Teater igen

Idag ska jag ga pa teater igen. Jag och Mike. Pa Oliver Twist.
Undrar om de gor den battre an vad vi gjorde en gang i tiden?? Hihi!
Det ar en engelsk grupp som bor pa jobbet, och assistant directorn tyckte jag skulle komma och se den, och eftersom jag aker till London imorgon, sa blir det ikvall! Kan bli stressigt, eftersom vi ska ata middag fore det. Slutar jobba kl 18. Pjasen borjar 20. In till centrum emellan och ata middag. Hmm..

VNV Nation - Illusion


Patty Griffin - Rain


Saknar massor..!



Men snart far jag se henne igen..! :D

Lite sliten..

Ok, och an ar det inte over.. Hmm..

Alltsa. Sliten pa grund av resandet och festandet. Och ingendera ar ju pa slutrakan an. Men vad jag ar mest sliten over ar att sitta pa jobb, och lyssna pa min stadpersonal klaga pa varann, klaga till mej om varann, inte kunna gora nagonting for att de klagar och klagar och klagar.. och.. Ja, ni forstar min poang.
Det gor mej galen. Jag menar, jag har inga problem att lyssna till deras problem och forsoka losa dem, men nar de lagger fram de mest konstiga argument till varfor de borde fa extra dagar ledigt och varfor den andra ska masta gora allt det dar osv osv.. Bah! Jag orkar inte ens tanka langre. Jag forsoker. Jag forsoker verkligen. Men vad kan jag gora nar chefen inte vill anstalla en till person, eftersom det fortfarande ar lagsasong och inte sa mycket gaster an..? Vad kan jag gora nar det ar ekonomikris i landet och det ska sparas pengar i alla horn, och jag forsoker febrilt salja de tomma rum jag har i veckorna..? Jag kan inte lagga fram krav till de gaster som checkar in att de maste stanna minst tva dagar, for da gor jag ju inte mitt jobb. Ja, jag forstar att tjejerna ar trotta, men prata med Cormac, det ar han som gor schemat. Prata med Leon, det ar hon som har hand om lonen. Gud, prata med Nanette, sa far ni sparken for att ni klagar sa mycket!! Men nej, de pratar med mej. Och varje vecka far jag hora klagomal efter klagomal. Jag hjalper till sa fort jag kan och har chansen, plus att jag gor mitt eget jobb, plus att jag sitter har och haller koll pa hur manga andra saker for familjen. Nej. Jag blir galen. Jag kan inte jobba med sjutusen olika saker under en dag. Jag ar mansklig jag med, aven om jag dum som jag ar tar pa mej 24 timmars pass (som det jag sitter pa nu) nu och da... Men anda vill jag inte sluta. Jag gillar stallet, och enda orsaken till att jag skulle byta jobb ar om jag flyttar fran stan, men an ar jag inte klar med Dublin.
Sa trots att jag fick "hemlangtan" (inte riktigt hemlangtan, mer "ut-pa-landet-langtan") nar vi var ut pa var road trip, sa kanner jag att Dublin fortfarande har lite mer att erbjuda. Aven om jag hittade ett helt otroligt perfekt jobb ute pa landet i Limerick. Med superbra lon. Och boende inkluderat. Aaah...
Nej, bara att ta sej i kragen och forsoka gora alla pa battre humor. De vet att det inte ar mitt fel. Men jag tycker inte om att se min kolleger ledsna.. Det har varit alldeles for mycket upprordhet omkring pa senaste tiden.. Men nu har iaf Linda fatt jobb pa ett hostel i Temple Bar, sa hon ar mycket gladare! Och sa ska jag traffa Maryanne ikvall, ga pa middag, och planera lite London.. ;)
Kanske det loser sej till slut anda...

2 things

1. Idag ar det Australia Day. Det ska firas.

2. Igar var forsta gangen en irlandare faktiskt trodde jag var irlandsk, och inte fran USA eller nagot annat crappigt stalle! Yay!

My 11 Month Anniversary!!

