Dålig "upp-datum" igen

Jag vet...
Men jag har en orsak! Eller två!
Har jobbat som en tok den senaste veckan/helgen.
Hade en jättefin födelsedag med älsklingen. Vi var ner på SeaLife i Bray, som tyvärr dock var för lite yngre varianter av människor, men vi fick se dom mata hajar (som var 1 meter långa bara) samt en jättebläckfisk. Så det var helt ok. Sen fick jag Sushi-middag på Yamamori och sen var vi ut med Mirek och Silvia. Kul kväll, trots att vi var lite bakis dagen efter.. Jag var duktig och laddade hem Shark Tale - och somnade förstås när vi skulle se den. Suck. Jag som varit sugen att se den ett tag nu...
Det var sen Festival of World Cultures nere i Dun Laoghaire så vi var jättepackade på jobbet. HUR mycket folk som helst. Och trots att festivalen tog slut i söndags, så är vi fortfarande överbokade.. Men det är ok, för mitt jobb är bäst, och jag trivs med massor att göra..
Vilket då tyvärr har resulterat i dålig uppdatering..
Min käresta ordnade även en överraskningsfest åt mej i lördags. Haha. det hade jag aldrig trott! Sjukt kul! Han hade bjudit in massor med peeps! Ska lägga upp bilder lite senare.. Kände bara för att skriva en snabb update nu, för jag börjar jobba 7 imorgon. Så jag får sova just över 4 timmar... Argh! :)
Nighty night!

Min nya Tommy Hilfiger :)

Jag har världens bästa älskling! Rosor och ny klocka! :) Och tydligen har han något annat i planerna..??
Anyway - nu ska vi gå på akvarium! Stooooora fiskar i Bray! :) Hihi - kul!

Hello kvartssekel

Så vaknade jag imorse.


My Last Day as 24

Min sista dag som 24-åring jobbade jag en stressig morgon, med fint väder och vetskapen om att jag har 2 dagar ledigt (trots att jag älskar mitt nya jobb, så är det ju skönt att vara ledig ibland). Jag kom hem och lagade grillad kyckling hamburgare med zucchini och jag och älsklingen åt oss mätta och satt ett tag och såg på Alf.
Aaahahaha.. Den karaktären är ju bara för rolig. Har glömt hur kul den serien var. Så vi laddade hem den häromveckan och nu är vi i full gång med att ta oss igenom den.. Kan definitivt rekommenderas!

På kvällen tog vi oss ut på en liten promed, och det såg ut så här:

Jag fick en blomma av älsklingen också..

Vår promenad tog oss igenom både Carrington där vi bor, och Ballymun - "grannbyn".
Vår sida är fin.
Massor med blommor och allting är rent och fint... :)

Ballymun å andra sidan.. Ja, man kan inte säga att det inte är intressant att gå där...

Tappat cykellåset, någon?

Kanske glömt att det är sommar och gatubelysningen inte behöver tändas på några timmar än?

Man kan hitta en TV om man riktigt vill också...




Älskling blev trött av allt gående, så han tog en paus. Denna fundering skjutsade jag honom på en bit sen.. :)



Dygnsrytm?

Bidde ingen kråkunge sleepover. De tog taxi hem, och fick bilen bogserad. Bra med bra försäkring. :)
Och vi fick sova lugnt..
Trots detta så vaknade jag 0600 imorse.. Lyckades somna om efter ett tag, men var upp och drack juice och internettade lite före det.. Somnade visst rätt tidigt igår också. Efter att Mirek och Aga for hem. Medans vi tittade på TV. Jag har ett svagt minne av att älsklingen fick bära mej till sängen??

When you're crazy in love



Vet inte varför den låten helt plötsligt dök upp i min hjärna... Jill Johnson av alla människor...?? Tror inte jag har lyssnat på någon av hennes låtar på de senaste..? 10 åren? (när kom den där ängel-låten ut?)

Men Jack är för tillfället ute och hjälper Mirek starta bilen.. Det går inte så bra. Vilket i sin tur betyder att kråkungen kanske sover här inatt... Aah!

