Oh My God

Åh Gud. Grannen har lagat mat.
Kållåda.
Eller soppa.
Eller sopor.
Ja. Sopor luktar det.
Jag sprang just in i sovrummet för att svara i telefon, och när jag sprang förbi ytterdörren tyckte jag det luktade konstigt.. Jag tänkte inte så mycket på det tills jag igen gick förbi ytterdörren.
Först trodde jag att jag kanske hade glömt en påse sopor eller tappat något ur soppåsen när jag var ut med soporna tidigare, men tittade igenom hela lägenheten ock kunde inte hitta något.. Sen öppnade jag dörren, bara för att se om jag tappat något där, och BANG - då kom det en stor pust av illaluktande os från andra sidan hallen och grannen som bor där. Trodde jag skulle dubbelvikas av lukten, så stark som den var. Trodde även jag var smart när jag stängde dörren och sprang ut på balkongen för att få frisk luft.
Det var jag inte.
Grannen hade nämligen också öppnat balkongdörren, så på balkongen stank det ju ännu mer. Om han/hon nu öppnade balkongdörren för att han/hon också tyckte maten luktade illa vet jag inte.. Men å andra sidan, om han/hon lagar sån mat som luktar så, så vette fan om dom har något luktsinne överhuvudtaget.
Usch. Har verkligen ingen lust att sitta hemma i det här oset... Men är heller inte så sugen på att ta mej någonstans på min lediga dag... Hmmm..
Jag sitter just nu och tittar in i köket och märker att jag ju kunde baka något.. Något som doftar gott. Och mycket. Kanelbullar kanske? Eller färskt bröd? Kakor?

Comments

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail:

URL:

Comment:

Trackback