Btw, today, I have been in my dear ol' Dublin for 11 months..! Yay!



Road trippin'

Here are my lovely pictures from my lovely road trip with Phil and Max.



This is at the Rock of Cashel, Co. Tipperary.

    

We had both beautiful weather. And rainy crappy weather.



Me and my PINK umbrella at the Blarney Castle, Co. Cork.
We kissed the stone, and got the gift of the gap! :)
Phils blue umbrella broke, and didn't really keep him dry.. Hihi.

         

In the Rock Gardens we found the Wishing Steps,
that you had to walk down
and back up again with your eyes closed.
Note that we had to walk backwards back up them.

 

Driving around the country like this, Phil introduced us to GeoCashing.
Which is a very interesting way of travelling around,
and as soon as I get the chance, I will start doing it too.



You find these hidden cashes in special places all around the world, guided by your GPS and the maps you've downloaded. Really cool. The cashes can be of different sizes, and contain different bits and pieces that people leave in them. You can also use trackable items, and you can see where these items end up in the world. Check out the website at www.geocashing.com

Moving on.

Cork was ok, but we really fell in love with Killarney. And after a little hike around town, trying to find an Off License, and some Chinese food, we found our place at the Grand and their live band.

    

After a good nights sleep at the Neptunes Hostel...



...we had breakfast in the gorgeous Killarney National Park in Co. Kerry.
In spite of the little rain fall we had during breakfast, we had a loevly morning, and continued our trip around the Ring of Kerry.



We stopped at Staigue Fort, Co. Kerry.
And found the lovely stone fort surrounded by sheep.
Max really wanted a picture with the sheep for his auntie,
but he just seemed to scare them away...!

         

My beautiful emerald isle...



And the trip ended, after a lovely dinner in Killarney again, in Abbeyleix, Co. Laois, at the Morrisey pub.
One of the oldest pubs in ireland, which used to be a grocery store, and where the bartenders still wear the white coat of the shop assistant.



Kilronan Dinner

Ja, vi var ju 8 bokade till fodelsedags middag. 4 kom. Men trevligt var det!



Road trip

I've done the Rock of Cashel.
Blarney Castle.
Kissed the Blarney Stone.
Cork
Killarney.
Tomorrow we're doing the Ring of Kerry.
I love this life.
Me, Max and Phil.

Vad roligt vi har! Bilder kommer nar jag kommer hem!

Grattis Cormac!

Oj vad manga det ar som fyller ar nu!! Hihi! Cormac blir 32 idag! "Sista" fodelsedagen innan knodden kommer.



Sista dagen for veckan jag jobbar nu. Tills helgen alltsa. Imorgon ar det middag med jobbet, pga just Trish och Cormacs fodelsedagar. Och pa torsdag ska nog jag och Phil aka till Cork. Far se om vi aker bara over dagen, eller kommer hem forst pa fredag. Men skoj ska det bli. Kan handa att Maryanne ocksa kommer med. Ringer henne imorgon om det, hon kom just hem fran Kopenhamn.. :P

Happy Birthday Trish!

Idag fyller Trish 28. Grattis i mängder!
Bilden är tagen från vår Peter Pan kvall, inne på Brazen Head.
Jag tänkte att jag ju kan inviga bloggen i min nya hårfärg på samma gång också..


Hyvää joulua!


Den här söta lilla väskan köpte mamma åt mej i julklapp.
Ja, jag köpte den själv, men hon betala! :D
Så tack mamma! Den kommer till massor av användning!
(tänkte det kunde vara bra att lägga upp en bild på den, så hon vet vad hon har köpt...)



Quote of the day

If you find a path with no obstacles, it probably doesn't lead anywhere.

London calling..!

Ja, det var ju meningen att jag och Linda och kanske nagra till skulle aka till London i slutet pa manaden over en helg for se nagra band spela. Ja, vi har bokat biljetter och allt. Och Maryanne har bokat in sej for att komma med. Men. Nu nar det har gatt sa pa tok med Lindas lon och jobb och allt sa vet hon inte om hon har rad att komma med. Men jag ska iaf aka. Med Maryanne. Och kul ska vi ha. :D
Vi ska kolla in tva band som var har och spelade for nagon manad sen. Dom bodde pa Brewery och spelade pa McGruders. Sa nu ska vi vara riktiga groupies och aka over och se dom pa hemmaplan!