Kråkunge

Jag föddes ganska exakt för 25 år sen.. (give or take a week)..
På BB kallade dom mej för kråkunge.
Ingen annan unge lät som jag - och genom åren har jag varit stolt över det. Haha - suckers.
Men.
Idag har jag mött min like.
Den vackra bebisen Tadek som jag tidigare berättat om, han har lungor stora som hus! Jag skojar inte! Han skriker och gråter och skrattar och fjärtar och allt annat man kan göra på samma gång..
Det är som att han hånar oss och tycker att bara för att han är 5 veckor och bebis och ingen vet vad han säger, så ska han säga ALLT.
Kråkunge, jo jäklar. Det är det nog det.
Tacka vet jag min flaska vin jag pimplat på hela kvällen, och vetskapen om att jag inte börjar jobba förrns 1500 imorgon... Jag kommer att sova lugnt kan jag säga.
Men trots hans otroligt starka lungor, och hans bestämda sätt så är han fortfarande den sötaste ungen jag stött på. När vi väl fick honom att lugna ner sej och äta sin flaska och somna - då var han söt som socker.
I mean it.
Like sugar. :)
Lilla söta kråkungen....


Kanske skulle tillägga att vetskapen om att jag inte är gravid också får mej att sova lugnt...ish...

IKEA har 75% REA

Så jag tog mej dit efter jobbet en sväng idag.
Bad idea.
Så mycket småbarnsfamiljer och gamla tanter som det var där är det ett under att jag kom igenom butiken överhuvudtaget!! Men jag behövde åka dit och inhandla en crappy plaststol till sovrummet, så vi slipper ha en av köksstolarna att slänga alla kläder på i slutet av dagen.. Jag kom igenom på en halv timme, vilket är ett rekord. Råkade komma åt en datorplatta också. En sådan som gör att datorn inte blir överhettad när man sitter med den i knät.. ;)

Ensam hemma

OK, jag vet. Jag suger på uppdateringen om mitt nya jobb.
Men det är bra.
Riktigt bra.
Jag var ledig igår och är det även idag, men de tre dagarna jag jobbade före det var super! Jag menar, det är ju ett nytt ställe, så det gäller att komma in i deras rutiner (och jag kan ha svarat i telefon lite roligt några gånger också: "Good morning, Rad..-Royal Marine Hotel, Laura speaking, how can I help you?" Tur att ingen höjdarchef har varit i andra ändan när det hänt...) och att lära sej vart allt ligger etc. Hotellet är nämligen stort. Tre byggnader ihop, med 228 rum, 12 konferensrum + festsalar, sviter, restauranger, barer, spa, gym, etc etc. Så man blev ju lite överväldigad i början. Tur att man har ett trevligt team som hjälper en komma ihåg. Plus att jag fixat mej en liten fusklapp. ;)
Igår var jag och Silvia och Second Hand shoppade. Jag hittade mej ett par fina Rock & Republic jeans, samt en jeanskjol och en lite finare festkjol. Hmm.. Jag som inte tänkt handla något den här månaden. Vi sparar ju pengar till semestern... Som är om bara några veckor! Wihuu! Då blir det grillning och bad och Sonisphere och fest och allt annat roligt.. Och sol! Jag har beställt sol! Och jag vet att ni förmodligen är less på värmen där hemma, men det struntar jag faktiskt i - för jag vill ha sol! Kan ta det som en födelsedagspresent!! :)
Nu ska jag vara duktig och koppla in vårt surround system, som legat i ett par plastkassar i garderoben sen vi flyttade.. Städade nämligen igår, och hittade dem, så nu var jag just ut och handlade alla kablar jag behöver (högtalarna är nämligen från början menade för datorer, och Jacek hade det så, men nu ska jag fixa med TV:n...). Happy Friday!

By the way

Tror ni inte det var sol idag då, bara för att jag jobbade??????????
Är helt slut, så får uppdatera om min första dag imorgon istället... Nu ska jag soooooova!!!!! Puss!

This is it.

Uppiffad och fin.
Idag börjar jag mitt fina jobb på mitt fina hotell.
Åker om bara npgra minuter...! :)
Wish me luck!

