Grattis Världens bästa Älskling!

28 år idag - 29de september!

Nervous, who - me?

Nu har de flesta av mina planer för karlns födelsedag börjat falla på plats.
Därför börjar jag nu istället bli nervös inför vad vi skall göra...! Iiiik!

Istället för...

..att dimpa ner i soffan med en film efter jobbet, så slog jag mej ner framför datorn. Försökte få kontakt med någon som var vaken den här tiden (försökte med hoppet uppe att någon down under skulle vara online), men icke. Antagligen för sent.
Älsklingen är på jobb. Men jag skulle behöva ventilera mej. Han är ju förstås vaken, och hade just ett samtal med honom - inte så mycket att göra inatt tydligen - men eftersom jag behöver ventilera om hans bror så kan jag inte ta det med honom.
Bror vill nämligen inte fira Jaceks födelsedag med oss. Vilket jag tycker är rätt rutten stil - speciellt då jag sa att vi kan svänga förbi deras place, så de inte behöver ta sej någonstans (mina födelsedagsplaner innefattar nämligen saker att göra i den delen av stan), men han skickade mej ett meddelande en timme efter att jag pratat med honom och sa att han inte kunde, men att han nog skulle skicka ett meddelande åt Jacek dagen i ära. Jag menar - what the..??
Jaja, inte gör det mej nu så jättemycket, jag kan bra hitta en fin restaurang för oss två att spendera kvällen på - men kom igen? Ja, jag tyckte det var dålig stil. Men brodern är lite intressant ibland.. Nå, ska inte ventilera mej här - för det resulterar väl i att jag säger något som jag egentligen inte menar, men usch säger jag bara. Usch.
Tacka vet jag att mina planer kommer att göra Jacek på bra humör iaf! :)
Det förtjänar han nämligen - min älskling!


Stoned

Hmm.. Man behöver nog vara VÄLDIGT hög på någonting om man ska tycka att Pineapple Express är bra. Jag såg en timme av filmen och kände att that's it. Klarade inte av mera.
Nu försöker vi med Spanglish istället.
För övrigt hann jag inte färga håret idag. Tog en ordentlig sovmorgon till 12 och före älsklingen vaknade for jag och shoppade hans födelsedagspresent (ska inte skriva här vad jag köpt, för han brukar Google translate:a mina inlägg). Han fyller år nästa vecka, och jag har lite planer. Förhoppningsvis kommer allt att funka bra - och igen irriteras jag över att jag inte kan skriva ner det.. Hmmph. Ja, får väl göra det efter födelsedagen då - så det blir en överaskning för alla precis som för honom! :)
Får färga håret imorgon bitti före jobbet helt enkelt.


Film freaks?

Här hemma har vi 6 stycken nästan helt fyllda DVD hyllor. Plus min 300 filmers cd-pärm. Detta betyder att vi har ca 600 filmer allt som allt.
En av hyllorna innehåller filmer som jag eller Jacek inte sett. När jag är ensam hemma försöker jag gå igenom min del av hyllan. Detta har resulterat i att jag suttit här framför filmer som Tropic Thunder, 9 Songs, Human Traffic, Funny People etc etc. Inga filmer som jag vanligtvis väljer alltså. (Ingen av dessa var någon höjdare precis..) Men ibland snubblar jag över en film som faktiskt är helt ok eller till och med bra. Som John Q förra veckan. Eller Dan in Real Life, som just. Har alltid dragit mej för att se den. Tycker den ser lite tråkig ut. Men igår läste jag äntligen baksidan och tyckte den verkade ok, så idag när Jaska min for på jobb så hivade jag på den. Och den var faktiskt rätt rolig. Nu är det inte många filmer jag har kvar på min del av hyllan. Saint, Rocky Balboa (nej, har faktiskt inte sett den förut), Road House, The Punisher, Pineapple Express, Anchorman (drar mej verkligen för att se de två), Apocalypto, Apocalypse Now, Spanglish och As Good As It Gets. OK - den sista vet jag att är bra, och jag har ju typ sett den. Den finns på hyllan endast för att jag inte sett hela filmen - bara delar... Men nu är mitt problem, vad ska jag se nu? Any suggestions?