Det forsta bandet heter Marner Brown, och jag diggar den har videon skarpt! Rolig som bara den! Men det var ju dom ocksa!





Det andra bandet heter Four Wheel Drive. Men tyvarr kunde jag inte hitta en bra video med dom, sa den har far duga.. :P



Anyway, London - we'll be there soon...!

Storm

Ja, den har helgen skulle det vara storm. Stor storm.
Jag cyklade pa jobbet igar morse och visste inget om detta. Och det var lugnt och fint nar jag tog mej hit. Mind you, jag kan kanske fortfarande ha varit lite berusad, sa jag kanske inte markte sa mycket. Men det var inte storm iaf.
Men under dagen blaste det upp. Massvis. Och jag kollade vaderleksrapporten etc etc, och tydligen skulle det sla till som varst pa vastkusten... Sa stormen skulle inte  vara sa jobbig har, men det skulle vara storm iaf. Na, som jag sa blaste det upp. Vid 3 tiden pa eftermiddagen var det ratt ruskigt och det sag ut att bara bli varre. Usch. Folk lyfte fran marken nar vinden tog tag i deras paraplyn. Jag satt har inne i mitt varma lilla horn och skrattade lite for mej sjalv. De sag sa lustiga ut. Jag menar, i en san blast som det var igar, sa skulle ingen manniska med minsta iq ens ha tankt tanken att ta med sej ett paraply, for vinden blaste en blot anda! Men visst, regn = paraply, det kan jag ju forsta.. men tank nu efter lite snalla manniskor! Dar gick de nu sen med sina paraplyn vanda ut och in och svor at vadret. Ja, nu skulle jag ju inte ha skrattat sa mycket, men jag visste ju att jag sjalv skulle masta ut nar arbetsdagen var over och jag skulle fa aka hem. Pa cykel. Sa jag tog mej den lilla friheten att skratta at alla andra, eftersom jag nog formodligen skulle se ratt lustig ut sjalv pa min lilla cykel.
Men nu ska ni fa hora mina kara vanner. Jag behovde inte alls ta mej hem i regn och rusk. For det mojna. Ordentligt. Wow. Jag till och med sag stjarnorna pa himlen 15 minuter for jag slutade...! Och annu mer tur hade jag! Sean var i stan, sa han ringde och fragade om jag och min lilla cykel ville ha skjuts hem. Jamen visst! :D (ja, jag ar lite kar i min cykel) Sa jag behovde inte alls ta mej ut i det hemska vadret! Tydligen var det meningen att det skulle blasa upp igen over natten och att idag skulle bli minst lika stormigt.. Men.. Ja, regnigt ar det. Och gratt och kallt. Men storm? Njaeh.. Det skulle jag nog inte kalla det.
Jag vaxte upp med hoststormarna pa Aland, och det har var inget emot det.
Men da ska vi komma ihag att nar det regnar sa mycket som det gor i den har stan, och det blaser lov och annat grejs in i alla kloakerna etc, sa blir den har stan oversvammad. Nu har den dock inte blivit det, for det finns ju inte sa mycket lov forstas.. Men, det vart ju oversvamning pa gatorna i slutet pa sommarn. Da var ju jag som tur inte har, da var jag pa vastkusten och forsokte lara mej surfa, men da ska det ha vart valdigt jobbigt i Dublin. Nu ar det bara lite blott pa gatorna.. Men dom polarna kan man hoppa over.
Sa nej. Ingen storm har inte! Inte an iaf! Och nar jag nu far uppleva min forsta storm pa denna holme, sa undrar jag hur den jamfors med Alands stormar.. ;)
(fast iofs, jag och Pixie hade nog en ratt blasig dag dar nar vi precis i borjan hade flyttat hit... blaste nastan bort nar vi gick hem fran puben, sa vi tog taxi istallet. Bara dagen efter markte vi att vi bodde runt hornet bara (typ).. hahaha)

