde inga medaljer i skidningen.. :( Men hockeyn vann vi, och i halfpipe gick första finnen vidare till semifinal. Nu ska vi se heat nr 2 och hoppas att resterande 3 finnar går vidare också. :)
Fast Justyna Kowalzcek vann ju silver i sprinten, så lite glad får jag väl vara.. :)

Hyvä Suomi!

Idag sitter vi fastklistrade vid OS. Jag och älsklingen.. Sprinten för både damer och herrar och så är det hockey på gång snart.. Well, in all fairness - han är väl inte jätteintresserad av hockeyn, men polackerna har ju Kowalczyk i damernas sprint, och så hade dom två karlar som kvalificera också.
Jag är glad jag. Alla våra damer gick vidare, och 3 av gubbarna. :)
Så ska se nu om vi kan ändra på den här medaljtorkan vi haft hittills. Jag tror på damerna jag. :)

Pancake Tuesday!

Idag är det fastlagstisdag hemma i Finlandet. Med fastlagsbullar (t-t-temlor).
Idag är det plättisdag i Irlandet. Med plättar (pan-cakes!).
:)

Vancouver Winter Olympics 2010

NU finns det inte tid att blogga.
Nu är det olympiska spel på gång..!
SÅG ni för övrigt öppningsceremonin eller?? Neh, det var väl inte många som var uppe och såg den mitt i natten... Men det gjorde jag! Till klockan 5 på morgon! Och kvart över 5 ringde min klocka för att stiga upp och gå på jobb..! Snacka om att jag varit trött idag! MEN, jag har ändå suttit fastklistrad vid datorn! Nu är det dock paus i det jag vill se, så jag ska sussa i några timmar. Klockan 03.30 ska jag och KT upp och titta på herrarnas friåkning. Fin fint. Upp klockan 5 imorgon igen. Åh, dessa spel kommer att ta kol på mej. Tur att sommar olympiaden är i London så att det är vettiga sändingstider. Fjuuh...


Imorgon är det för övrigt Alla Hjärtans Dag. Jag har aldrig varit mycket till firare när det gäller den dagen, har mest önskat vänner och familj en fin vän-dag. Men i år har jag faktiskt köpt ett litet något till älsklingen. Har även lagat ett litet något åt honom också. Jag tänkte - när man nu en gång har någon att fira den här otroooooligt överreklamerade helgdagen med, så kan man ju passa på...? Eller? Plus att någon viskade i mitt öra att jag ska få en stor bucket med blommor imorgon... Så då kan väl jag vara snäll och bjussa på middag iaf? Eller hur? Fast jag är glad att jag har min pojk och att jag får vara med honom heeeeela dagen imorgon - och pina honom att se på olympiaden.. hihi.
Och ja, appropå det - får väl gratta Adam Malysz till silver medaljen idag då. Hmmph..

Trötter

Ja, men... Nar man har jobbat i flera dagar i rad och sovit daligt och varit allmant lat, sa ar man sjuuuukt trott sista dagen innan man gar pa ledigt. Och nar ens karl redan ar ledig sa blir det annu jobbigare. Jag hade tankt stiga upp tidigt imorse, och visst vaknade jag vid 9-tiden, men latheten tog over och jag somnade om till 12. Happ. Stressa som vanligt for att hinna pa jobb i tid, och nu ar man trott och grinig.. Tur att jag ar ledig i tva dagar efter ikvall. For ryggen har allmant ont och fotterna skriker efter ett fotbad.. Mmm.. det ska jag nog gora nar jag kommer hem.. :)
Fast jag och Juraj ar lite sugna pa att ta en ol efter jobbet.. Hihi.. Ja, det vore nog ratt najs.. :)


Bloody Sunday

Men ack, sa traaaaakigt man kan ha en sondag pa jobbet! Jag har suttit har i 5 timmar och gjort fuck all! Inte ett jota finns det att hitta pa! Det ar stendott! STENdott! Pa dessa 5 timmar har jag kanske checka ut 5 personer... 5!?!?!?!?! Tur att jag slutar om 2,5h... Jag sitter och spelar Mafia Wars pa Facebook och spindelharpan tills det.

Armen ar fortfarande lite om, men den overlever. Igar tog jag namligen av bandaget och fick skada vad doktorn gjort. Inte illa, men de kommer nog att bli ett arr. Sen fick jag plastra och linda in armen i plastfolie sa att jag kunde hoppa i duschen och tvatta haret.. Det var ju en upplevelse i sej. Sta med ena armen i vadret, inlindad i plast och forsoka tvatta sej med den andra armen.. Men det gick vagen... till slut.