Imorgon

Imorgon är jag för övrigt ledig och planerar att göra något åt min utväxt som bara växer (duh..!). Detta för att jag iaf ska få känna mej fin och glad före lördagens bravader på jobbet (en överbokad dag igen med bort bokningar).
Idag är det också "Arthur Day" - dvs Arthur Guinness firas just denna dag 23 Sept. Jag som har en paus i öldrickandet i en månad kan inte riktigt fira med en pint, men Slainte på alla andra iaf! :)

Här pustas det ut halvvägs igenom vår 10,5 km långa hike i Glenveagh National Park.

Hur kan det vara möjligt?

Jag steg upp i morse. Åt frukost och åkte på jobb.
På jobbet var det så mycket att göra att jag "glömde" gå på lunch. Well, rättare sagt var det att eftersom jag är supervisor så var det jag som fick ta hand om alla överbokningar (dvs meddela gästerna (som för övrigt bokat sina rum sen månader tillbaka) att vi tyvärr inte hade plats för dem och istället hade bokat in dem på ett av de andra hotellen i närheten). Detta är folk aldrig glada för, och där stod jag och försökte boka bort 17 rum. Lyckades med 8 rum fram till att jag skulle gå hem. Sen fastnade jag i två extra timmar på jobbet också på grund av hela situationen... Men iaf. Lunch var det då ingen talan om. Tur att jag hade en snabb rast tidigare så jag fick i mej lite kaffe och orkade hela dagen. När jag kom hem var jag helt slut och damp ner i soffan framför en film med älsklingen, och tänkte inte ens på att få i mej nån mat.
Tills nu.
Nu märkte jag att jag alltså inte ätit något sen 6 imorse.
Hur kan man glömma bort att äta en hel dag? Är jag så stressad?? (Jag tror dock mer på trött i det här fallet...)
Älsklingen åkte just på jobb (nattjobb som vankas den här veckan) och nu sitter jag för övrigt och mumsar på min äppelsallad sen igår. Mmm... :) Letar även efter nya bloggar att följa nu när hösten är på intågande...
Kanske jag ska hiva på en film till och somna här i vardagsrummet? Ingen tokig idé... :)

En till film?

Hihi - vår lediga dag resulterade i bowling och biljard på spelhallen. Samt en fin fin middag hemma (hemlagad pesto med kalkon filé och pasta) och en helkväll med massa film!
Såg just "Chocolat" och "Sleepy Hollow", och nu försöker jag övertala älsklingen att se en till... Lite roligt, eftersom det är jag som ska upp på jobb imorgon, som egentligen borde gå och lägga mej, men det är han som segar...

Vitlöksbaguette till frukost

Idag är jag ledig.
Det är gubben min också.
Vi har inga planer. :)
Skööööönt.....!

Recept tips

Mmm.. Den här har jag lagat några gånger nu, och den är alltid lika lyckad:

Fetaostlax med grönsakspasta.

Man behöver lax, fetaost och creme fraiche. Salt och peppar förstås.
Hacka osten i små tärningar, blanda ihop med creme fraichen, salta och peppra. Lägg laxen i ugnsform och bred över oströran. Lägg in i ugnen tills fisken är färdig. 200 grader.

Till pastan behöver du morötter, zucchini (eller squash eller vad du vill kalla det), parmesanost, olivolja samt pastan förstås. Koka pastan och hyvla tunna strimlor av grönsakerna. När pastan är nästan färdigkokad, häll i grönsakerna. Sila ur vattnet och blanda i några matskedar olivolja och runt 1 dl riven parmesanost.

Violá! Superb middag! :)


Impromptu road trip

I helgen åkte jag och älsklingen på en improviserad road trip. Vi hade nämligen två dagar ledigt ihop (vilket inte´har hänt på evigheter), så vi bestämde oss för att fara upp till norra delen av ön och utforska lite.
Vi hamnade uppe i County Donegal, och sov på Radisson i Letterkenny.
Grymt kul två dagar, förutom att det började ösregna andra dagen, så vår kust utforskning bestod mest av att vi blev blöta och sandiga där vi gick. Men tur att vi har sportsbilen som höll oss varma! :)
Jag fick även inviga min nya jacka i både sol och regn. :) Gillart.