Detox

Jojjo. Det var sa det hette. Detox. For levern.
Ehm. Och hur gick det da?
Ja, det gick inte alls ska jag beratta. Det gick inte alls.
Idag har jag haft en krapula som heter duga med STORT d, och sa har jag inte kannt pa lange. Usch.
Men roligt var det. Peter Pan. Sen gick vi till the Brazen Head. Och bakfyllan kom nog for att vi inte at middag. Dumt. Men man lar av sina misstag.
Nu ska jag snart ta min cykel och trampa hemat i varat fina stormvader. Jag kommer nog att flyga bort. Hmm.. Kanske jag ska lamna cykeln har, och ta taxi hem. Usch. Dyrt.

Peter Pan

Idag ska jag och Trish gå på pantomim teater. Peter Pan. Det är hennes födelsedagspresent. Hon fyller år på måndag.
Ska bli skoj.
Men för det, behöver jag gå nu..! haha!

Ibland vill det sej inte..

Ja, ibland går det inte riktigt som man vill. MEN. Positive thinking! Oj, vad jag har sagt det många gånger under denna ekonomi kris.. Men det är sant.
Linda blev erbjuden barjobb på det hotellet hon sökte till igår. Men det ville hon inte ha. Hon sökte ju till reception. Men nu vet dom inte om hon behövs iaf. Så nu pratar hon om att åka hem igen.. Åh, vad jobbigt allt ska va.
Jag å andra sidan har inte fått betalt den här veckan än. Och jag spendera just runt 120 euro på min cykel (alltså, då är cykelkostnaden inräknad också)! Måste ju köpa ett ordentligt lås. Och när jag säger ordentligt, då menar jag ordentligt. Stor tjock kedja och hänglås. För det, det är det som behövs i Dublin.
Men jag ska tydligen få betalt imorgon.
Åh, vad detta är jobbigt.

Grattis Linus!

Idag fyller min lilla Linus 23 år..! Grattis i massor! Puss!



Produktiv dag..

Ja, som jag har sagt förut. Det här med många lediga dagar är inte riktigt min grej. Men jag har kommit på ett sätt att komma igenom de dagarna. Kostar inget, tar ej mycket energi, behöver inget för det.
Dagdrömmar.
Jepp. Det har jag gjort idag.
Dock har jag också kört Linda på arbetsintervju till ett nystartande hotell, varit in till stan och fönstershoppat (plånboken tillåter inte så mycket mer just nu), lunchat med Trish på Cafe Bliss (mmm, vad jag gillar det stället!), bakat kladdkaka, tvättat, skvallrat med Linda i evigheter, datorerat förstås (usch, vad man är beroende av det här dumma internetet ibland) och jo! Jag hittade en buss som går från jobbet och hem till mej.. Well, nästan hem till mej.. Den släpper av mej en bit ner på gatan där jag bor. 5 minuters promenix. Skönt! Men jag ska börja cykla! Så jag har köpt cykel idag! Jag ska hämta den imorgon från Litton Lane. Det är Kabir, min nattportier där som sålde den åt mej. Det tog för länge för Sean att fixa cyklar, och jag blev så trött på att gå fram och tillbaka till jobbet varje gång... Så det var min lilla shopping idag. 80 euro för en cykel. Tyckte jag var ok, med tanke på att nypris för just denna var ca 200 euro. :D
Jamen, jag glömde ju det viktiga! Jag har - till mammas stora förtjusning antar jag - blivit blond igen.. Well.. Blond-ish.. På gång iaf... Haha.
Ja, allt detta har jag gjort - och dagdrömt på det. Nå, jag hann väl inte dagdrömma så mycket.. Men vi ska se hur produktiv jag känner mej imorgon.. Om jag behöver testköra min nya idé då istället alltså...
Nej, nu är jag väldigt, väldigt trött, så jag ska lägga mej i tid för en gångs skull. Och kanske stiga upp tidigt och gå till gymmet på morgon. Jag är ju trots allt ledig.. ;)