Don't want to jinx it

Don't want to jinx it, don't want to jinx it... MEN det är sol ute..! Lite iaf.. :) Det är lite moln där också, men jag trotsar jag och springer ut på balkongen i bikini så fort solen tittar fram!
Inte bästa sättet att bli brun, jag vet, men Jacek sover eftersom han jobbar natt hela helgen och jag har inget bättre för mej... Lägenheten skulle kunna behöva städas, men det kan jag göra en regnig dag! Idag är det paus i regnet! :)

Idag regnar det...

Jag och älsklingen var just ut på promenad.
Det slutade nämligen regna en stund så vi tänkte utforska en del av vårt neighborhood dit vi inte varit än.
Vad händer dock halvvägs dit? Det börjar regna igen. Men skam den som ger sej. Vi ville inte vända hem och hämta paraply eller ta det en annan dag. Vi var på exploratorisk vandring in på en gångstig borta vid vår busshållplats, och vi skulle banne oss göra det också!!
Happ. Gångstigen tog oss till "knackerville" (= ställe där alla fyllon och drogmissbrukare håller till), under M1-bryggan. Ingen där dock, så vi kikade runt om det fanns något annat roligt. Men alla andra avstickande stigar tog oss till bostadsorter eller fabriker/företagsbyggnader. Inget intressant med andra ord. OCH vi var dyngblöta.
Bra idé....
På vägen hem, ca 3 minuter från huset, slutade det regna.

Saknar min plutt

Tråkigt att sitta hemma utan något konstruktivt att göra... Orkar liksom inte komma på något...


Uttråkad? Någon?

Eftersom jag nu är "arbetslös" i fyra dagar, eftersom jag avslutat min tjänst hos Radisson, men ännu inte börjat (eller ens skrivit på kontraktet) på Royal Marine, så är jag kort och gott UTTRÅKAD. Jag menar, att vara ledig fyra dagar är ju skönt. Men jag är så keen på att börja på mitt nya jobb att jag för tillfället bara känner mej "blä" av att sitta hemma. Två dagar har redan passerat (nästan iaf). Igår var man lite bakis, så det gick rätt fort. Idag har Jacek jobbat sen 1500, och så där jättemycket att göra har jag inte haft. Har suttit på internet i några timmar, sett lite serier, men nu kan jag säga att såå roligt är det inte att sitta hemma en hel dag. Speciellt inte då vädret är allt annat än fint. Det började regna idag. Riktigt ordentligt regna alltså. Inte så som vi haft den senaste veckan. Varmt väder med lite duggregn. Nej. Idag började det ösa ner.
Och ska man tro på meteorologerna i det här landet så ska det nu tydligen regna i 40 dagar!
40!!!
Jag vill inte sitta hemma i 40 dagar och på samma gång läsa allas bloggar hemma om hur otroligt varmt och soligt och fint sommarväder det är... Jag vill ha tillbaka solen! Vi hade ju så ljuvligt fint i några veckor..! Men, jag ska väl inte klaga.. De senaste somrarna har ju bara fört med sej en par soldagar allt som allt, så vad förväntade vi oss riktigt?
Men regn i 40 dagar? Usch, det låter inge skoj.
Tur att det har slutat lukta hos grannen iaf.

Oh My God

Åh Gud. Grannen har lagat mat.
Kållåda.
Eller soppa.
Eller sopor.
Ja. Sopor luktar det.
Jag sprang just in i sovrummet för att svara i telefon, och när jag sprang förbi ytterdörren tyckte jag det luktade konstigt.. Jag tänkte inte så mycket på det tills jag igen gick förbi ytterdörren.
Först trodde jag att jag kanske hade glömt en påse sopor eller tappat något ur soppåsen när jag var ut med soporna tidigare, men tittade igenom hela lägenheten ock kunde inte hitta något.. Sen öppnade jag dörren, bara för att se om jag tappat något där, och BANG - då kom det en stor pust av illaluktande os från andra sidan hallen och grannen som bor där. Trodde jag skulle dubbelvikas av lukten, så stark som den var. Trodde även jag var smart när jag stängde dörren och sprang ut på balkongen för att få frisk luft.
Det var jag inte.
Grannen hade nämligen också öppnat balkongdörren, så på balkongen stank det ju ännu mer. Om han/hon nu öppnade balkongdörren för att han/hon också tyckte maten luktade illa vet jag inte.. Men å andra sidan, om han/hon lagar sån mat som luktar så, så vette fan om dom har något luktsinne överhuvudtaget.
Usch. Har verkligen ingen lust att sitta hemma i det här oset... Men är heller inte så sugen på att ta mej någonstans på min lediga dag... Hmmm..
Jag sitter just nu och tittar in i köket och märker att jag ju kunde baka något.. Något som doftar gott. Och mycket. Kanelbullar kanske? Eller färskt bröd? Kakor?