Radisson Blu Letterkenny

Glenveagh National Park

Middag på Yellow Pepper - godaste krabban jag någonsin ätit! :)

Day 2 - regnet och kusten. Märk även att när vi är uppe i bergen etc, så är det faktiskt molnen vi är uppe i - så lågt hänger dom nämligen i det här landet..!
Vi var upp på bergstoppar, ut på beachen och utforskade grottor.
Dom sista bilderna är tagna vid Slieve League - som är Europas högsta klippor. Som ni ser är vi uppe vid molnkanten, så man såg inte så jättemycket.. Men fint var det ändå! :)

Jag är världens sämsta TV människa

På riktigt.
Och det gör mej absolut inget.
När jag bodde på Åland eller i Uppsala så såg jag ALLTID på TV. Det var ju det man gjorde...! Jag menar, ruskiga höstkvällar på Åland (i Lumparland speciellt...)? Vad gör man? Ok, nu överdrev jag lite - för jag och Nanny var trots allt alltid rätt bra på att hitta på något att göra. Inte alltid de smartaste vi kunde hitta på - men kul var det. Men min poäng är ändå att man såg rätt mycket på TV också. I Uppsala jobbade jag ju natt, och för att fördriva dagarna när jag jobbade, så satt jag i soffan och såg på - just det - TV:n. Då började jag ju i och för sej redan var inne i hela den här film/dvd grejen, så det mesta jag glodde på var något jag fick välja själv. Men det ändrar inte att jag hade TV och att den var på väldigt ofta ändå.
Nu har jag bott i Dublin i över 2,5 år - UTAN TV. Mäkta stolt jag är då! I början var det lite tråkigt, och vi hade ju faktiskt den där lilla 14 tummarn i Blackhall där i början, men den såg man knappt något på ändå, så den räknas inte egentligen, men den funkade för att släcka det där TV behovet... Ok, jag gjorde väldigt mycket annat när jag precis flyttade hit förstås. Man tar ju kulturen dit man kommer - så oftast var det krapula tv som saknades - men jag överlevde.
Men jag vande mej. Vande mej väldigt bra, och är mest irriterad på TV nuförtiden. Visst, efter att jag träffade min kära karl och hans stora flat screen, så var jag glad att jag äntligen kunde se filmerna jag älskar på en proper skärm, och det är ju det jag mest använder dumburken för nu. Vi har nämligen inget TV antenn, vilket betyder inga kanaler. Men jag sitter nu här för andra dagen i rad ensam hemma och den enda gången TV varit på var när jag såg John Q. tidigare idag. Och den såg jag endast för att min rygg har tagit stryk av allt stående på jobbet, så jag behövde sjunka ner och relaxa i soffan lite. Mest hittar jag på annat att göra här hemma. När älsklingen inte är hemma alltså. För vi har ju fastnat i en Alf-fas nu, så för det mesta är det den lurviga figuren som gestaltar sej på våran TV, men iaf... :)
Nu inväntar jag iaf snart älsklingen hem från jobbet, så jag och mitt lilla glas vin (jobbar inte förrns imorgon kväll) ska dimpa tillbaka ner i soffan och njuta av lugnet... :)

(så såg det ut hos oss någon vecka efter att vi flyttat in, nu har det dock ändrat lite...)

John Q.

Har just suttit här i min ensamhet och låtit några tårar falla.
Jag såg nämligen just John Q.
Fin film.
:'(
Jacek är på jobb.

Hur gör djur (dvs människor) ...??

...
Hur spenderar man över 130 euro på en dag (på två timmar för att vara exakt)?

Det ska jag berätta.