McGruders - RIP

Ja, nu har det gått några helger. Och inte blir det lättare. Jag saknar det. McGruders var ett bra ställe. Mycket intressant, roligt, både bra och dåligt, har hänt där. Det kommer alltid finnas kvar i mitt huvud... Nu får vi hitta en ny stammis pub. Men först ska det detox:as ett litet tag. Levern mår nog inte så bra just nu.. Haha. Måste ju komma igång till det nya året igen..
Här står jag bakom baren en av de sista gångerna jag var där. På våran firma julfest.. ;)


Gymmat..

Jag gymmade imorse. Efter jobbet. Hurra för mej! Har bara varit tre månader sen sist! Hahahahahaha!

Korpiklaani - Metsämies

Aaaahahahahaha! Vem har sagt att man inte kan lyssna på finsk folkmusik?? ;)


In Flames and Scar Symmetry

Only for the Weak



Morphogenesis

Snart kommer jag och hälsar på!!


Time on my hands

Ok. Jag är inte ledig idag. Börjar jobba kl 17.00.. Men här sitter jag. Hemma. Och vet inte vad jag ska göra. Tills jag börjar jobba alltså. Jag är lat. Så otroligt lat att det inte är sant heller. Jah. Vad gör man. Det där med att gå på gym har gått bort lite. Även om Sean sa att han kunde skjutsa mej till gymmet om jag ville. Men ååh.. Jag vet inte.. Jag orkar inte.. Sitter hellre här och tar det lugnt.. Men jag har inte tid att se på film, jag skulle kunna se en serie, men jag har sett allt.. Vi har 4 tv-kanaler, så det är inget värt att se där. Satt och pratade med Sean i två timmar just.. Om ditt och datt. Men jag blev kall om fossingarna, så nu bäddade jag ner mej under täcket igen. Värmesystemet i det här landet suger ju. Men det är ok. Snart kan jag börja stiga upp och börja knalla på jobb. Men vi har typ inga gäster inne. 6 pers eller något. Soft. Ska ladda ner någon film att titta på. Har gjort det de senaste dagarna. Har sett Hancock, Bedtime Stories, Sweeney Todd och Twilight. Har för mej att jag såg något annat också, men minns inte nu..

Hah. Jag som just klagade på värmen i det här landet.. Ja, nu sitter jag och tittar ut genom fönstret och ser ordagrannt värmen stiga från elementet. Haha. Så kan det gå. Men det tar ett tag innan huset värms upp. Oh well.. :P


Quote of the day

Don't wait for your ship to come in, swim out to it.

4 dagars ledighet över..

Ok. Jag överlevde.
Jag har haft 4 dagar ledigt nu, och jag har inte tråkat ihjäl..! Än. Haha. Nejdå, jag hann ju göra dittan och dattan de första två dagarna, och sen har det nog gått rätt ok ändå. Igår gjorde jag inte mycket. Sov till 11, upp och åt frukost. Orkade dock inte gå till gymmet, för jag tycker om att gymma på morgon, och eftersom jag sov så länge så kändes det fel att gå senare.. Dumt, jag vet. Men jag kan inte hjälpe det. Jag var inte på humör. Så jag såg på en film och plockade lite hemma. Så mailade jag Micke och vi kom på att gå på bio. Och äta. Så det gjorde jag på kvällen. Vi gick och åt sushi, sen på en pint på Woolshed och sen gick vi och såg Australia. Grymt bra. Vacker.
Nästa film på schemat är Che. Funderade på den redan igår, men etersom del 2 kommer först nästa månad, så tänkte jag att man ju kan se den lite närmare istället.
Imorse när jag kom hem hittade jag en sjukanmäld Linda i köket som letade efter jobb. Ja, här satt vi sen i några timmar och letade jobb åt henne.. Hoppade i duschen, och sen gick vi till Kilronan för att printa hennes CV och sen till hennes en intervju. Hon skulle söka jobb som hembiträde (?).. Vet inte om det heter så, men en sån där som åker hem till gamla folk och tar hand om dem. Men vi kom fram till att hon inte hade alla kvalifikationer iaf, så vi skippade det. Hon måste nämligen fylla i cirkus 15 sidor med information och frågor. Det såg lite ut som ett prov i skolan.. Haha.
Sen gick vi iaf hem, och nu har hon gått och lagt sej. Hon ska laga middag ikväll..
Men lite nyheter fick vi iaf när vi var på vift! Cormac ska bli pappa! Wuhuu! Den 5te augusti ska McCann junior komma till världen. Det är baby boom nu. Eftersom Leons bebis kommer 5te maj. Haha. Kul!
Sen ska Trish åka. Hon åker till Afrika den 19de februari, och är borta två månader. Sen kommer hon hit igen i en vecka, och sen reser hon runt Europa före hon åker hem. Ja. Så tråkigt var det. Eller kul för henne förstås, men asch då, va alla åker härifrån. Men eftersom dessa kära australienare bara får vara här ett år, så är det ju inte så konstigt.
Nåja. Det är ju inte än.
Ska ju hinna ta henne på födelsedags teater först. Och middag. Hihi.
Well, off I go..! Ha en bra helg! Jag ska tillbaka på jobb! :D