Imorse steg jag upp i ottan (0500) for att ta bussen till jobb, och hade hunnit bade ata frukost och sminka mej och kla mej innan jag kom pa att det ju ar sondag och det gar inga bussar sa tidigt idag. Happ, det var bara att ta taxi och jag kom till jobbet 40 minuter for tidigt (tyckte det var lonlost att sitta hemma och uggla nar alla sov sa tidigt, sa jag ugglade pa jobbet och drack morgonkaffe med flickorna istallet).

Happy Kiwi-day everybody!


Implanon

När jag satt i min p-stav för 3 år sedan så gick det fort, det tog inte ont - det var nästan behagligt, och jag fick knappt något märke i huden.
Idag hade jag läkartid för att byta ut min gamla stav mot en ny 3-års stav.
Jojo.
Inte bara var det 3 ggr dyrare (skojar inte), det tog ont som f*n och hans moster, det tog länge (well, 20 minuter, men när någon sitter ock karvar in under huden på en i en kvart så känns det som evigheter) och jag kommer att få världens blåmärke samt förmodligen ett snyggt litet ärr på köpet.
Och nu sitter jag här på soffan och kan knappt röra mej så ont jag har. Älsklingen åkte nyss på jobb (han tyckte synd om mej när han inte kunde ta hand om mej). Och KT har sprungit ner till Lidl för att handla mat, innan vi ska mojsa ner oss i soffan och mysa tillsammans med all världens filmer.
Imorgon är det New Zealand day - deras nationaldag alltså, så vi ska hitta puben :)
Nu - AJ.

Ledig fredag

Hmm.. Jag har jobbat min sista natt för veckan, så jag kom hem vid 8 imorse, men eftersom jag behöver gå upp vid 10 igen, så tyckte jag inte det var någon vits med att sova.. Så jag har suttit uppe och Facebookat och chattat med Bianca och letat lägenheter på internet de senaste två timmarna.. Men snart börjar det bli dags att gå upp, och då behöver jag väcka min kära karl som ligger här brevid mej och snarkar sött. Jag har nämligen en läkartid ute i mitt-ute-i-ingenstans klockan 12, så han måste köra dit mej stackarn.. Han som är förkyld och allt.. Men jag ska kura upp honom. Laga frulle och hiva i honom massa c-vitaminer och munkdroppar. Det ska nog bli bra det här. Hihi.
Nej, nu måste jag springa på toaletten - jajks.

Bokat!

Nu ar det bokat!!
8de-13de mars!
Den 14de kommer sen syster hit!
Och da ar det St Patrick's!!!!!! :)

Semester klart

Sorry alla nara och kara. Det bidde inget Finland eller Sverige den har gangen.
Det blir Meet the Parents nr 1. Vi aker till Polen i en vecka (nr 2 blir ju nar vi aker hem till mina peeps i sommar...hihi). Ska vara 2 natter hos Jaceks foraldrar och resten pa en skidort inte langt ifran hans stad, Zabrze. Kommer inte riktigt ihag vad skidorten hette, med den ar tydligen ratt popular och ar nere vid gransen. Hihi. Hoppas det ar mycket sno dar da!! :)




Har ska vi bo i nagra dagar!! :)


Jag ska bli sambo ♥

I april flyttar vi ut från vårat fina Crumlin Road. Eftersom KT åker till England och Heuri vill flytta till centrum. Då ska jag och karln min flytta norrut, och bo närmare jobbet i vår alldeles egna lägenhet (vi kommer alltså inte att äga den, men bo där bara vi två..!) :) Jag är lycklig. :)


Marsilainen

Jojo. Nu har jag fatt godkand semester i borjan pa mars. Vi vantar bara pa att Jacek ska fa godkant ocksa. Sen ska vi bestamma oss vart vi ska aka ivag. Pa agendan star forhoppningsvis skidning, men efter att ha kollat lite pa priser och olika stallen sa vet jag fortfarande inte vilket som ar smartast. Skulle vara grymt kul att aka till Alperna, men eftersom vi forsoker spara pengar sa kanske det inte ar det smartaste. Sen funderade jag pa att vi kan aka hem en svang, men biljetterna till Helsingfors kostar ju nastan lika mycket som biljetterna till Alperna (Ryanair har namligen tydligen slutat flyga mellan Dublin-Tammerfors)! Sa nu ligger Sverige ocksa pa agendan - dit ar Ryanair biljetterna fortfarande overenskomliga. Men sa kom jag pa den iden att det ju kan vara riktigt idylliskt mysigt och romantiskt att aka till nagon sot liten stuga ute pa irlandska landsbygden och bara vara i en vecka utan att ha nagon kontakt med omvarlden.
Hmm.. Svart det blev det har.
Och nar min kara karl har gett mej fria tyglar till att valja vad vi ska gora sa bidde det ju bara annu svarare!