Först flyttar man till Dublin.
Det resulterar nämligen i att man lägger på några kilo. Det i sin tur resulterar i att vita jobb-skjortorna helt plötsligt inte passar längre, då brösten töjer ut på knapparna så att dom flyger av titt som tätt. Då börjar man fundera på att inhandla nya skjortor..
Sen tar man sej i kragen efter en par månader, och en dag när man slutar jobbet tidigt så beslutar man sej äntligen för att kila över till butiken på andra sidan gatan från jobbet - på vägen hem liksom (det tar ju bara några minuter) - för att inhandla dom där nya skjortorna. Det man inte tänkte på var att det nu är höstrea. När alla ska ha skoluniformer etc. Då reas ju alla andra vanliga kläder ut liksom. Jajks. Man är fast i fällan.
Så man inhandlar 2 vita skjortor, 5 par trosor (dom har nämligen alltid så söta underkläder med kor och får och annat roligt på, så man kan ju inte inte ta några), 4 par strumpbyxor (för det ska ju vara förbenat att man bara har kjol till jobbuniformen), två efterlängtade långärmade t-skjortor (så här nu när det börjar bli lite kallare ute) och sen är man dum och tar en paus i allt shoppande av grejer man behöver.
Och ögonen kilar över till grejerna man inte behöver.
...
Och där skådar man en jättefin svart höstkappa.. Som bara måste prövas.. Och ve och fasa - den sitter som gjutet! Då kommer dilemmat - ska jag eller ska jag inte? Man vet att man inte borde, men vad händer?
Du vet.
Jag vet.
Vi alla vet.
I slutändan är det den där doften av nytt, den där känslan av aldrig förut använt material, den där dumma shoppaholic genen som alla kvinnor har - som vinner. Happ. Där försvann 80 euro sammanlagt. På vägen till bilen så går man förbi en kinesisk inredningsbutik som har slutrea - och där är det den där jäkla genen som tar över igen - och man går in.

Hittade en mängd fina grejer, och medan jag pratade med försäljaren så kom det fram att dom nog ändå håller öppet till runt jul iaf. Så jag behövde inte bli helt pank i butiken iaf. Men lite smågrejer köpte jag. Ett vindspel, en drömfångare och lite annat smått.

Sen fick jag ge mej själv en örfil, och småsprang till bilen, utan att se mej omkring. Haha. :)

Jag skulle förmodligen ha kunnat hålla mej under 100 euro om det inte varit för att jag halvvägs på vägen hem kom på att kylskåpet är tomt. Aj. Jag handlar ju aldrig när jag och Jacek jobbar olika pass, eftersom jag sällan lagar stora middagar då. Men nu kom jag ju på att jag var hungrig och faktiskt sugen på att kocka. Så jag svänge förbi butiken och inhandlade diverse mat, och kom hem och tänkte nästan hoppa av balkongen när jag kom på hur mycket jag spenderat.

Det ni!
Så gör man!
Man flyttar till Dublin och spenderar 130 euro - pang! - sådär bara.
Aj.

Utsövd helg

Åååh.. Den här helgen har varit skön. Jag har lagt mej tidigt, sovit ordentligt, och har äntligen blivit av med den där förkylningen som hotade med att blomma ut.. Hihi.
Ingen förkylning alltså, älsklingen har varit ledig hela helgen (även om jag jobbat), bilen har varit till verkstaden och går nu galant igen (så galant som en Micra kan gå alltså) och vädret har varit helt ok. Regnat lite, men vi har även haft solsken - så vi klagar inte! Igår gick vi och la oss 2100 och vaknade imorse så utvilade och fräsha 0900. :) 12h sömn alltså! Hihi - ibland behövs det!
Min världens bästa älskling har även städat huset, så ikväll när jag kom hem var allting tipp-topp här hemma! Och nu donar han till en smoothie för oss innan vi dimper ner i soffan och ser på lite "Alf". :) Roligaste serien från back in the day ever! Hade glömt hur rolig han var den lilla filuren! Haha!
Sen är det sängdags som gäller, för hela natten orkar man ju inte sitta uppe. Jag är inte ledig förrns på fredag nu, så jag har en hel del busy dagar framför mej. :) Anyway - mitt jobb är ju världsbäst ändå, så det gör inget! :)

Aaawww.. Isn't this the cutest?? :)


Nu regnar det igen...