Tråkigt..

Ok.
Jag erkänner.
Jag är arbetsnarkoman. Och jag gillar det.
Jag har nu varit ledig i två dagar. Vilket också betyder att jag har två dagar kvar! Och jag har lunchat med Micke, sett på film med Sean, druckit kaffe med Neils familj, sen gått och druckit öl med Neil och Jace och resten av gänget som jobbar på McGruders. Eller jobbade. För det har stängt. McGruders pub har stängt. Det var en stor chock som kom när vi fick reda på det. Slut på det roliga. Nu är det ekonomikris. Min stammispub är stängd. Stor gråt. Så vi gick ut och drack igår. Haha.
Jag har även då hunnit vara lite bakfull, städat hela huset, tagit ner julgranen, lagat middag för fem, sett på serier etc etc. Jag har gjort hur mycke som helst. I två dagar. Vilket är fine. Men vad i hela helskotta ska jag hitta på att göra i två dagar till? Va? Två hela lediga dagar? Jag kommer ju att få spunk! Jag har sjunkit så lågt att jag har börjat kolla på Gossip Girl. Vilket jag har kommit fram till är en av de sämsta serier jag någonsin har fastnat i. Men det hjälps inte. Jag har fastnat. Blä! Jag håller på och betar mej igenom Grey's Anatomy, vilket jag tycker är ok. One Tree Hill började idag, så jag ska bädda ner mej i sängen och kolla på det avsnittet nu... Supernatural börjar nästa vecka. Private Practice har tydligen tagit oändlig paus för tillfället, så det vet jag inte när det börjar igen.. Och Doctor Who är ju inte tillbaka förrän i mars. Nej nu. Jag tittar på alltför många serier. Jag måste bryta mej loss. Jag var glad när jag bara hade Doctor Who och Supernatural att följa. Men sen blev det ju paus, och så ska man hitta något annat att sysselsätta sej med, och då kom det igen en hel hög med serier som jag aldrig kännt minsta intresse för. Nej, bryta sej loss. Men One Tree Hill har faktiskt blivit en av dom roliga serierna som jag fastnat i.. men Gossip Girl..? Nej, nu är det nog dags att skärpa sej!
Jag ska nog gå på gymmet imorgon för en gångs skull. Är ju runt 3 månader sen jag senast har varit... Haha.. *skäms*

Btw, min fina spenat-mozzarella paj som jag lagade idag var superb! Just so you know! :D

Arbetsnarkoman, eller?