Grym avslutningsfest

Thanks Alex & Jacek for a fantastic leaving party! And everybody else who came in the beginning as well! It was awesome!


Goodbye Radisson Blu

Idag har jag jobbat min sista officiella (och inofficiella) dag på Radisson Blu Hotel Dublin Airport. Jag har nu 4 lediga dagar och på måndag börjar jag mitt nya jobb! Yay! Ikväll firar vi med drinkar och fotboll på puben uppe vid flygfältet (ja, jag vet, väldigt originellt, men de flesta kommer direkt från jobbet.. så..)!
Nu är det dags för ett varmt bad och ett glas rosé vin!
Muaaaa!


Så här glad är jag!



Vamos Uruguay! Fifa WC 2010!

Ikväll är det fotis igen. :) Uruguay - Holland. Kommer bli en tuff match. Och jag kommer att ha lite svårt att hålla mej, eftersom Holland alltid varit ett av mina favvolag. Men vi står på oss. Blå-vita idag igen! :)


Men vilka nerver!

Här höll jag på och nästan avslöjade vad jag har planerat köpa åt älsklingen i födelsedagspresent i september, men lyckades undkomma det i sista ögonblick.. Tyvärr verkar han verkligen intresserad i vad det var jag nästan avslöjade och nu håller mina nerver på att spricka..! MEN jag håller fast vid att jag är världsbäst på att inte avslöja sådant - och tänker inte heller göra det! But what a nerve to ask!

Grattis Nikodem 1 år!!!

Idag fyller den här lilla parveln 1 år! Igår var vi på födelsedagsfest, men jag måste jobba, så jag var bara där i början och i slutet..

Uruguay!

I fredags vann ju Uruguay över Ghana, och trots att jag vet att många ville att Ghana skulle vinna (och att Uruguay "fuskade") så är jag glad! :) I radion hörde vi att dom kanske inte låter Uruguay spela nästa världs kupp, men det tycker vi är lite orättvist, fär då borde inte Frankrike få spela heller. För Henri gjorde nämligen mål mot Irland med handen i höstas.. Inte bra. Men vi är iaf glada för att Uruguay gick vidare! ;)

Med spänning väntade vi på vad som skulle hända (för matchen överlag sög ju)...




VIIIIIINST!!!!!!!!



Party veckor

Åååh.. Den senaste veckan, och den kommande veckan, har varit/kommer att vara fyllda med en massa fest. I onsdags var det fest för tre underbara gamla människor på jobbet som gick i pension. Mary, Paddy och Peter. Underbara människor, och de kommer att bli sååå saknade! Jag och älskling passade på att klä upp oss ordentligt. :)








Ikväll är det sen dags för Uruguay match igen. Uruguay-Ghana. :) Så idag är vi blå-vita dagen till ära. Förra gången jag såg dem gick det ju bra, så vi hoppas på samma sak idag! Hihi!

Jacek är i telefon just nu och försöker få en av sina bästa vänner att komma hit över helgen, men det verkar inte gå så bra.. :( Attans, det är den enda av hans närmsta som jag inte har träffat än.. (Han bor alltså i Birmingham, så det är inte så långt för honom..)

Idag har jag by the way bara 4 dagar kvar på Radisson, och sen börjar jag på mitt nya jobb! ;) Yay! Lagon till födelsedagen..! Hihi...

Jag kan flyga, jag är inte rädd!

Hihi - idag har jag lagat Sangria och nu har vi just beställt hem kinamat. Mums! Detta betyder fin filmkväll - med mitt fina val av Sällskapsresan. :) Hittade nyss engelsk textning till den på nätet - så nu tutar vi och kör!