...

Vad roligt man kan ha...

... efter en hel dag av städning! Man ändrar så klart bloggen lite! :)
Nu väntar varma mackor, och yogurth med musli och en film. Sen är det sängdags, för man ska ju upp på jobb igen imorgon.. ;)

Regn

Det har regnat, regnat och åter regnat här på Irlandet. Den senaste veckan har det öst ner. Skorna bli blöta så fort man ställer sej utanför, och paraplyn och jackor ska man inte ens tänka på, för dom hjälper inget iaf! Skönt att jobba dom dagarna. Inget stress på att man måste vara aktiv eller så. Jobb, hem, lata sej lite i soffan, sova och sen jobb igen.
Idag var det dock fint på morgonen. Sååå skönt.
Inte för att jag gick ut och njöt av vädret precis... Jag satt ute på balkongen en sväng.. Men that's it.
Satt inne och såg på Narnia sen istället. :) Haha - har nog fastnat i min lathet...
Men jag kan ju vara glad att det var fint den dagen jag var ledig iaf! Det tackar vi för! Och även om jag nu inte kan säga att det är solsken just nu, så regnar det ju iaf inte - så det kan jag vara glad för också!
Har iaf balkongdörren öppen, så jag får frisk luft. Har just tagit en liten paus i mitt städande nämligen. Varför i hela fridens namn jag valde att städa den enda dagen den här veckan som jag är ledig - när det inte ens är min tur att städa - vet jag inte, men jag känner iaf inte att jag slösat bort dagen!! Däremot har jag helt glömt bort att jag borde laga middag, så det blir väl någon sorts varma mackor ikväll antar jag. Älsklingen är på jobb, och det enda som är bra med det är att jag inte behöver tänka på att få i honom någon mat! Så jag kan dona på med mitt städande, och få huset så rent jag vill. :) Tills mitt lilla orediga monster kommer hem (haha - där ljög jag - det är ju trots allt jag som är den orediga)..! :)

Me and Baby in Ruissalo

Jag vill ha semester igen...! :)

Ledigheten går mot sitt slut...

Nu har jag vart ledig i två dagar. Sååå skönt.
Igår gjorde jag abolut ingenting. Youtube:ade "Britains Got Talent" och satt och såg på det hela dagen. Kul det där med auditions etc. För att det var fint väder tog jag mej också ut i parken för en promenad, på vägen till butiken för att inhandla mat, och kom hem och fortsatte mitt TV(dvs dator)-gloende. Orkade liksom inte. När älsklingen kom hem från jobbet så skulle vi se Notting Hill - som jag varit sugen på ett tag nu, men jag somnade halvvägs igenom filmen. Haha. Kanske ser slutet av den idag, före älsklingen kommer hem.. :)
Idag har jag däremot varit mera produktiv.
Jag har varit i Swords med Silvia och hösthandlat lite. På rea förstås. Två lite varmare tröjor. Inte för att det har blivit kallt här än, men det tar nog inte länge. Sen gick vi och åt sushi. Yes - äntligen! :) Sen gick vi på bio. Mmm... Vi såg Inception - och den var grymt bra. Lite förvirrande, men bra. Rekommenderas om ni inte sett den än.
Fick även lite motion sen när vi skulle till bussen, vi hamnade nämligen att springa, eftersom vi trodde vi höll på och missade bussen. Det visade sej inte vara våran buss, men nu kan jag ju säga att jag tränat två gånger den här veckan iaf! För vi sprang rätt bra. Plus att jag ju gick till och från bussen - 10 min båda vägarna. Ja, inte den bästa träningen, men förhoppningsvis kan jag kila över till gymmet imorgon efter jobbet.. :)
Nu ska jag iaf mosa ner mej i soffan och se om jag inte kan ta lite av latheten idag också - man kan ju inte vara aktiv hela tiden..! Haha..