Jaysus...! Nu har jag tydligen tagit pa mej ett 24 timmars pass igen..! Vad i hela fridens namn tanker jag med?? Ja, inte ar det huvudet iaf..! Damn! Jag ar alltsa sjuk, jag har tvingat mej igenom gardagen och imorse, och sa tittar jag pa schemat, och sa ar jag schemalagd fram till 8 pa morgon. Hah! Nanette var in och tyckte jag sag hemsk ut. Oj. Tack sager man da. Vad snallt av dej. Haha.. Hon skulle se om hon kunde hitta nagon att komma in, men det ar ok.. Power through bara! Imorgon ar jag ledig. Sa ar jag ledig pa onsdag, torsdag och fredag ocksa. :D Det ska bli skont. Oj. 4 dagar ledigt i en vecka. Oj. Vad ska man hitta pa da da manne? ;) Hihi!

Igar var Angela, min gamla landlord in till jobbet med min deposit. 650 euro. Tack sa mycket. Skont att ha det avklarat.

Nej, nu ska jag betala av lite skulder till mamma. Sen ar det nog lite tv dags. (Ja, jag har ett soft jobb och inga gaster.)

New Years Eve

Ja, glomde ju totalt bort att beratta vad som hande pa kvallen.
Jag lagade middag hemma hos oss.
Grillade majskolvar, pasta med tomatsas (Maryanne och Sean ar vegetarianer) och fruktsallad och citronmarangpaj till efterratt. Mmm.. Mums, sa gott det var..!
Sen gick vi upp till stan, tog en ol pa hostelet och sen till McGruders. Dar var det ju fullsmockat med peeps. Sakert 900 pers dar inne. Sa man hann inte bli full heller, eftersom det tog sa lang tid innan man kom fram till baren.. Men jah, vi hade skoj iaf. Jace hamnade att jobba lite, Julian och Phil var over en stund (ville sen att vi skulle komma pa efterfest till Phil, men vi var ju sugna pa McGruders efterfest) och se pa maken, om inte Lenny var dar. Han har visst kommit tillbaka for tva veckor sen. Inte ett ord har man hort. Naja, det kan ju inte jag gora nagot at. Sen var det iaf efterfest, som hamnade in pa hostelet. Dit kom polisen och kickade ut oss. Jag, Linda, Maryanne, Lenny och Piotr stadade, for Karl forsvann ju all varldens vagar nar polisen kom. Jag och tjejerna akte taxi hem vid 7 pa morgon, och jag vaknade pa nyarsdagen med feber. Nu har jag sjukat i tva dagar, och inte blir det battre.. och sa jobbar jag hela helgen. Men det ska nog ga. Kurera mera!

Tjyvar lite igen... hihi

Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förr? 
Åkte  på Oktoberfest

Fick några av dina vänner barn?
Ehm.. Näe.. Inte vad jag kan komma på..

Dog någon i din närhet? 
Inte i år, nej...

Vilka länder besökte du?
Finland, Sverige, Irland (kan man besöka ett land där man bor?), Tyskland..

Vad skulle du vilja ha 2009 som du saknade 2008?
Ett skuldfritt liv.. haha.. almost there..

Vilket datum 2008 kommer du att minnas och varför?
2a maj... Då var jag till McGruders och träffade Lenny för första gången.

Vart tog det mesta av dina pengar vägen?
Betala av skulder och tandläkare när jag slog ut tänderna i Tyskland.

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2008?
Curly Sue

Vad önskar du att du gjort mera av?
Hmm.. Njä, jag är nog ganska nöjd med det jag gjort. Rest mera? Men det tar vi igen i år!

Vad önskar du att du gjort mindre av?
Druckit alkohol?? Njää.. fortfarande nöjd med året.

Hur firade du nyårsafton?
I goda vänners sällskap i Bray, Killiney, Dalkey, hemma i huset på middag och sen McGruders. Efterfest på hostelet, dit polisen kom och kickade ut oss. Städade upp, och kom hem 7 på morgon. Träffade Lenny efter flera månader.. Inget hände.

Blev du kär under 2008?
Japp.

Vilken var den bästa boken du läste?
Ja, jag läste Harry Potter två gånger under året, men Roddy Doyle's "The Snapper" var kul. Just nu är jag inne på "Life of Pi" av Yann Martel.

Bästa filmen?
Hmm.. Batman - Dark Knight var superbra. Men även The boy with the striped pyjamas och Burn after Reading.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jobbade på dagen och gick och såg Riverdance med Lenny på kvällen. Sen gick vi på Padraig Harringtons grattis-party på ett av stans fina kasinon.

Hur skulle du beskriva din stil 2008?
Den var svart ett tag i början av Dublin, och inte så varierad eftersom jag inte hade så mycket kläder med mej, men när resten blev skeppat över återgick det till min vanliga stil. Vad man nu sen ska kalla den..

Hur höll du dig från att bli galen?
Höll mej ifrån??

Vilken kändis/offentlig person beundrade du mest?
Ehm...?

Vilken politisk fråga gjorde dig upprörd?
Jaa.. jag är ju inte så intresserad faktiskt. Men hela Lissabon grejen var det stor diskussion om på Irland..

Vem saknade du?
Mina vänner hemma..!

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Bästa nya? Oj, träffade så himla många, så det är svårt att säga..

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2008?
Jag säger som Susy; Lita inte på någon.

2009

På nyårsafton steg vi upp 5.30 på morgon och tog darten ner till Bray. Där knallade vi upp till Bray Head, ett berg på södra sidan av stan. Där drack vi champagne frukost medan solen steg upp.
Den sista soluppgången för 2008.



       

På vägen ner hade Linda och Maryanne lite problem.. Det var visst lerigt på bergssluttningen... hahaha

       

När vi väl lyckades komma ner för berget tog vi darten till Killiney, och gick därifrån till Dalkey. Först upp för ett berg, där obelisken är och "The Wishing Stones" och sen ner för berget och in i Dalkey för lunch.

       

Denna Wishing Stones pyramid ska man gå runt på varje etage och när man kommer till toppen för man önska sej något. Intressant fynd Linda gjorde.

   

En välbehövd paus i vårt gångande på väg till Dalkey!



Gott nytt år!

Kärlek - ett av livets stora under

Ju mer jag tänker på saken, desto gladare blir jag.
Kärlek är en så otrolig, så fin, så underbar sak vi människor delar. Med varann. Ger åt en medmänniska. Ger åt oss själva.
Jag blir gladare för varje dag då jag tänker på alla mina vänner som har någon att dela sin vardag med. Alla goda saker, alla dåliga. Någon som finns där för dem och tröstar där det behövs, som får dem att skratta, och känna sej lyckliga. De flesta av mina närmaste vänner har just det. En kärlek. Kanske också den kärleken som varar för evigt. Jag hoppas det. För det är så skönt att se dem lyckliga.
Men jag kan inte hjälpa att tänka på min egen situation. Var är min kärlek? Min prins?
Inte för att jag behöver någon. Jag trivs i mitt singla liv för tillfället. Jag har goda vänner, bra jobb, trevligt boende, inga större problem.. Men sen ser jag en romantisk film, eller ett par gåendes på gatan, eller hör hur mina vänner är lyckliga.. och då.. ja, då vill jag också känna av det igen. Jag hade det tidigare, trodde jag iaf. Men det försvann. Jag vill ha tillbaka den känslan. Jag älskar att vara förälskad. Jag vill kunna somna med ett leende på läpparna när han lägger armen om mej och viskar i mitt öra. Jag vill vakna på morgon och se honom le mot mej. Jag vill ha honom som gör mej lycklig.
Ja, jag vet inte.. Det kanske är det nya året. Känslor dyker upp, man blir nostalgisk. Nytt år och nya tider nalkas. Kanske det är just det. Jag ska hitta min kärlek i år. Det är inget nyårslöfte, även om det funkade för mamma på hennes tid. Det är mer en förhoppning. En önskan att själv kunna dela min glädje med någon, och min sorg. Någon som tröstar mej och finns där för mej. Jag vet att han kommer. Men ibland är man otålig. Det är kvinnan i mej. Jag älskar att vara förälskad.
Nytt år.
Nya tider.
Ny kärlek åt Laura!